АКТ тамақ қалдық

Тақырып бойынша 11 материал табылды

АКТ тамақ қалдық

Материал туралы қысқаша түсінік
АКТ тамақ қалдық
Материалдың қысқаша нұсқасы

АКТ №3

«23» желтоқсан 2024жыл

Маңғыстау облысының білім басқармасының Ақтау қаласы бойынша білім бөлімінің «Жастерек» жекеменшік бөбекжайы» ЖБҚ МКҚК–ның 27.01.2025 жылғы №39 нқ бұйрығына сәйкес құрылған комиссия мүшелері.

Комиссия төрағасы: М.Рустамбекова-директор;

Мүшелері: медбике Б.Жолдас

Шаруашылық меңгерушісі А.Керекова

Ата-ана: М.Қошанова


Бөбекжай тамақ өнімдерінің әкелінілуі және шығысталуына есеп жүргізіліп, қалдық тамақтың дұрыстығын анықтау мақсатында тексеріс жүргізіп, акт жасады.

Тексеру нәтижесінде комиссия құрамы қалдық тағамның дұрыстығына көз жеткізді. Асхана, қойма бөлмелері, тамақ өнімдері қағидаларға, гигиеналыық нормативтерге белгіленген талаптарға сәйкес, қауіпсіз және сапалы деп жазды.




Комиссия төрағасы: М.Рустамбекова

Мүшелері: А.Керекова

Б.Жолдас

М.Қошанова






















Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі №1


Күні: 28.

Білім беру ұйымдары: «Жастерек» жекеменшікбөбекжайы»

Қызметті жеткізу (болған жағдайда)

Мынадай құрамдағы комиссия:

Комиссия төрағасы: М.Рустамбекова

Мүшелері: медбике Б.Жолдас

Шаруашылық меңгерушісі А.Керекова

Ата-ана М.Қошанова


Асхана ас блогына параметрлер бойынша тексеріс жүргізілді:


Көрсеткіш

Талап етіледі

Сәйкес келеді

Сәйкес келмейді

Ескерту

Ас блогы мен тамақтану залының дайындығы.

Ас блогы қызметкерлерінің санитарлық кітапшаларын талдау.

Комиссия құру жоспарын бекіту





Тағамдардың нормасы мен калориялығына сәйкес ас мәзірінің құрылуын бағалау





Өнімдердің мерзімін, сапасын тексеру






Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары

Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі

Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы





Бөбекжай бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықтың сақталуы

Ауыз су режимін ұйымдастыру

Дайын өнімнің сапасы

Порцияларды өлшеуді бақылау, өнімдерді сақтау ережесі, температуралық режим





Көкөністерді, сүт өнімдерінің сақталу ережелері.

Тоңазытқыштардың тазалығы және өнімдердің орналасуын бақылау

Қолданылатын ыдыстардың тазалығын бақылау (тәрелкелер, шыныаяқтар, қасықтар, стақандар)

Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті






Тағамдардың нормасы мен калориялығына сәйкес ас мәзірінің болуы

Тағамдарды дәрумендіру

Тәуліктік сынаманың жай-күйі

Тағамдардың пісіру технологиясын бақылау





Тамақ ішуді ұйымдастыру

Отыратын орындар саны

Қол жуатын раконалардың саны

Сабынның болуы

Кептіргіштердің болуы

Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі

«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы





Тамақтану залының жалпы санитарлық жағдайын, қоймалардың тазалығы мен реттілігін тексеру





Ас блогының жай-күйін кешенді тексеру, тәуліктік сынамалардың болуы, банкалар, пышақтар, тақтайшалардың таңбалануын тексеру





Асхананың тазалығын, тағамды әзірлеуге және ұсынуға арналған ыдыс-аяқ сапасын тексеру

Қолданылатын ыдыстардың тазалығын бақылау (тарелкелер, шыныаяқтар, касықтар, стакандар)





Порцияларды өлшеуді бақылау, өнімдерді сақтау ережесі, температуралық режим

Көкөністерді, сүт өнімдерінің сақтау ережесі. Тоңазытқыштардың тазалығын және өнімдердің орналасуын бақылау







Комиссия төрағасы: М.Рустамбекова

Мүшелері: А.Керекова

Б.Жолдас

М.Қошанова















Жауапкершілікті жүктеу туралы



  1. жылға бөбекжай тәрбиеленушілерін қайнатылаған сумен қамтамасыз ету негізінде, БҰЙЫРАМЫН:



  1. Тәрбиеленушілердің бөбекжайда болатын уақыты ішінде олардың ауыз суға, қайнатылған суға қолжетімділігін қамтамасыз ету, қадағалау мақсатында жауапты маман шаруашылық меңгерушісі Нұрзада Жанабергенова тағайындалсын.

  2. Қайнатылған ауыз су 3 (үш) сағаттан аспайтын уақыт сақталған жағдайда оны пайдалануға жол беріледі.

  3. Қайнатылған су журналы уақытылы толтырылсын.

  4. Көмекші тәрбиешілердің қайнатылаған су журналын уақытылы толтырылуын тексеру міндеттелсін.



Директор М.Рустамбекова








Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
17.04.2025
143
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі