Ас - адамның арқауы.

Тақырып бойынша 31 материал табылды

Ас - адамның арқауы.

Материал туралы қысқаша түсінік
Ас - адамның арқауы.
Материалдың қысқаша нұсқасы

Қазақстан Республикасы Оқу-ағарту министрлігі

40 орта мектеп

(білім беру ұйымының атауы)

Қысқа мерзімді (сабақ) жоспары

Ас - адамның арқауы

(сабақтың тақырыбы)

Бөлім

8-бөлім Дұрыс тамақтану, гендік өзгеріске ұшыраған тағамдар

Педагогтің тегі, аты, әкесінің аты

Құмарбекова Назерке Құмарбекқызы

Күні

26 ақпан

Сынып: 7 сынып қазақ тілі


Қатысушылар саны:

Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы

Ас - адамның арқауы (1-сабақ)

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаттары

7.1.2.1 әлеуметтік-қоғамдық, оқу-еңбек тақырыптарына байланысты диалог, монолог, полилогтердегі (пікірталас, жаңалық) автор көзқарасы мен көтерілген мәселені талдау;

7.2.5.1 мәтін бойынша проблемалық сұрақтар құрастыру;

Сабақтың мақсаты

әлеуметтік-қоғамдық, оқу-еңбек тақырыптарына байланысты диалог, монолог, полилогтердегі (пікірталас, жаңалық) автор көзқарасы мен көтерілген мәселені талдау;

мәтін бойынша проблемалық сұрақтар құрастыру;

Сабақтың барысы:

Сабақтың кезеңі/ уақыт

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Сабақтың басы




5 минут

Амандасу, жағымды ахуал қалыптастыру;

Оқушыларды түгендеу;

Қызығушылықты ояту:

«Пішіндерді таны» әдісі арқылы берілген көгеніс пен жемістерді дұрыс табыңыздар.

«Қарбыз» әдісі арқылы сұрақтарға жауап беріңіздер:

1.Дұрыс тамақтану дегенді қалай түсінесіздер?

2.Дұрыс тамақтанасыздар ма?

3.Дұрыс тамақтанбаудың денсаулыққа тигізетін әсері туралы не білесіздер?

4.Күніне неше рет тамақтанасыздар?

Пәнаралық байланыс пен «Жаңашылдық пен жасампаздық» құндылық айлығына тоқталу;

Тақырыпқа қатысты ой тастау: Суретке қарап дұрыс/бұрыс жақтарын анықтаңыздар

Сабақтың алгоритмі мен мақсатпен таныстыру;

Бағалау критерийлерімен таныстыру.



Мұғаліммен амандасады;

Оқу құралдарын дайындайды;

Берілген көгеніс пен жемістерді дұрыс табады.

Сұрақтарға жауап береді.

Құндылық айлығына қатысты ой қосады.

«Жарайсың, керемет», т.б.;

Әр оқушыны сөз маржандарымен ынталандыру.

ҚБ 1-10 балл.

Үй тапсырмасы бойынша дұрыс жауап берген оқушыны ынталандыру

Бағалау критерийімен таныстыру:

әлеуметтік-қоғамдық, оқу-еңбек тақырыптарына байланысты диалог, монолог, полилогтердегі (пікірталас, жаңалық) автор көзқарасы мен көтерілген мәселені талдайды;

мәтін бойынша проблемалық сұрақтар құрастырады;

Ойлау дағдыларының
деңгейі: жоғары деңгей

Бағалау парақшаларына алған балдарын жазып отыру ұсынылады.







Оқулық

«Алматы

Мектеп» 2018ж

137-бет


Слайд №2-4


Сабақтың ортасы

Жаңа сабақты түсінгенін тексеру


15 минут





ТЖ.1-тапсырма.

Бағалау критерийімен, тапсырманы орындау қадамдарымен таныстыру

Мәтінді мұқият тыңдап, автор көзқарасы мен көтерілген мәселені өмірмен байланыстырыңыздар,қорытынды жасаңыздар.

Қорытынды:



Мәтінді мұқият тыңдап, автор көзқарасы мен көтерілген мәселені өмірмен байланыстырады,

қорытынды жасайды.

ЕББҚ

Топпен жұмыс істейді

Бағалау балы

автор көзқарасын анықтайды-1;

көтерілген мәселені талдайды-1;

автордың көзқарасына дәлел келтіреді-1;

өмірмен байланыстырады-1;

қысқаша қорытынды жасайды-1.

Жалпы – 5 балл.

Кері байланыс

Мұғалімнің бағалауы


Таратпа №1

Слайд№4

15 минут

Бағалау критерийімен, тапсырманы орындау қадамдарымен таныстыру ЖЖ.2-тапсырма.

Оқылым мәтіні бойынша,проблемалық 3 сұрақ құрастырыңыздар.


Оқылым мәтіні бойынша,проблемалық 3 сұрақ құрастырады.

ЕББҚ

Жұппен жұмыс жасайды

Бағалау балы

1-cұрақ-1 балл;

2-сұрақ-1 балл;

3-сұрақ- 1 балл;

Жалпы – 3 балл.

Кері байланыс

Мұғалімнің бағалауы

Таратпа

5

Слайд

5 минут

Бағалау критерийімен, тапсырманы орындау қадамдарымен таныстыру

Ж.3-тапсырма.

Ұлттық тағамдарды дұрыс орналастырып,пайдасын айтыңыз.

Ұлттық тағамдарды дұрыс орналастырып, адам ағзасына пайдасын айтыңыз.

ЕББҚ

Сүт өнімдеріне не жатады?

Бағалау балы

ұлттық тағамдарды дұрыс орналастырады-1:

адам ағзасына пайдасын айтады-1.

Жалпы – 2 балл.

Кері байланыс

Мұғалімнің бағалауы

Таратпа слайд №6

Сабақтың соңы



  1. минут

1.Сабақты қорытындылау бойынша сұрақтар қою:

«Ас-адамның арқауы» деген ұғымды қалай түсіндіңіз?

Дұрыс тамақтану үшін не істеу керек? ЕБҚ

Тамақтану денсаулыққа қалай әсер етеді ?

2.Оқу тапсырмаларына кері байланыс жасай отырып бағалау;

3.Үйге тапсырма беру: Инфографиканы пайдаланып, өздеріңіздің тамақтану кестелеріңізді жасап келіңіздер.

4.Рефлексия. Бағалау критерийлеріне сәйкес «Қолқа салу» стикеріне білім алушы сабақтағы әрекеттеріне, жетістіктері немесе үйренгеніне қысқаша әрі нақты тоқталып жазады.

Сұрақтарға жауап береді;

Мұғалім ұсынған бағалаумен танысады;

Үй тапсырмасындағы үзінді бойынша сұрақтар қояды, үй тапсырмасын түсініп алады;

Бағалау критерийлері бойынша рефлексия береді:

Бағалау критерийі:

әлеуметтік-қоғамдық, оқу-еңбек тақырыптарына байланысты диалог, монолог, полилогтердегі (пікірталас, жаңалық) автор көзқарасы мен көтерілген мәселені талдайды;

мәтін бойынша проблемалық сұрақтар құрастырады

«Қолқа салу» стикеріне бағалау критерийлеріне сәйкес білім алушы сабақтағы әрекеттеріне, жетістіктері немесе үйренгеніне қысқаша әрі нақты тоқталып жазады.


1) Дескриптор бойынша бағалау;

2) Білім алушының

жетістігі туралы пікір білдіру;

3)Рефлексия жасау барысында ЕББҚ жауаптарын ескеру;

4)ЕББҚ оқу жетістіктерін атап өту



Бағалау парақшасы




Слайд №7-8



Тексерілді__________













































1-тапсырма.









Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
11.08.2025
117
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі