Ашық сабақ: 3.3. Тағамды дайындау

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ашық сабақ: 3.3. Тағамды дайындау

Материал туралы қысқаша түсінік
ұлттық тағамдар дайындау (палау, бауырсақ, тұшпара)
Материалдың қысқаша нұсқасы

Білім беру ұйымының атауы

«Өркен» арнайы мектеп - интернат

Пәні:

ӘТБ

Бөлім:

Тамақтану

Педагогтің аты-жөні:

Акмаканова М

Күні:


Сынып: 9

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы:

3.3. Тағамды дайындау

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты:

9.3.3.1 ұлттық тағамдар дайындау (палау, бауырсақ, тұшпара)

Сабақтың мақсаты

II деңгей ұлттық тағамдар дайындауды (палау, бауырсақ, тұшпара) біледі;

III деңгей IV деңгей

Мұғалімнің көмегімен заттарды қайталап көрсетеді.Суретпен жұмыс жүргізеді

Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі//уақыты

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Басталуы

























Жаңа сабақ




















Сергіту сәті (2 мин)












Аяқталуы





І. Ұйымдастыру

1.Оқушылармен сәлемдесемін.

2.Оқушылардың сабаққа қатысуын қадағалаймын.

3.Психологияық жағымды орта қалыптастыру мақсатында «Бүгін көңіл- күйлеріңіз қалай? деген сұрақты қоя отырып,оқушылардың көңіл-күйін анықтаймын.

Тапсырма

«Ой қозғау» стратегиясы

Тыңдалым алдында оқушыларға бірнеше сұрақтар ұсынылады.

1. Өткен сабақ бойынша сұрақтар қою

Суретпен жұмыс жасау

Тақырыптын мазмұнын ашу мақсатында төмендегідей сұрақтар қойылады:

«Ой қозғау» стратегиясы

Суретке сүйене отырып азық түліктін түрлерін атау

Асхана құрал жабдықтарының қызметтерін атау

Ұлттық тағамдарды атау

Жаңа сабақты түсіндіру

Сұраққа жауап беру арқылы жаңа сабақтың тақырыбын айтады біледі

Сабақта видео сабақ көрсетіледі ұлттық тағамдар дайындау (палау, бауырсақ, тұшпара);

Видеода ыдыс түрлері көрсетіледі

Әр ішкен астың ерекше ыдыстары болатынын түсіндіру

Оқушылар сұрақтарға толық мысалдар келтіре отырып жауап беред

2 Суретпен жұмыс

1.Суреттегі ұлттық тағам түрлерін ата?

2. Күнделікті ас ішкенде қандай ыдысты қолданамыз?

3. Мерекелік дастарханның қайдай айырмашылығы бар?

4.Ыдыстарды қалай орналастыру керек?

Сабақты бекіту

Аудио тыңдалым.

Сөздікпен жұмыс

2. Жаңа сөздерді таныстыру

3. Тапсырма Постермен жұмыс (қима қағаздарға азық-түліктердің аттары жазылады) осы азық түлікті қалай сақтаймыз?

3. Дәптермен жұмыс

4 «Жәрмеңке ойыны» Мұғалім сұрақтар қояды. Дұрыс жауап берген оқушыға жемістер таратады

Жылулық шеңбері

Кері байланыс

Ресторан әдісі

Ресторан тағамының ең тәттісі (сабақтың сәттілігі)

Ресторан тағамының ең ащысы (сабақтың қыйындығы

Ресторан тағамына дәмдеуіштер қосамын (сабақтын мына тұсы түсініксіз)


Үйге тапсырма:Ұлттық тағам түрлерін қайталау

Оқушылар амандасып бір біріне сәттілік тілейді

Шаттық шеңбер.

Алақанды ашайық,

Күннің нұрын салайық.

Жүрек жылуын салайық,

Осы жақсы лебіздерді

Бір-бірімізге сыйлайық.




Кім жылдам әдісі арқылы оқушылар

сұрақтарға жауап береді










Сергіту сәті











Сұрақтарға жауап береді









Сұрақтарға жауап береді

Оқушылар бір біріне жыл лебіздерін айтады.











Кері байланыс арқылы сабақтың сәтілігін,қыйындығын,түсініксіз тұсын түртіп алау

Қалыптастырушы бағалауТүрлі түсті жалаушалармен бағалау





Қалыптастырушы бағалау: «Екі жұлдыз бір тілек» арқылы бағалау.























Қалыптастырушы бағалау: «Смайлик арқылы» бағалау



Жалаушалар

























Жаңа тақырып бойынша электрондық оқулықты пайдаланамын
























Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
11.01.2025
190
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі