Басталуы
|
Ұйымдастыру
кезеңі: оқушылармен амандасу,
түгелдеу.
Психологиялық ахуал:
Әр түрлі ұлт
өкілдерінің амандасу салты
Үй
тапсырмасын сұрау
«Фри»
әдісі
Болжау
стратегиясы
Мақал-мәтелді жалғастыр
-
Ас атасы -
....(нан)
-
Ас тұрған
үйде ....(ауру тұрмайды)
-
Ішің ауырса,
....(аузыңды ти)
-
Ас адамның
....(арқауы)
-
Ас қадірін
.... білмейді (тоқ)
-
Досы жоқ
адам, ....(тұзы жоқ тағам)
-
Арпа, бидай
ас екен, ...(алтын, күміс тас екен).
|
Оқушылар әр
елдің тілінде амандасады.
Әр түрлі ұлт
өкілдерінің амандасу түрлерін көрсетеді.
Оқушылар Фри
қорапшасынан кез келген фриді алып, берілген сұраққа жауап
береді.
Оқушылар
мақал-мәтелдердің жауабын табады.
|
Жарайсың!
Тамаша!
Дұрыс
жауапқа кәмпит беру арқылы бағалап отыру.
|
Оқулық, интерактивті
тақта. Сәндік көрнекіліктер.
|
Ортасы
|
Жаңа
тақырыпты түсіндіру
Бутербродтар
— негізгі тағамы нан болып
саналады. Бутерброд неміс сөзінен шыққан «май жағылған нан» деген
мағынаны білдіреді. Бутербродтар салқын тағамдарға жатады. Оларды
таңғы ас, түскі ас, кешкі асқа тез дайындауға боладыБутерброд
дайындауға көптеген азық - түліктер қолдануға болады. Бутербродты
шикі көкөністер – қызанақ, жас және тұздалған қияр, шалға, салат
жапырақтары, аскөк, петрушка, балдыркөк қосып әзірлейді.
Бутербродттағы нан тілімдерінің қалыңдығы –1 см болу керек. Нан
тілімдері бірдей қалыңдықта болуы тиіс. Қара наннан майлы қазы, жая
бутерброд дайындалады. Бутербродтарды ортақ тәрелкеден күрекше
қасықпен алады. Сэндвичтерді шанышқының және пышақтың көмегімен,
канепені кішкене семсер - таяқшалармен алып жейді.
Бутербродтың
түрлері.Ашық және жабық бутербродтар.
Ашық жай бутербродтарды
бір өнімнен дайындауға болады.Нанды тілімше етіп ұзындығы 10—12 см
және қалыңдығы 1- 1,5 см (30-40 г)етіп дайын өнімді үстіне қойып
әсемдейді.
Ашық күрделі
бутербродтарды бірнеше өнімдерден дайындайды.Өнімдер түстік,дәмдік
қасиеті бір-біріне сай болуы қажет. болады.Нанды тілімше етіп
ұзындығы 10—12 см және қалыңдығы 1- 1,5 см (30-40 г)етіп дайын
өнімді үстіне қойып әсемдейді.
Жабық
бутербродтар
Сандвичтер –
нанды
ұзыншалап кесіп,бетіне май жағып,дайын туралған етті немесе
балықты,уылдырықты,ірімшікті,
салат жапырағын
салып,бетіне
ұзыншалап
кесілген,майға жағылған нан кесегімен жауып
қойямыз.
Нанның ұзындығы 7-8см.
«Бутерброд» әдісі
арқылы топқа бөлу
Практикалық
жұмыс
Бутербродтар
әзірлеу
|
Оқушылар
ой бөліседі.
Жаңа тақырыппен танысып, талдайды.
Бутербродтың
түрлерімен танысады..
Оқушылар алып келген
тамағамдарына қарай екіге бөлінеді
|
Дескриптор: Техникалық
қауіпсіздік ережесін пайдалана отырып десерт (жент)
әзірлейді.
Дескриптор:
Пиццаға ингредиенттерді дұрыс жабыстыру арқылы жылдам орындай
алады.
|
|