Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Материалдар / Ашық сабақ 5 сынып бутербродтар мен сусындар әзірлеу технологиясы
2023-2024 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған
Ашық сабақ 5 сынып бутербродтар мен сусындар әзірлеу технологиясы
Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл ашық сабақ ҚМЖ 5 сынып қыздарына арналған. Бұл ҚМЖ алдыңғы білімді барабан әдісі арқылы сұрау, жаңа сабақты суреттер сөйлейді әдісі арқылы табу және тапсырмалар орындау. Сабақтың соңы тамақтану пирамидасы арқылы кері байланыс берді.
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып көруге болады
«№42 орта мектебі»
мемлекеттік коммуналдық
мекемесі
Көркем
еңбек
Тақырыбы
«Бутербродтар мен
сусындардың әзірлену
технологиясы»
5
сынып
Пән мұғалімі:
Босымбекова Таңшолпан
Күттыбекқызы
2022-2023 оқу
жылы
№42 орта мектеп
МКМ
Қысқа мерзімді
жоспар
Сабақтың
тақырыбы:Бутербродтар мен сусындардың
әзірлену технологиясы
Бөлім:
Тамақтану
мәдениеті
Педагогтің
аты-жөні:
Босымбекова
Таңшолпан
Күні:
17.04.2023
Сыныбы: 5
Г
Қатысушылар саны:
Қатыспағандар саны:
Сабақтың
тақырыбы:
Бутербродтар мен сусындардың әзірлену
технологиясы
Оқу бағдарламасына сәйкес оқу
мақсаты
5.2.4.4-Суық тағамдар мен
сусындар дайындау технологиясын білу және
қолдану
Сабақтың
мақсаты:
Салқын тағамдар мен сусындарды
әзірлеу технологиясымен танысып,
білу.
Дайындау технологиясын
қолданып, тәжірибе жүзінде
жасау.
Сабақтың
барысы:
Сабақ
кезеңі/Уақыты
Педагогтің
іс-әрекеті
Оқушының
іс-әрекеті
Бағалау
Ресурстар
Сабақтың
басы
2
мин
5
мин
Ұйымдастыру
кезеңі
Сәлемдесу, түгендеу.Психологиялық ахуал
қалыптастыру
«Менің көңіл күйім...»
әдісі арқылы
оқушылардың көңіл күйін білемін.
Тақтаға жабыстырылған қызыл,
жасал стикерлерді таңдау арқылы екі топқа
бөлінеді.
Ашық бутерброд
Жабық бутерброд
Wordwall
программасының«Барабан»әдісі арқылы алдыңғы білімді
еске түсіру.
Заманауи асүй бөлмесінде
қосымша аспаптар мен құрал-жабдықтар не үшін
қажет?
Ас үй не үшін
қажет?
Ас үйде қандай жиһаз, жабдық
болу қажет?
Ас үйде жиһаз бен жабдықтарды
орналастырғанда нені ескеру
қажет?
Ыдыс-аяқ түрлерін
атаңдар.
Дұрыс тамақтану дегенді қалай
түсінесіңдер?
Ас мәзірін құрғанда неге назар
аудару керек?
Дұрыс тамақтану адамның
денсаулығына әсер ете
ма?
Сәлемдеседі.
Оқушылар өздерінің көңіл
күйлерінің қандай екенін айтады. Мысалы, менің бүгінгі көңіл күйім
жарқыраған күнмен
тең.
Оқушылар өздерінің бастапқы
білімдерін пайдалана отырып сұрақтарға жауап
береді.
ҚБ:Өз ойын дұрыс мағынада
білдіріп, талқылауға белсенділікпен қатысқан
оқушыға«Жарайсың!»дегенмадақтау
сөзіменынталандыру.
https://wordwall.net/ru/resour
Сабақтың
ортасы
5
мин
15
мин
7
мин
Жаңа
сабақ
«Суреттер
сөйлейді»әдісі арқылы жаңа сабақтың
тақырыбын ашу. Сабақ тақырыбы мен сабақтың мақсатымен таныстырып,
оқушылардан сабаққа мақсат қоюын сұраймын. Жаңа сабақты қысқаша
түсіндіріп өтемін.
«Бейнежазба»көрсету арқылы бутербродтың
жасалу технологиясын
көрсетемін.
Топтық
тапсырма
«Кім жылдам?» әдісі арқылы
тапсырма орындау
Оқушылар меңгерген білімдерін
негізге ала отырып, пайдалы бутерброд (1 топ ашық, 2 топ жабық)
дайындап, безендіріңдер.
Жеке тапсырма. Оқулықпен
жұмыс
Тәжірибе
жұмыс
1. Үш шыны ыдысқа пакеттегі
шай салыңдар. Суретте көрсетілгендей су
құйыңдар.
2. 1-2 мин ыдыстағы үдерісті
бақылаңдар.
3. Тәжірибені қорытып,
байқағандарыңды айтып
беріңдер.
Оқушылар берілген суреттерге
қарап бүгінгі сабақтың тақырыбын анықтайды және бутерброд әзірлеу
технологиясымен танысады.
1 топ ашық бутербродты, 2 топ
жабық бутербродты жасайды
Оқулық 86-87 бет, жұмыс
дәптері, бутерброд жасауға арналған азық-түліктер және
ыдыс-аяқтар.
Сабақтың
соңы
8
мин
Рефлексия
3
мин
«Ойлан, жұптас, бөліс»
әдісі арқылы кестені
толтыр.
1 топ шай демдеудің
технологиялық картасын құрыңдар және айтып
беріңдер.
2 топ пайдалы бутерброд
дайындау картасын құрып айтып
беріңдер.
Орындалатын
жұмыс
Керекті
заттар
мөлшері
«Тамақтану пирамидасы»
әдісі.
сабақты қорытындылау
мақсатында оқушылар бүгінгі сабаққа деген көзқарасын стикерлерге
жазып тамақтану пирамидасына
жабыстырады.
Оқушылар топпен кестені
толтырады және қорғайды.
Материал ұнаса әріптестеріңізбен бөлісіңіз
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз