Ашық сабақ 7 сынып

Тақырып бойынша 31 материал табылды

Ашық сабақ 7 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Тақырыбы: Ұлттық тағамдар
Материалдың қысқаша нұсқасы


Педагогтің аты-жөні

Маханова С. Н.

Мектеп,

Күні:

Нарғозы Данаев атындағы орта мектебі

17.03.2025 ж

Сынып:

7

Сабақтыңтақырыбы

Ұлттық тағамдар

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаттары

7.2.7.1 ғаламтор, энциклопедия, газет-журналдар, оқулықтардан алынған деректерді қолдану, авторына сілтеме жасау;

7.4.4.4одағай түрлерін ажырата білу, қолдану.

Сабақтың мақсаты

Ғаламтордан алған деректерді қолданады;

Одағай түрлерін ажыратады, қолданады.

Құндылықтар

Тәуелсіздік және отаншылдық


Дәйексөз

Ар-намыс қана тәуелсіздікке тірек бола алады

Сабақтың барысы:

Сабақтың кезеңі/ уақыт

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурс

Сабақтың басы

5мин



























5 мин




Ұйымдастыру кезеңі. Оқушылармен амандасу, түгендеу.

Сабақтың қызығушылықты ояту кезеңі.

Ой шақыру. Тақырыпты болжау.

Мұғалім:Балалар,суреттен нені көріп тұрмыз. Мен кеше әжемнің үйіне ауызашарға барып, сендерге сарқыт алып келдім.Әжем сыр сандықтың ішіне сендерге тәтті бауырсақ, дәмді тағамдарын беріп жіберді. (сыр сандықтың ішінен үш түрлі қағаздағы тағамдар суретін тарату, осы суреттегі түрлі тағамдар арқылы топқа бөлу, түрлі тағам сыртында топ аттары жазылуы керек)Сандықтың ішіне ерекше хат салып жіберіпті. Қанекей кім оқиды? Қандай хат келген екен.Сабақтың мақсаты келіпті. Сабағымыздың мақсатын көздеген нысанамызға іліп қояйық.

Мұғалім:

  • Балалар, бүгінгі сабағымыздың тақырыбы не деп ойлайсыңдар?

Бүгін гі сабағымыздың тақырыбы: Ұлттық тағамдар

Сонымен, балалар, бүгінгі сабақта үйренетін мақсаттар:

Ғаламтордан алған деректерді қолданасыңдар

Одағай түрлерін қолданасыңдар

Сондықтан, балалар, мәтіннің мазмұн түсінуге тырысыңдар, белсенді жұмыс жасаңдар.

Өткен тақырыпты пысықтау: Learning Apps платформасындағы тапсырманы орында. Еліктеу сөз дегеніміз не? Еліктеу сөз құрамына қарай қаншаға бөлінеді?Еліктеу сөз тұлғасына қарай қаншаға бөлінеді? Еліктеу сөз мағынасына қарай қаншаға бөлінеді? Еліктеуіш сөз дегеніміз не? Бейнелеуіш сөз дегеніміз не? Етістіктің шақтарын ата? Есімше дегеніміз не? Көсемше дегеніміз не? Рай дегеніміз не? Одағай дегеніміз не?


Суреттегі ұнаған нан арқылы топқа бөлінеді.



«Бауырсақ» тобы
«Қуырдық» тобы

«Наурыз көже» тобы










Сабақ тақырыбы, сабақ мақсатымен танысады







Балалар қойған сұрақтарға жауап береді.


Мадақтау




Жарайсың!

Тамаша!


Мені қатты қуанттың!


Бүгін жақсы жауап бердің!


Мен сені мақтан етемін!










Слайд


Суреттер


Ұлттық тағам түрлері




















Интерактивті тақта

Жаңа сабақ


5 минут




















































































5 мин















5 мин










































5 мин








































1-тапсырма. Дұрыс/бұрыс әдісі.Топтық жұмыс. Umaigra платформасында. Мәтінді мұқият оқып, ақпараттың дұрыс, не бұрыс екенін ажыратыңдар

1-топ

«Бауырсақ»

Бауырсақ-көшпелі халықтардың дәстүрлі тағамы. Пай-пай, бауырсақ-бұл жай ғана пісіру емес, ол ежелден күн мен бақытты бейнелейді. Бәрекелді, ең қымбат және мейірімді қонақтарға ғана бауырсақтан дәм тарттырған. Атаудың өзі қазақ тіліндегі “бауырмасу, бауырласу, бауырым” деген сөздерден шыққан, ол орыс тіліне аударғанда “бірігуге, туыстыққа, бауырға деген ұмтылыс”дегенді білдіреді. Бауырсақ-қазақ халықтарының дәстүрлі нанының бір түрі,майға қуырылған төртбұрышты немесе дөңгелек пончик тәрізді. Рецепттің қай халыққа тиесілі екеніне байланысты қамырдың әртүрлі нұсқалары бар. Сіз бауырсақтарды ашытылмаған немесе ашытылған қамырдан дайындай аласыз. Бұл тағамның пайда болу тарихы қазақ халықтарының көшпелі өмір салтымен байланысты. Мұндай жағдайларда нан дайындау тез және оңай болуы керек, сонымен қатар Қиын жорық жағдайлары ескерілді. Қазіргі кезде заманауи бауырсақтар қазанда дайындалады. Шіркін, қазақ халқының қонақжайлығына ешнәрсе жетпейді ғой.

Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Бауырсақ-көшпелі халықтардың дәстүрлі тағамы


2

Қамырдың бір ғана нұсқасы бар


Х

3

Бауырсақ-қазақ халықтарының дәстүрлі нанының бір түрі


4

Қазіргі кезде заманауи бауырсақтар шелекте дайындалады


Х

5

Ол ежелден ай мен жұлдызды бейнелейді


Х

6

Шіркін, қазақ халқының қонақжайлығына ешнәрсе жетпейді ғой



2-топ

«Қуырдақ» тобы

Қуырдақ — жаңа сойылған малдың өкпе—бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек, бүйрегінен, сондай-ақ ішек-қарнынан ұсақтан турап әзірленетін тағам. Ол үшін қазанға іш майды немесе құйрық майды турап салып шыжғырып алады да, алдымен үстіне туралған өкпе, жүректі, ішек-қарынды, мойын, төстік еттерін салып, қазанның отын қатты жағып 15—20 минут қуырады. Содан кейін бауырлы салып, үстіне бұрыш, пияз қосып, әбден піскенше қуырады. Тұзды татымына қарай салады.Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарханға қояды.Қуырдаққа: 1 кг ет, 500 г өкпе, 500 г бауыр, 300 г жүрек, 200 г бүйрек, 300 г құйрық май, 2 бас пияз, 1 шай қасық бұрыш, 1 ас қасық тұз қажет.


Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Қуырдақ-жаңа сойылған малдың өкпе—бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек, бүйрегінен, ішек-қарнынан ұсақтан турап әзірленетін тағам


2

Қазанның отын қатты жағып 5-10 минут қуырады.


Х

3

Қуырдаққа 1 кг ет керек


4

150 г өкпе керек


Х

5

100 г құйрық май керек


Х

6

Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарханға қояды.



3-топ

«Наурыз көже» тобы

Наурыз көже – Ұлыстың ұлы күні әзірленетін қасиетті тағам. Бұл көже ежелден молшылық пен берекенің нышаны ретінде әр шаңырақта дайындалып келген. Оның қатаң рецепті жоқ, бірақ басты талап – жеті түрлі дәннің болуы.Әдеттегі көженің құрамына бидай, тары, сүр ет, бұршақ, сүт, су және тұз кіреді. Дәстүр бойынша, кейбір үйлерде оған қазы, қарта, шұжық сияқты сүрленген ет өнімдері қосылады. Қазақ халқы ежелден жамбастың шұқыршағын қазанға салып, оны тоқшылықтың белгісі ретінде қабылдаған. Сондай-ақ, малдың сүйектерімен қайнатылған сорпа тағамның нәрлілігін арттырады.Қазақтар Наурыз айында күн мен түн теңесіп, әлемде үйлесім орнайды деп түсінген. Бұл уақытта дайындалатын Наурыз көженің өзі де сол үйлесімділікті сақтап, әртүрлі дәнді-дақылдар мен еттің жарасым тауып піскен ерекше тағамына айналады.

Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Наурыз көже – Ұлыстың ұлы күні әзірленетін қасиетті тағам


2

Басты талап – екі түрлі дәннің болуы


Х

3

Көженің құрамына бидай, тары, сүр ет, бұршақ, сүт, су және тұз кіреді


4

Наурыз айында күн мен түн теңеспейді


Х

5

Кейбір үйлерде оған қазы, қарта, шұжық сияқты сүрленген ет өнімдері қосылмайды


Х

6

Көже ежелден молшылық пен берекенің нышаны ретінде әр шаңырақта дайындалып келген



Дескриптор

Ақпараттың дұрыстығын анықтайды

3

Ақпараттың бұрыстығын анықтайды

3

Барлық балл саны

6


Әдеби тіл нормалары

Одағайдың түрлері

Одағай қолданылу сипатына қарай үш түрге бөлінеді: көңіл күй одағайлары, шақыру одағайлары, жекіру одағайлары.

Көңіл күй одағайлары адамның әртүрлі сезімін, көңіл күйін білдіреді.

1.Жағымды эмоцияны білдіруде қолданылатын көңіл күй одағайлары: алақай, бәрекелді, паh-паh, мә, оhо, т.б

2. Жағымсыз эмоцияны білдіретін одағайлар: қап, әттеген-ай, ойбай, масқара, т.б.

3. Әрі жағымды, әрі жағымсыз мағынада қолданылатын одағайлар: түу, пай-пай, шіркін, ау, беу, т.б.


2-тапсырма. Жұптық жұмыс. «Т кестесі» әдісі. Оқылым мәтінін негізге ала отырып, оңай және қиын сұрақтар құрастырыңдар.


Оңай сұрақтар

Қиын сұрақтар






Дескриптор:

Оңай сұрақтар құрастырады

2

Қиын сұрақтар құрастырады

2

Барлық балл саны

4


3-тапсырма. Жеке жұмыс. «Тікелей эфир» әдісі.

Шылау мен одағайларды қатыстырып, мәтінді қорытындылаңдар.


Халық: «Ас атасы-нан», - дейді. Нанның құрамында адамға қажетті тағамдық заттардың барлығы бар. Біз ағзамызға қажетті көмірсутегінің жартысын, аққуыздың үштен бірін, В тобындағы дәрумендердің жартысынан көбірегін, фосфор мен темір тұздарын жеген нанымыздан аламыз.Бізге қажетті құнарлы қорегіміздің 30% -ын нан өтейді. (Т. А. Комарова «Тамақтану әліппесі»)


Дескриптор:

Шылауларды қатыстырады

1

Одағайларды қатыстырады

1

Мәтінді қорытындылайды

1

Барлық балл саны

3



4-тапсырма. Топтық жұмыс. «Адасқан сөздер» әдісі арқылы кестеден одағай сөздерді табыңдар.


1-топ

А

Ж

Ә

О

С

И

Ь

Е

К

В

Ц

И

Р

З

Т

А

Л

А

Қ

А

Й

Қ

О

Б

Ы

С

Ч

О

Ә

Т

К

Е

Ш

Е

Й

Й

И

Я

Қ

А

П

П

Т

К

Ә

Ң

Ә

Ұ

Ы

Ү

Р

П

Е

Я

П

Р

Б

Е

У

К

І

Ш

А

Э

Л

К

О

Н

А

Й

И

Т

Ө

К

Е




2-топ


Б

О

Р

П

И

У

А

Ә

С

Е

У

Т

А

К

Р

Ө

С

Ә

Ә

І

У

Е

К

І

Н

Й

Ш

А

К

Ү

Т

Е

Т

Т

Ш

Е

М

Т

У

Х

П

І

Л

Е

Ү

М

И

В

Р

Д

А

У

В

Ы

С

К

І

С

Т

У

Қ

Ш

І

Т

И

Б

З

Ғ

О

Н

У

С

О

h

О






3-топ


Ә

Й

Т

Ә

Ш

К

Е

И

Т

П

Т

М

А

С

П

Ұ

Т

Т

Қ

А

П

С

Е

Ч

Е

Н

Т

И

Қ

Ү

Ж

Ң

Ң

Д

Ә

О

А

М

Р

О

Х

Я

Й

Ж

Ә

Ғ

А

Р

Н

Б

И

Н

Т

Е

Г

У

А

С

Т

П

Ы

Р

С

Й

Я

Ч

С

М

И

Т

Ь

Б

Ю

Ж

О





Дескриптор:

Одағай сөздерді табады

6

Кестеден белгілейді

1

Барлық балл саны

7









1-топ

Мәтінді оқиды. Ақпараттың дұрыс, бұрыстығын ажыратады























2-топ

Мәтінді оқиды. Ақпараттың дұрыс, бұрыстығын ажыратады


























3-топ

Мәтінді оқиды. Ақпараттың дұрыс, бұрыстығын ажыратады

























Ережемен танысады.


















Оқылым мәтінін негізге ала отырып, оңай және қиын сұрақтар құрастырады.






























Топ арасында сайысады


1-топ.

Одағай сөздер

Жә, алақай, әйт, беу, қап,ойпырай.










2-топ.

Одағай сөздер

Бәрекелді, түу, тәйт, уа, шіркін, оhо.












3-топ.

Одағай сөздер

Әйт, ойбай, мә, әттең, қап, пырс.

































































































Дескриптор арқылы бағаланады.

Барлық ұпай саны-6
























Дескриптор арқылы бағаланады.

Барлық ұпай саны-4














Дескриптор арқылы бағаланады.

Барлық ұпай саны-3






















Дескриптор арқылы бағаланады.

Барлық ұпай саны-3



















Дескриптор арқылы бағаланады.

Барлық ұпай саны-7


Umaigraплатформасы








https://www.umaigra.com/editor/mygames






https://www.umapalata.com/zexpo/game.html?LANG=RU&idGames=100219&mygames=s&tk=e44debbcb9f807497cd52b637606fd0741fd8ebc83ceb256223dd5






















































































Слайд





















Интерактивті тақта



Плакат


Таратпа қағаздар





Сабақтың соңы

5 мин




3 мин
















2 мин

Сабақты бекіту. «Сыр сандық» әдісі

Сыр сандықта берілген смайликтер арқылы жағымды, жағымсыз сезімді білдіретін одағайларды атап айтыңдар.


Кері байланыс.

«Фейсбукке пікір қалдыр» әдісі Padlet тақтасы арқылы

Мен үшін қиындық ...

Келесі сабақта...

Мен .... жасай алдым

Мен бүгінгі сабақтан ... алдым


Оқушыларды бағалау

Бүгінгі сабақтағы жалпы балл саны-18

Күнделікке қойылатын балл

18-17балл жинаған бала

10 балл

16-15 балл жинаған бала

9 балл

14-13 балл жинаған бала

8 балл

12-10балл жинаған бала

6-7балл

Үй тапсырмасы. “Ұлттық тағам” тақырыбында эссе жазып келу


Бүгінгі білімдерін, не үйренгендерін тұжырымдайды




























Оқушы сабақтан не түсінгенін, нені түсінбегенін, неден қиналғанын жазады

PowerPoint









Padlet тақтасы


https://padlet.com/gulzadag092/padlet-bg3ms6at9faajolr













Ресурстар







«Бауырсақ» тобы
«Қуырдық» тобы

«Наурыз көже» тобы




1-тапсырма. Дұрыс/бұрыс әдісі.Топтық жұмыс. Umaigra платформасында. Мәтінді мұқият оқып, ақпараттың дұрыс, не бұрыс екенін ажыратыңдар

1-топ

«Бауырсақ»

Бауырсақ-көшпелі халықтардың дәстүрлі тағамы. Пай-пай, бауырсақ-бұл жай ғана пісіру емес, ол ежелден күн мен бақытты бейнелейді. Бәрекелді, ең қымбат және мейірімді қонақтарға ғана бауырсақтан дәм тарттырған. Атаудың өзі қазақ тіліндегі “бауырмасу, бауырласу, бауырым” деген сөздерден шыққан, ол орыс тіліне аударғанда “бірігуге, туыстыққа, бауырға деген ұмтылыс”дегенді білдіреді. Бауырсақ-қазақ халықтарының дәстүрлі нанының бір түрі,майға қуырылған төртбұрышты немесе дөңгелек пончик тәрізді. Рецепттің қай халыққа тиесілі екеніне байланысты қамырдың әртүрлі нұсқалары бар. Сіз бауырсақтарды ашытылмаған немесе ашытылған қамырдан дайындай аласыз. Бұл тағамның пайда болу тарихы қазақ халықтарының көшпелі өмір салтымен байланысты. Мұндай жағдайларда нан дайындау тез және оңай болуы керек, сонымен қатар Қиын жорық жағдайлары ескерілді. Қазіргі кезде заманауи бауырсақтар қазанда дайындалады. Шіркін, қазақ халқының қонақжайлығына ешнәрсе жетпейді ғой.

Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Бауырсақ-көшпелі халықтардың дәстүрлі тағамы



2

Қамырдың бір ғана нұсқасы бар



3

Бауырсақ-қазақ халықтарының дәстүрлі нанының бір түрі



4

Қазіргі кезде заманауи бауырсақтар шелекте дайындалады



5

Ол ежелден ай мен жұлдызды бейнелейді



6

Шіркін, қазақ халқының қонақжайлығына ешнәрсе жетпейді ғой




2-топ

«Қуырдақ» тобы

Қуырдақ — жаңа сойылған малдың өкпе—бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек, бүйрегінен, сондай-ақ ішек-қарнынан ұсақтан турап әзірленетін тағам. Ол үшін қазанға іш майды немесе құйрық майды турап салып шыжғырып алады да, алдымен үстіне туралған өкпе, жүректі, ішек-қарынды, мойын, төстік еттерін салып, қазанның отын қатты жағып 15—20 минут қуырады. Содан кейін бауырлы салып, үстіне бұрыш, пияз қосып, әбден піскенше қуырады. Тұзды татымына қарай салады.Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарханға қояды.Қуырдаққа: 1 кг ет, 500 г өкпе, 500 г бауыр, 300 г жүрек, 200 г бүйрек, 300 г құйрық май, 2 бас пияз, 1 шай қасық бұрыш, 1 ас қасық тұз қажет.


Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Қуырдақ — жаңа сойылған малдың өкпе—бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек, бүйрегінен, ішек-қарнынан ұсақтан турап әзірленетін тағам



2

Қазанның отын қатты жағып 5-10 минут қуырады.



3

Қуырдаққа 1 кг ет керек



4

150 г өкпе керек



5

100 г құйрық май керек



6

Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарханға қояды.




3-топ

«Наурыз көже» тобы

Наурыз көже – Ұлыстың ұлы күні әзірленетін қасиетті тағам. Бұл көже ежелден молшылық пен берекенің нышаны ретінде әр шаңырақта дайындалып келген. Оның қатаң рецепті жоқ, бірақ басты талап – жеті түрлі дәннің болуы.Әдеттегі көженің құрамына бидай, тары, сүр ет, бұршақ, сүт, су және тұз кіреді. Дәстүр бойынша, кейбір үйлерде оған қазы, қарта, шұжық сияқты сүрленген ет өнімдері қосылады. Қазақ халқы ежелден жамбастың шұқыршағын қазанға салып, оны тоқшылықтың белгісі ретінде қабылдаған. Сондай-ақ, малдың сүйектерімен қайнатылған сорпа тағамның нәрлілігін арттырады.Қазақтар Наурыз айында күн мен түн теңесіп, әлемде үйлесім орнайды деп түсінген. Бұл уақытта дайындалатын Наурыз көженің өзі де сол үйлесімділікті сақтап, әртүрлі дәнді-дақылдар мен еттің жарасым тауып піскен ерекше тағамына айналады.

Ақпарат

Дұрыс

Бұрыс

1

Наурыз көже – Ұлыстың ұлы күні әзірленетін қасиетті тағам



2

Басты талап – екі түрлі дәннің болуы



3

Көженің құрамына бидай, тары, сүр ет, бұршақ, сүт, су және тұз кіреді



4

Наурыз айында күн мен түн теңеспейді



5

Кейбір үйлерде оған қазы, қарта, шұжық сияқты сүрленген ет өнімдері қосылмайды



6

Көже ежелден молшылық пен берекенің нышаны ретінде әр шаңырақта дайындалып келген




Дескриптор

Ақпараттың дұрыстығын анықтайды

3

Ақпараттың бұрыстығын анықтайды

3

Барлық балл саны

6











4-тапсырма. Топтық жұмыс. «Адасқан сөздер» әдісі арқылы кестеден одағай сөздерді табыңдар.

1-топ

А

Ж

Ә

О

С

И

Ь

Е

К

В

Ц

И

Р

З

Т

А

Л

А

Қ

А

Й

Қ

О

Б

Ы

С

Ч

О

Ә

Т

К

Е

Ш

Е

Й

Й

И

Я

Қ

А

П

П

Т

К

Ә

Ң

Ә

Ұ

Ы

Ү

Р

П

Е

Я

П

Р

Б

Е

У

К

І

Ш

А

Э

Л

К

О

Н

А

Й

И

Т

Ө

К

Е






2-топ

Б

О

Р

П

И

У

А

Ә

С

Е

У

Т

А

К

Р

Ө

С

Ә

Ә

І

У

Е

К

І

Н

Й

Ш

А

К

Ү

Т

Е

Т

Т

Ш

Е

М

Т

У

Х

П

І

Л

Е

Ү

М

И

В

Р

Д

А

У

В

Ы

С

К

І

С

Т

У

Қ

Ш

І

Т

И

Б

З

Ғ

О

Н

У

С

О

h

О







3-топ

Ә

Й

Т

Ә

Ш

К

Е

И

Т

П

Т

М

А

С

П

Ұ

Т

Т

Қ

А

П

С

Е

Ч

Е

Н

Т

И

Қ

Ү

Ж

Ң

Ң

Д

Ә

О

А

М

Р

О

Х

Я

Й

Ж

Ә

Ғ

А

Р

Н

Б

И

Н

Т

Е

Г

У

А

С

Т

П

Ы

Р

С

Й

Я

Ч

С

М

И

Т

Ь

Б

Ю

Ж

О







Дескриптор:

Одағай сөздерді табады

6

Кестеден белгілейді

1

Барлық балл саны

7






3-тапсырма. Жеке жұмыс. «Тікелей эфир» әдісі.

Шылау мен одағайларды қатыстырып, мәтінді қорытындылаңдар.



Халық: «Ас атасы-нан», - дейді. Нанның құрамында адамға қажетті тағамдық заттардың барлығы бар. Біз ағзамызға қажетті көмірсутегінің жартысын, аққуыздың үштен бірін, В тобындағы дәрумендердің жартысынан көбірегін, фосфор мен темір тұздарын жеген нанымыздан аламыз.Бізге қажетті құнарлы қорегіміздің 30% -ын нан өтейді. (Т. А. Комарова «Тамақтану әліппесі»)



Дескриптор:

Шылауларды қатыстырады

1

Одағайларды қатыстырады

1

Мәтінді қорытындылайды

1

Барлық балл саны

3




2-тапсырма. Жұптық жұмыс. «Т кестесі» әдісі. Оқылым мәтінін негізге ала отырып, оңай және қиын сұрақтар құрастырыңдар.



Оңай сұрақтар

Қиын сұрақтар













Дескриптор:

Оңай сұрақтар құрастырады

2

Қиын сұрақтар құрастырады

2

Барлық балл саны

4


Кері байланыс.

«Фейсбукке пікір қалдыр» әдісі Padlet тақтасы арқылы

Мен үшін қиындық ...

Келесі сабақта...

Мен .... жасай алдым

Мен бүгінгі сабақтан ... алдым





Оқушыларды бағалау

Бүгінгі сабақтағы жалпы балл саны-18

Күнделікке қойылатын балл

18-17балл жинаған бала

10 балл

16-15 балл жинаған бала

9 балл

14-13 балл жинаған бала

8 балл

12-10балл жинаған бала

6-7балл







Үй тапсырмасы. “Ұлттық тағам” тақырыбында эссе жазып келу



































Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
30.03.2025
239
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі