Материалдар / Ашық сабақ " Тағам түрлері"

Ашық сабақ " Тағам түрлері"

Материал туралы қысқаша түсінік
Мұғалімдер үшін көмегі бар
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады

САБАҚ: қазақ тілі

«Тағам түрлері»

Мектеп:№27

Күні: 11.10.2018ж


Мұғалімнің аты-жөні: Н.Х.Шараванова

СЫНЫП:

Қатысқандар: 14 Қатыспағандар:-

Осы сабақ арқылы

жүзеге асатын оқу

мақсаттары

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша тыңдалым тәсілдерін қолдану Т1.1.

Лексикалық қорды меңгеру А2.1.

Сабақ мақсаттары


Барлық оқушылар орындай алады:

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша лексикалық қорды қолдану А.

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша сөздердің мағынасын түсіну Т.

Оқушылардың көпшілігі орындай алады:

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша мәтінге өз жауабын бере алады

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша аудиовизуалды материалды тыңдау және өз сөздерімен айту

Кейбір оқушылар орындай алады:

«Тағам түрлері» тақырыбы бойынша өз ойын жеткізе алады

Тақырып туралы өз пікірін білдіре алады.Шағын мәтін құрастыра алады


Тілдік мақсат

Оқушылар орындай алады:

Сөздердің мағынасын түсініп, ойын жеткізе алады. Сөйлем құрастыра алады.

Пəнге қатысты сөздік қор мен терминдер:

Тағам түрлері, ботқа, палау,борщ, сорпа,қуырдақ, қазақша ет, ас, тұшпара, мәнті, қуырылған ет


Диалог құруға / шығарма жазуға арналған пайдалы тіркестер:

Пайдалы кеңестер,салқын тағамдар, ұлттық тағамдар, дастархан мәзірі, сусындар, тамақтан соң қол жуу, кезек.

Талқылауға арналған сұрақтар:

  1. Палау, қазақша ет, бауырсақ, т.б. неліктен ұлттық тағамдар деп аталады?

  2. Ет тағамдары несімен пайдалы?

  3. Сүттен қандай тағамдар дайындалады?

  4. Тағам адамға не үшін керек?


  1. Не себепті (нан) дастарханға бірінші қойылады деп ойлайсыңдар?

  2. Не себепті (ас) адамның арқауы деп ойлайсыңдар?

  3. Не себепті тамақты асықпай іш деп айтады?



ишара: палаудың, қазақша еттің, мәнтінің, тұшпараның, ботқаның суреттері


Алдыңғы оқу:

Тағам, азық-түлік, нан, сүт, ет,жеміс,көкөніс сөздері

Жоспар

Жоспарланған

уақыт

Жоспарланған жаттығу түрлері

Ресурстар

Басы 7-8 мин

Білу

Түсіну

  1. 1.Сыныпты 3 топқа бөлеміз: (сурет таңдау арқылы) Ет,Сүт,Нан

  2. 2.Шаттық шеңберін құру. Жылы лебіздер білдіру.

  3. 3.Сөздікпен танысу

  4. 4.Сурет: палаудың, қазақша еттің, мәнтінің, тұшпараның, ботқаның суреттері көрсетіледі.

5.Эстафета:Кім қандай тағам түрлерін біледі?



Суреттер , кеспе қағаздар

Ортасы

1.Мәтінді тыңдату

2.3топқа бөлінеді,топ басшылары сайланады

1-топ: ет тағамдары туралы айтады

2- топ:сүт тағамдары туралы айтады

3- топ:ұннан жасалған тағамдар туралы айтады

Өзара түзете отырып ,жауаптарды тексеру

3.»Не керек?»ойыны

4. Берілген тақырыптарда топтасып диалог құрыңдар

1.Асханада.

2. Азық-түлік дүкенінде.

3.Базарда.

5.Ет тағамдары | Сүт тағамдары | Ұн тағамдары

___________________________________________

( кластер жасайды ,қорғайды)

6.Палау мен қазақша еттің құрамын салыстыру


Күріш,сәбіз | құрамына пияз, | Шелпек,сорпа

| Тұз,су,ет |

| салынады |

______________________________________________

7.Төрт сөйлем жаз.

Кімнің сүйікті тағамы қандай?

Үлгі:Сашаның сүйікті тағамы- палау.

8.»Жеміс-көкөніс»ойыны



Аудиотаспа,

Оюлар,маркерлер











А4 қағазы






Оқулық


Соңы








Бағалау

Үй тапсырмасы


1.Барлығы:

Мен(не?) іштім. Мен(не? ) жедім. Мен нан ...

2.Көпшілігі:

Сөйлемді жалғастыр:

Тағамның түрлері...

Мен бүгін тағамның...

3.Кейбірі:

Ас үстінен-...(аттама)

Ас атасы-...( нан)

Өзара бағалау әдісі

6-тапсырма.Сөйлем құрап үйрен.Палау.Мәнті

Рефлексия

Оқушылар тақтадағы алма ағашына қызыл,жасыл,сары жапырақтарды жапсырады.

Жасыл алма-бәрі түсінікті

Қызыл алма-түсінбедім

Сары алма-жартылай түсінікті







10 Қараша 2018
1450
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі