Материалдар / Ашық сабақ. ӘЛЕМ ХАЛЫҚТАРЫНЫҢ ТАҒАМДАРЫ.ТӘЖІРИБЕЛІК ЖҰМЫС
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ. ӘЛЕМ ХАЛЫҚТАРЫНЫҢ ТАҒАМДАРЫ.ТӘЖІРИБЕЛІК ЖҰМЫС

Материал туралы қысқаша түсінік
Әлем халықтары мен ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерттеу және қолдану бойынша көркем еңбек мұғалімдерге арналған ашық сабақ
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

ӘЛЕМ ХАЛЫҚТАРЫНЫҢ ТАҒАМДАРЫ.ТӘЖІРИБЕЛІК ЖҰМЫС Л.А.УСТАЖАНОВА

Көркем еңбек пәнінің мұғалімі

«Балуан Шолақ атындағы мектеп-лицей» КММ,

Макинск қаласы, Бұланды ауданы, Ақмола облысы.

Сынып:7. Сабақ №4 . Бөлім: Тамақтану мәдиниеті.

Сабақтың тақырыбы: Әлем халықтарының тағамдары. Тәжірибелік жұмыс (суши, пицца, көже т.б.)

Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары:

7.2.4.2-Әлем халықтары мен ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану.

Сабақтың мақсаты:

Барлығы: Әлем халықтарының пицца түрлерімен танысып, жасау реттілігін зерттеу және қауіпсіздік ережелерін есіне алу.

Көпшілігі: Пиццаның жасау реттілігін меңгереді.

Кейбіреуі: Өз ойы бойынша пиццаның рецебін жазып, таңыстырады


САБАҚ: 4

Мектеп: Б.Шолақ ат. мектеп-лицей

Күні

Мұғалімнің аты-жөні: Устажанова Л.А.

Сынып: 7 «А,Б»

Қатысқан саны:

Қатыспағандар:

Сабақтың тақырыбы

Әлем халықтарының тағамдары. Тәжірибелік жұмыс (суши, пицца, көже т.б.)

Оқу мақсаттары (оқу бағдарламасына сілтеме)

7.2.4.2-Әлем халықтары мен ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану.


Сабақтың мақсаты




Барлығы: Әлем халықтарының пицца түрлерімен танысып, жасау реттілігін зерттеу және қауіпсіздік ережелерін есіне алу.

Көпшілігі: Пиццаның жасау реттілігін меңгереді.

Кейбіреуі: Өз ойы бойынша пиццаның рецебін жазып, таңыстырады

Бағалау критерийі

Әлем халықтарының пицца түрлерімен танысып, жасау реттілігін зерттеу және қауіпсіздік ережелерін есіне алу.

Пиццаның жасау реттілігін меңгереді.

Өз ойы бойынша пиццаның рецебін жазып, таңыстырады


Тілдік мақсаттар
















Оқушылар істе алады:

Әлем халықтарының пицца түрлерін ажырата алды

Пиццаның жасау реттілігін меңгереді.

Өз ойы бойынша пиццаның рецебін шығара алады.

Негізгі терминдер:пицца - pizza - пицца

ингредиенттері – Ingredients- ингредиенты

Пайдалы сөйлемдер:

Мен білемін,

..............түрлерін ажырыта аламын ...........

Құндылықтарға баулу

  • Әлем халықтарының тағамдарын құрметтеу.

  • Топтық жұмыс бойынша оқушылардың арасында жақсы қарым-қатынас орнату.

Пәнаралық байланыстар

зерттеу барысында теориялық білімдерін география, тарих пәндерімен және тамақтану мәдениетімен байланыстыру.

АКТ қолдану дағдылары

Оқушылардың жеке ізденіс жұмыстар жүргізу дағдысын дамыту.

Дәлелдемелер мен дәйектемелер келтіруде нақты мәліметтерді салыстыра білу .



Сабақ барысы

Сабақтың жоспарланған кезеңдері

Жоспар бойынша орындалуы тиіс іс-әрекеттер (төменде келтірілген жазбаларды жоспарланған әрекеттермен алмастырыңыз)

Дереккөздер

Сабақтың басы

1 кезең

3 мин







Сабақтың ортасы

20 мин
























5 мин











15 мин











Сабақтың соңы

2-мин

кері байланыс


1.Психологиялық ахуалын қалыптастыру

«Жақсы тілек»арқылы бір бірінің көнілдерін көтеріп, жұмыс ритіміне кірісу.

Пазл арқылы оқушыларды топқа бөлу

Ой шақыру.

Оқушыларға тағамның түрі бойынша слайд көріп шығуға ұсынылады.

Слайд бойынша, оқушылар сабақтың тақырыбын анықтайды.

Бүгінгі сабақтың тақырыбы: Әлем халықтарының тағамдары. Тәжірибелік жұмыс: пиццаны жасау

Сабақтың мақсаты: Пиццаның шығу тарихымен танысу. Пиццаны жасау технологиясын зертеп, орындау реттілігін тәжірибелік уақытта менгеру. Қауіпсіздік ережелерін есіне алып, жұмыс уақытында сақтау.


Тапсырма: Топ бойынша флипчат құру

Бағалау критерийлер:

1 Топ –Пиццаның шығу тарихын, қосымша мәліметтер арқылы, флипчатка жазу

2топ Пиццаның орындау реттілігін зерттеп, флипчатка реттілігімен жазу. Қауіпсіздік сақтау ережелерін есіне алу.

Негізгі терминдер: пицца - pizza - пицца

ингредиенттері – Ingredients- ингредиенты

Дискрипторлар:

1 Топқа

  1. Пиццаның шығу тарихын флипчатқа жазды.

  2. Пиццаның шығу тарихымен қызықты таныстырды.

2топқа

  1. Пиццаның орындау реттілігін зертеді.

  2. Пиццаның жасау реттілігін флипчатқа жазды.

  3. Қауіпсіздік сақтау ережелерін есіне алып айтты.

Топтар бес ұпай арқылы бір бірінді бағалады

Тәжірибелік жұмыс:Пиццаны жасау технологиясы

Жеке жұмыс жасау

Оқушылар алжапқышты, бас орамалды киіп, қолдарын жуып, аспазшының қолғаптарды киеді.

Арнайы орындарға тұрып, қамырды жайяды, майонез бен кетчупті үстіне жағып, төрт бұрыштап тұралған шужықты үстіне салады. Қызаңақты дөнгеліп кесіп шужықтың үстіне қояды. Соңында үгітілген ірімшікті үстіне салады.

Қауіпсіздік ережелерін сақтауын бақылау

Оқушылар ББҰ әдіс арқылы

Сабақта не қызықтырды?

Қандай қиындықтар болды?

Сабақта не оңай болды?




Қорытынды жасау:

Балалар қайтадан сабақтың мақсатын есіне түсіреді

Әлем халықтарының тағамдары. Тәжірибелік жұмыста пиццаның тарихын білдіндер, орындау реттілігін зерттедіндер және жасауын меңгердіңдер.

Екі жұлдыз бір тілек

Не ұнады?

Бір тілек






















Бағалау стикерлер арқылы және ауызша топтар бір бірінді бағалайды

Саралау – оқушыларға қалай көбірек қолдау көрсетуді жоспарлайсыз? Қабілеті жоғары оқушыларға қандай міндет қоюды жоспарлап отырсыз?

Бағалау – оқушылардың материалды меңгеру деңгейін қалай тексеруді жоспарлайсыз?


Денсаулық және қауіпсіздік техникасының сақталуы


Тамақтану мәдениетінің техникаларының ерекшеліктері

«Флипчат» әдіс арқылы пиццаны шығу тарихымен танысу


«Джиксо» әдісі біріктіріп

«Сұрақ жауап» әдісі

«Флипчат» әдісі

ББҰ әдісі

АКТ технологиясы бойынша ТҚСЕ

Пиццаны жасау кезінде техникалық қауіпсіздік ережелерін сақтау











Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!