Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Материалдар / Ашық сабақ Ашытқылы және ашытпасыз қамыр дайындау технологиясы
2023-2024 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған
Ашық сабақ Ашытқылы және ашытпасыз қамыр дайындау технологиясы
Материал туралы қысқаша түсінік
Ашық сабақ Х.Досмұхамедұлы атындағы о/м 8сынып
Ұн тағамдарын дайындауға үйрете отырып оқушыларды шеберлікке, ұқыптылыққа, үнемшілдікке, еңбексүйгіштікке тәрбиелеу
Оқушылар көзбен көре
отырып ұннан тағамдар дайындауғ, оларды тұрмыста қолдана білуге
үйренеді, тақырып бойынша алған білімдері сарамандық білік
дағдыларымен ұштасады
Сәлемдесу. Топқа бөлу.
Шаттық шеңберін құру. Сабаққа қатысын
тексеру
Мұғаліммен
амандасу.Түрлі түсті қақпақтар арқылы үш топқа бөліну. Бір-біріне
жылы лебіздерін білдіру
Түрлі түсті қақпақтар
арқылы үш топқа бөліну.
Үй
тапсырмасын еске түсіру кезеңі
8мин
Білу
Үй тапсырмасы бойынша
«Нақты сұрақ, ұтымды жауап» әдісі арқылы сұрақтар
беру
«Белгілер тізбегі»
әдісі
Оқушылар
топ бойынша сұрақтарға жауап қайтарады
Сұрақтар
1.Қырыққабаттың қандай
пайдасы бар?
2. Ашытылған қырыққабат
қандай дәрумендерге бай?
3. Ашытылған
қырыққабатты дайындау кезеңдерін көрсет.
4.
Консервілеу кезінде қандай санитарлық- гигиеналық талаптарды сақтау
керек?
Әр дұрыс
жауап 1ұпай
Жаңа
материалды меңгеру кезеңі
10мин
Түсіну
Неліктен? Неге? Себебі?
Не үшін?
Бейне роликтен
«Көргеніңнен түйгенің» бейне ролик көрсету. Тақырыпты ашу. Бейне
роликтен қамыр түрлері, одан жасалатын өнімдер, ашытпа, ашытпасыз
қамырлар дайындау технологиясымен
таныстыру
Бейне
ролик арқылы тақырыпты табу, өз ойларын ортаға салып пікір алмасу,
тақырыптың мәтінімен танысу, дәптермен жұмыс
жүргізу
10мин
Қолдану
Топтарға
сараман
дық жұмыс
беру
Сарамандық жұмыстарды орындау
І топ
ІІ
топ
ІІІ
топ
Сергіту
сәті
Оқушылармен бірге сергіту сәтін жасау
Интербелсеңді тақтадағы бейне роликтегідей жаттығу
жасайды.
Талдау
(Қорытынды шығаруға бағытталған)
Топтық
жұмыс
Жаңа
сабақ бойынша берілген сұрақтарға топ ішінде талқылап жауап
беру
Себеттен
ұнаған тағамын алып сұрақтарға жауап беру
Рефлексиялық кезең
10мин
Жинақтау
Венн
диаграммасы
ПСМТ
әдісі
Венн
диаграммасы
мен
жұмыс
Ашытпа қамыр мен
ашытпасыз қамыр дайындаудың ұқсастығы мен айырмашылығын
табады
Көшбасшы
оқушы өз көзқарасымен пікір алмасады.
Рефлексия
Кері
байланыс ИНСЕРТ әдісі
Сабақ
туралы пікір лерін жаздыру
Оқушылар
сабақта өздеріне ұнаған және жақсартуды керек ететін жерлерін
жазады
Сабақты
рефлексиялық бағалайды
Үй
тапсырмасы
1мин
Ұнның адам өміріндегі
маңызы туралы мәнжазба жазу
Материал ұнаса әріптестеріңізбен бөлісіңіз
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз