Материалдар / Ашық сабақ Ашытқылы және ашытпасыз қамыр дайындау технологиясы
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ Ашытқылы және ашытпасыз қамыр дайындау технологиясы

Материал туралы қысқаша түсінік
Ашық сабақ Х.Досмұхамедұлы атындағы о/м 8сынып Ұн тағамдарын дайындауға үйрете отырып оқушыларды шеберлікке, ұқыптылыққа, үнемшілдікке, еңбексүйгіштікке тәрбиелеу
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Қараша 2021
481
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Бекітемін:

Күні: 17.11.2021ж

Сыныбы: 8б

Тақырыбы


Оқу ісі меңгерушісі: А. Жұмағалиева

Пән мұғалімі: Абуова Ж


Ашытқылы және ашытпасыз қамыр дайындау технологиясы

Мақсаты

Оқушыларды ашытқылы және ашытпасыз қамырлардан жасалатын тағам түрлерімен, олардың жасалу технологияларымен таныстыру

Дамытушылығы

Оқушылардың ұн тағамдарын дайындауға деген қызығушылығы мен құштарлығын ояту.

Тәрбиелілігі

Ұн тағамдарын дайындауға үйрете отырып оқушыларды шеберлікке, ұқыптылыққа, үнемшілдікке, еңбексүйгіштікке тәрбиелеу

Сілтеме

Технология оқулығы, технология пәнінің әдістемелік оқулығы

Қолданылатын материалдар

АКТ, Бейне ролик, планшет, флипчарт, оқулық, қима қағаздар, технологиялық карта,маркер, стикер, слайдтар, суреттер

Күтілетін нәтиже

Оқушылар көзбен көре отырып ұннан тағамдар дайындауғ, оларды тұрмыста қолдана білуге үйренеді, тақырып бойынша алған білімдері сарамандық білік дағдыларымен ұштасады

Оқыту формасы, әдістері

Топтық , жұптық, жеке жұмыстар, «Венн диаграммасы», «Белгілер тізбегі», «Нақты сұрақ, ұтымды жауап», Рефлексия, ИНСЕРТәдісі

Сабақ кезеңдері



Уақыты


Мұғалімнің іс- әрекеті


Оқушының іс- әрекеті


Тапсырмалар


Бағалау


Ұйымдастыру кезеңі


1мин



Сәлемдесу. Топқа бөлу. Шаттық шеңберін құру. Сабаққа қатысын тексеру

Мұғаліммен амандасу.Түрлі түсті қақпақтар арқылы үш топқа бөліну. Бір-біріне жылы лебіздерін білдіру

Түрлі түсті қақпақтар арқылы үш топқа бөліну.


Үй тапсырмасын еске түсіру кезеңі

8мин

Білу

Үй тапсырмасы бойынша «Нақты сұрақ, ұтымды жауап» әдісі арқылы сұрақтар беру

«Белгілер тізбегі» әдісі


Оқушылар топ бойынша сұрақтарға жауап қайтарады

Сұрақтар

1.Қырыққабаттың қандай пайдасы бар?

2. Ашытылған қырыққабат қандай дәрумендерге бай?

3. Ашытылған қырыққабатты дайындау кезеңдерін көрсет.

4. Консервілеу кезінде қандай санитарлық- гигиеналық талаптарды сақтау керек?

Әр дұрыс жауап 1ұпай

Жаңа материалды меңгеру кезеңі

10мин

Түсіну

Неліктен? Неге? Себебі? Не үшін?

Бейне роликтен «Көргеніңнен түйгенің» бейне ролик көрсету. Тақырыпты ашу. Бейне роликтен қамыр түрлері, одан жасалатын өнімдер, ашытпа, ашытпасыз қамырлар дайындау технологиясымен таныстыру

Бейне ролик арқылы тақырыпты табу, өз ойларын ортаға салып пікір алмасу, тақырыптың мәтінімен танысу, дәптермен жұмыс жүргізу






10мин

Қолдану

Топтарға сараман

дық жұмыс беру

Сарамандық жұмыстарды орындау

І топ

ІІ топ

ІІІ топ




Сергіту сәті

Оқушылармен бірге сергіту сәтін жасау

Интербелсеңді тақтадағы бейне роликтегідей жаттығу жасайды.




Талдау

(Қорытынды шығаруға бағытталған)

Топтық жұмыс

Жаңа сабақ бойынша берілген сұрақтарға топ ішінде талқылап жауап беру

Себеттен ұнаған тағамын алып сұрақтарға жауап беру


Рефлексиялық кезең

10мин

Жинақтау

Венн диаграммасы


ПСМТ әдісі

Венн диаграммасы

мен жұмыс





Ашытпа қамыр мен ашытпасыз қамыр дайындаудың ұқсастығы мен айырмашылығын табады

Көшбасшы оқушы өз көзқарасымен пікір алмасады.




Рефлексия

Кері байланыс ИНСЕРТ әдісі

Сабақ туралы пікір лерін жаздыру

Оқушылар сабақта өздеріне ұнаған және жақсартуды керек ететін жерлерін жазады

Сабақты рефлексиялық бағалайды

Үй тапсырмасы

1мин

Ұнның адам өміріндегі маңызы туралы мәнжазба жазу








Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!