Сабақ жоспары №
13
|
Курс
|
Топ №
13
13А
|
Қатысушылар
саны:
13-
13А-
|
Қатыспағандар
саны:
13-
13А
|
Күні:
13-
13А
|
Модульдің немесе пән
атауы:
|
КМ 1. Түрлі тәсілдерді қолдана
отырып азықтарға алғашқы және жылумен аспаздық өңдеу
жүргізу
ОН 1.3. «Балық пен теңіз
өнімдерінен тағамдар, балық сорпасынан тұздықтар
дайындау»
|
Педагогтің
аты-жөні
|
Серғали Шынар
Серғалиқызы
|
Сабақтың
тақырыбы
|
Балық еті және химиялық
құрамы
|
Сабақтың түрі:
|
Аралас
сабақ
|
Оқу бағдарламасына сәйкес
оқыту мақсаттары:
|
1. Балық етінің
сапасын анықтайды
2.Балық етінің
химиялық құрамының картограммасын
жасайды
3. Балық етінің
сапасын зерттейді
|
Сабақтың
мақсаты:
|
Балық түрлерімен балық етінің
сапасын , химиялық құрамын
анықтайды
|
АКТ
қолдану
|
презентация , дәріс парақтары,
деңгейлік тапсырмалар
|
Сабақ
барысы
|
Сабақ
кезеңдері:
|
Педагогтің
әрекеті
|
Білімалушының
әрекеті
|
Бағалау
|
Ресурстар
|
Ұйымдастырушылық
кезең
(5-минут)
|
1. Сабақтағы
жоспарланған
жаттығу түрлері
-Сәлемдесу
-Студентердің қажетті оқу
–құралдарының , сабаққа дайындығын
тексеру
2. «Кроdоs)ссенс» әдісі
арқылы сөздер қиылысы суреттердің өзара байланысы
арқылы құрылған сөздер қиылысы, ассоциялық тізбек,біртұтас әңгіме
құрастыру арқылы сабақ тақырыбын анықтау
3. Сабақ тақырыбымен,
мақсатымен, күтілетін нәтижемен
таныстыру
4. «Қуаттандыру таяқшалары»
арқылы бағалау әдісін түсіндіру. Әр таяқша
5-балл
|
1.Сабаққа дайындалу
.
2.Берілген сурет
арқылы сабақ тақырыбын
анықтау
|
Қуаттандыру таяқшаларын жинау
арқылы бағаланады.
Әр Сабақ тақырыбын анықтауда
белсенді білімалушылар
Дескриптор
Сабақ тақырыбын анықтаса -5
балл
|
ДК
экран,
Слайд,
сұрақтар
Фото
|
Сабақтың
басы
(10-минут)
|
5. «QAZMATH» платформасы
арқылы 4-топқа
бөлу
6. «Блиц-сұрақ» әдісімен
миға шабуыл. (Бір жауабы бар төрт
сұрақ)
1. Балық туралы не
білесіңдер?
2. Балық тағамдарын жасағанда
үй жағдайында қандай балықты
қолданасыз?
3. Балық еті денсаулыққа
пайдасын ата?
4. Балықтан дайындалатын
қандай тағамдарды
білесің
7. Мағына тану видео
көрсету .
https://youtu.be/3AGrEapd7wc?si=_whdRdaa3igD1rer
|
Жаңа тақырып бойынша посттер
құрастыру . Постер құрастыру
|
1.Әр сұрақ жааубы
5-балл
|
Постер
youtu.be/wLuSGVH2_Y8
|
Сабақтың
ортасы
(
40-45-минут)
|
8. Жеке
жұмыс постер
құрастыру
«Балықдардың химиялық
құрамы мен
құндылығы»
Жаңа
сабақ бойынша балық түрлеріне постер
құрастыру әдісі арқылы балық етінің
химиялық құрамын зерттеу,
талдау.
2.Белсенді оқыту әдісі:
«Oйлан-бөліс-зерделе»
әдісі арқылы жаңа тақырыпты
ашу. Топтық жұмыс
«Балықтарды жіктеу: Басқа
тұқымдас және скумбрия
тұқымдас»
Activity
-2. «Балықтарды жіктеу: Бекіре,
албырт мерлуза , қияр балықтар
тұқымдастар»
Activity
3 « Балықтарды
жіктеу:тұқы,алабұға, камбала,ставрида ,тұқымдастар
»
Activity
-4 «Балықтарды жіктеу: майшабақ
,анчоус, »
|
Оқулықты пайдалана
отырып, постер құрастыру
Берілген
активитиларды мәтінді оқи отыра толықтыру. Топтық жұмыста белсенді
жұмыс жасау
|
Дискриптер 1.Постер
құрастыру(20- 30балл)
Топтық жұмысты
бағалау
(20-
30балл)
|
Активити№1,2,3,4
|
Сабақтың
соңы
(Сабаққа қортынды жүргізу,кері
байланыс,
(5
мин)
|
|
|
|
Сабақты бекіту .
Бағалау
(12-15-минут)
|
-
Жаңа сабақты бекіту мақсатында
8-тест сұрақтары арқылы сабақты
бекіту
|
Тест сұрақтарына жауап
беру
|
Әр дұрыс жауап -2
балл
Жалпы 16
балл
|
Тест
сұрақтары
|
1.Үй тапсырмасы
туралы ақпараттандыру 2.Сабаққа рефлекция
жасау.
2-мин
|
Міндетті бағыт бойынша: Дәріс
материалдарын толықтыру , конспект
жазу
Тереңдетілген бағыт бойынша :
Тест сұрақтарын ұйымдастыру
Шығармашылық бағыт бойынша :
Тақырып бойынша презентация ұйымдастыру
|