Зертханалық жұмыс №14
Тақырыбы: Тамыр соғуының санына сәйкес шамамен энергия жұмсау мөлшерін анықтау. Тамақтану мөлшерін анықтау, тамақ рационын құру.
Мақсаты:
Құрал-жабдықтар: сызбанұсқа, плакаттар.
Жұмыс барысы.
1.Зат және энергия алмасудың маңызы қандай?
2. Пластикалық және энергетикалық алмасулар дегеніміз не?
3. Организм үшін витаминдердің қандай маңызы бар?
4. Адам организміндегі энергетикалық алмасудың маңызы қандай?
5. Тамақтану мөлшерін анықтау, тамақ рационын құру.
Қорытынды.
Зертханалық жұмысы №15
Тақырыбы: Еріген қар суының мөлдірлігін анықтау арқылы оның ластану дәрежесін бағалау.
Мақсаты:
Құрал-жабдықтар: қар, табақша
Жұмыс барысы.
1.Бәсеңдейтін инфекция бүйрек қызметіне қалай әсер етеді?
2. Өрлеме инфекция дегеніміз не?
3. Бүйрек эпителийіне өте ащы тағам қалай әсер етеді?
4. Спиртті ішімдік пен едәуір күшті есірткілер бүйрек іс-әрекетінің бұзылуына қандай зиян тигізеді?
5. Зәр шығару жүйесінің қандай ауруларын білесіңдер? Бұл аурулардың қалай алдын алуға болады?
Бүйректеріңді сақтаңдар! Салауатты өмір салтын ұстаңдар!
Қорытынды.
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
биология пәні бойынша зертханалық жұмыс
биология пәні бойынша зертханалық жұмыс
Зертханалық жұмыс №14
Тақырыбы: Тамыр соғуының санына сәйкес шамамен энергия жұмсау мөлшерін анықтау. Тамақтану мөлшерін анықтау, тамақ рационын құру.
Мақсаты:
Құрал-жабдықтар: сызбанұсқа, плакаттар.
Жұмыс барысы.
1.Зат және энергия алмасудың маңызы қандай?
2. Пластикалық және энергетикалық алмасулар дегеніміз не?
3. Организм үшін витаминдердің қандай маңызы бар?
4. Адам организміндегі энергетикалық алмасудың маңызы қандай?
5. Тамақтану мөлшерін анықтау, тамақ рационын құру.
Қорытынды.
Зертханалық жұмысы №15
Тақырыбы: Еріген қар суының мөлдірлігін анықтау арқылы оның ластану дәрежесін бағалау.
Мақсаты:
Құрал-жабдықтар: қар, табақша
Жұмыс барысы.
1.Бәсеңдейтін инфекция бүйрек қызметіне қалай әсер етеді?
2. Өрлеме инфекция дегеніміз не?
3. Бүйрек эпителийіне өте ащы тағам қалай әсер етеді?
4. Спиртті ішімдік пен едәуір күшті есірткілер бүйрек іс-әрекетінің бұзылуына қандай зиян тигізеді?
5. Зәр шығару жүйесінің қандай ауруларын білесіңдер? Бұл аурулардың қалай алдын алуға болады?
Бүйректеріңді сақтаңдар! Салауатты өмір салтын ұстаңдар!
Қорытынды.
шағым қалдыра аласыз













