жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз

Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
Бракераж комиссиясының актісі
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша
бракераж комиссия актісі
Күні: 27.12.2024ж
Білім беру ұйымы: «№76 жалпы білім беретін мектеп» КММ
Біз төмендегі құрамдағы комиссия:
Абдунасирова Гаухар–директордың оқу-тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, комиссия мүшесі
Қалдаров Асхат-қамқоршылық кеңес төрағасы
Керимбекова Нургул–Әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі
Турсунова Перуза–медбике, комиссия мүшесі
Муратов Қайрат–ата-аналар комитетінің төрағасы, комиссия мүшесі
Шындалиева Замира–ата-ана, комиссия мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру |
||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі |
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы |
|
|
|
|
Асхананың санитариялық жай-күйі |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі |
||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы |
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
||||
Қоймалар |
||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
||||
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Ет цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Ұн цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Нан цехы |
||||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы |
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Пісіру цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Буфет |
||||
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Құжаттар |
||||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы |
|
|
|
|
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы |
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
|
|
||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы |
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) |
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде төмендегі жағдайлар белгіленді:
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссия мүшелерінің қолдары:
Абдунасирова Гаухар
Керимбекова Нұргүл
Турсунова Перуза
Қалдаров Асхат
Муратов Қайрат
Шындалиева Замира
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша
бракераж комиссия актісі
Күні: 30.09.2024ж
Білім беру ұйымы: «№76 жалпы білім беретін мектеп» КММ
Біз төмендегі құрамдағы комиссия:
Сапарбек Ғалымжан–мектеп директоры, комиссия төрағасы
Абдунасирова Гаухар–директордың оқу-тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, комиссия мүшесі
Керимбекова Нургул–Әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі
Қалдаров Асхат–қамқоршылық кеңес төрағасы, комиссия мүшесі
Муратов Қайрат–ата-аналар комитетінің төрағасы, комиссия мүшесі
Турсунова Перуза–медбике, комиссия мүшесі
Сапаров Ерлан–ауыл белсендісі, комиссия мүшесі
Шындалиева Замира–ата-ана, комиссия мүшесі
Алибекова Сауле–ата-ана, комиссия мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру |
||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі |
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы |
|
|
|
|
Асхананың санитариялық жай-күйі |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі |
||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы |
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
||||
Қоймалар |
||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
||||
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Ет цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Ұн цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Нан цехы |
||||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы |
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Пісіру цехы |
||||
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Буфет |
||||
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Құжаттар |
||||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы |
|
|
|
|
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы |
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
|
|
||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы |
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) |
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде төмендегі жағдайлар белгіленді:
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссия мүшелерінің қолдары:
Сапарбек Ғалымжан
Абдунасирова Гаухар
Керимбекова Нұргүл
Турсунова Перуза
Қалдаров Асхат
Сапаров Ерлан
Муратов Қайрат
Шындалиева Замира
Алибекова Сауле
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша
бракераж комиссия актісі
Күні: 27.10.2023ж
Білім беру ұйымы: «№76 жалпы орта білім беретін мектебі» КММ
Біз төмендегі құрамдағы комиссия:
Сапарбек Ғалымжан–мектеп директоры, комиссия төрағасы
Абдунасирова Гаухар–директордың оқу-тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, комиссия мүшесі
Керимбекова Нургул–Әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі
Қалдаров Асхат–қамқоршылық кеңес төрағасы, комиссия мүшесі
Муратов Қайрат–ата-аналар комитетінің төрағасы, комиссия мүшесі
Турсунова Перуза–медбике, комиссия мүшесі
Қалдаров Сейдомар–демеуші, комиссия мүшесі
Садыков Ақылбек–ауыл биі, комиссия мүшесі
Сапаров Ерлан–ауыл белсендісі, комиссия мүшесі
Шындалиева Замира–ата-ана, комиссия мүшесі
Алибекова Сауле–ата-ана, комиссия мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары |
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
Ауыз су режимін ұйымдастыру |
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі |
|
|
|
|
10 порцияны бақылап өлшеу. (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) |
|
|
|
|
Тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру |
||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
Жиһаздың жағдайы |
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі |
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы |
|
|
|
|
Асхананың санитариялық жай-күйі |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі |
||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) |
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы |
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
||||
Қоймалар |
||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау |
|
|
|
|
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы |
|
|
|
|
Ет цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Ұн цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Нан цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы |
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Пісіру цехы |
||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі |
|
|
|
|
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы |
|
|
|
|
Механикалық желдетудің жай-күйі |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану |
||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы |
|
|
|
|
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық |
|
|
|
|
Жұмыртқа жууға арналған құрал |
|
|
|
|
Буфет |
||||
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Құжаттар |
||||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар |
|
|
|
|
Түскен өнімді өткізу мерзімі |
|
|
|
|
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
«С-дәрумендендіру» журналы |
|
|
|
|
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы |
|
|
|
|
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы |
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
|
|
||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы |
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) |
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
Москит торының болуы |
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде төмендегі жағдайлар белгіленді:
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссия мүшелерінің қолдары:
Сапарбек Ғалымжан
Хайназарова Айгерим
Керимбекова Нұргүл
Турсунова Перуза
Қалдаров Асхат
Садыков Ақылбек
Сапаров Ерлан
Қалдаров Сейдомар
Муратов Қайрат
Шындалиева Замира
Алибекова Сауле
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша
бракераж комиссия актісі
Күні: 27.10.2023ж
Білім беру ұйымы: «№76 жалпы орта білім беретін мектебі» КММ
Біз төмендегі құрамдағы комиссия:
Сапарбек Ғалымжан–мектеп директоры, комиссия төрағасы
Хайназарова Айгерим–директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары, комиссия мүшесі
Керимбекова Нургул–Әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі
Қалдаров Асхат–қамқоршылық кеңес төрағасы, комиссия мүшесі
Муратов Қайрат–ата-аналар комитетінің төрағасы, комиссия мүшесі
Турсунова Перуза–медбике, комиссия мүшесі
Қалдаров Сейдомар–демеуші, комиссия мүшесі
Садыков Ақылбек–ауыл биі, комиссия мүшесі
Сапаров Ерлан–ауыл белсендісі, комиссия мүшесі
Шындалиева Замира–ата-ана, комиссия мүшесі
Алибекова Сауле–ата-ана, комиссия мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
|
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары |
|
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
|
Ауыз су режимін ұйымдастыру |
|
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі |
|
|
|
|
|
10 порцияны бақылап өлшеу. (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) |
|
|
|
|
|
Тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру |
|||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
|
Жиһаздың жағдайы |
|
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі |
|
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы |
|
|
|
|
|
Асхананың санитариялық жай-күйі |
|
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі |
|||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы |
|
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
|||||
Қоймалар |
|||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
|||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау |
|
|
|
|
|
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы |
|
|
|
|
|
Ет цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Ұн цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Нан цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы |
|
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Пісіру цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі |
|
|
|
|
|
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы |
|
|
|
|
|
Механикалық желдетудің жай-күйі |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану |
|||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы |
|
|
|
|
|
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық |
|
|
|
|
|
Жұмыртқа жууға арналған құрал |
|
|
|
|
|
Буфет |
|||||
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
|
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Құжаттар |
|||||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар |
|
|
|
|
|
Түскен өнімді өткізу мерзімі |
|
|
|
|
|
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
|
«С-дәрумендендіру» журналы |
|
|
|
|
|
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
|
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы |
|
|
|
|
|
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы |
|
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
|
|
|||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы |
|
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) |
|
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
|
Москит торының болуы |
|
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде төмендегі жағдайлар белгіленді:
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссия мүшелерінің қолдары:
Сапарбек Ғалымжан
Хайназарова Айгерим
Керимбекова Нұргүл
Турсунова Перуза
Қалдаров Асхат
Садыков Ақылбек
Сапаров Ерлан
Қалдаров Сейдомар
Муратов Қайрат
Шындалиева Замира
Алибекова Сауле
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Күні: 05.01.2023ж
Білім беру ұйымы: № 76 жалпы орта білім беретін мектебі
Мынадай құрамдағы комиссия:
А.Хайназарова ДТІЖО
Т.Сейтмұратов Қамқоршылық кеңес төрағасы
Қ.Муратов Ата-аналар комитетінің төрағасы
П.Турсунова Медбике
Н.Керимбекова Әлеуметтік педагог
Н.Жаппар Кәсіподақ комитетінің төрағасы
С.Қалдаров Қамқоршылық кеңесінің мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту
|
Обьектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитарлық – эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
Тамақ төнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары |
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталауы |
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс |
|
|
|
|
Ауыз режимін ұйымдастыру |
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі |
|
|
|
|
10 порцияны бақылап өлшеу |
|
|
|
|
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
2 тағамды үлестіру (мармит) |
|
|
|
|
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) |
|
|
|
|
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйыым салынады) |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктігі, таңбалануының болуы |
|
|
|
|
Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй – жайдың (арнайы орындардың) болуы |
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары |
|
|
|
|
Москит торының болуы |
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде төмендегі жағдайлар белгіленді:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссия мүшелерінің қолдары:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Өнім беруші (қызметті жеткізуші тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) және /немесе жауапты аспаз (білім беру ұйымы тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) танысты__________________________________________________________________________________________________ (аты-жөні,қолы,күні)

