Осы сабақта қол
жеткізілетін оқу мақсаттары (оқу бағдарламасына
сілтеме)
|
5.1.3.1
Шығармашылық идеяларды зерттеу
мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде АКТ
қолданып).
5.2.4.4 Салқын тағамдар мен
сусындарды әзірлеу технологиясын білу және
қолдану.
|
Сабақтың
басы
Қызығушылықты
ояту
7 мин
|
Ұйымдастыру
кезеңі:
-
Амандасу;
- Оқушыларды
түгелдеу;
-
“Гүлмен тілек”
әдісі арқылы оқушылардың бір-біріне
жақсы тілек айту арқылы жағымды ахуал
қалыптастыру.
Топта жұмыс жасау ережені еске
түсіру.
|
оқушылар бойында идея немесе
тілек білдіру, тыңдау дағдыларын дамытуға
бағыттау
Оқушылар топтарға бөлінеді:
топтың атын ойлап табады
|
|
“Гүлмен
тілек”
Гүлдің
жапырақтары
|
Ортасы
Сабақтың
соңы
Ой
толғаныс.
Рефлексия
7 мин
|
«Бір ауыз сөз»
әдісі.
Мұғалім сабақты қорытындылау
мақсатында оқушылардың сабаққа деген көзқарасын, рефлексиясын
тыңдайды.
Мақсаты: Оқушы алған білімін саралай
білуге дағдыланады.
Тиімділігі: Тақырып бойынша оқушылардың
пікірін анықтайды. Жинақталған деректердің құнды болуын
қадағалайды.
Саралау: Бұл кезеңде
саралаудың «Қорытынды» тәсілі
көрінеді.
|
Оқушылар өзара топта немесе
жұпта өз ойымен сынып ішінде бөлісіп,
шағын
бутербродтың жасалу жолын
айтады
Қауіпсіздік сақтау ережесін
қайталайды
Сарамандық жұмыс: Бутерброттар
мен сусындарды жасайды және бір бірін
бағалайды.
Оқушылар бір бірін
бағалайды.
ИНСЕРТ әдісі бойынша
оқушылардан қандай жаңалық алғандарын
айтады.
Жеке
жұмыс:
Оқушылар бір ауыз сөзбен сабақ
туралы өз ойларын түсіндіріп береді. Бір ауыз сөздеріне сабақты
бағалайтын келесі сөздерді айтуға болады ұнады, пайдалы, қажет,
білдім, үйрендім, қызықтым, ұмтылдым, есте сақтадым, жасай аламын.
т.б.
|
3 шапалақ әдісімен
бағалайды
Мұғалім оқушылардың сабаққа
қатысқан белсенілігіне қарай 1-10 баллдық жүйе бойынша әр оқушының
өзіне тиісті баллын қойып бағалайды. СОнымен қатар, оқушыларды
ынталандыру үшін
«Қошеметтеу»
әдісі арқылы
бағалайды.
|
|