Материалдар / Десерт әзірлеу технологиясы
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Десерт әзірлеу технологиясы

Материал туралы қысқаша түсінік
Жылдам орындалатын тағамдарды білу, десертке арналған мәзір дайындау, жылдам орындалатын десерт әзірлеу технологиясын тәжірибеде қолдану.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
03 Мамыр 2024
157
0 рет жүктелген
450 ₸
Бүгін алсаңыз
+23 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +23 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Көркем еңбек

Мектеп: «№17 жалпы білім беру мектебі» КММ

Күні: 3.05

Оқытушының аты-жөні: Абдихаликова Г.А

Сынып: 6 «К»

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Десерт әзірлеу технологиясы

Сабақта оқу мақсаттары

6.2.4.3-Жылдам орындалатын тағамдар мен десерт дайындау технологияларын білу және қолдану.

6.2.4.4

Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау

6.3.1.1-Мектеп аудиториясы алдында өзінің дайын жұмыстарын таныстыру (көрме)

Сабақтың мақсаты:

Жылдам орындалатын тағамдарды білу,

десертке арналған мәзір дайындау,

жылдам орындалатын десерт әзірлеу технологиясын тәжірибеде қолдану.

Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі: оқушылармен амандасып, түгендеймін. Үш топқа бөлемін.

Сабақта жағымды психологиялық ахуал орнатамын.

Ширату жаттығулары мақал-мәтелдерді жалғастыру.

  1. Ас иесімен … (тәтті)

  2. Ас тұрған үйде … (ауру тұрмайды)

  3. Ас тасыса қатығы төгілер … (ашуы тасыса ақылы төгілер)

  4. Ас атасы … (нан)

  5. Қойдың сүті … (қорғасын)

  6. Ішіңауырса … (аузыңдытый)

Асадамның … (арқауы

Оқушылар амандасып ,бір-біріне сәттілік тілейді.









Ойлану арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді
















Интерактиві

тақта;
Бейнежазба;

Рецепт тағам суреттері.
















Ортасы





Жаңа сабақты түсіндіру.

  1. Десерт – түскі не кешкі астың соңында тоқ басу үшін берілетін тағам.

  2. Қазақ дастарқаны әдеп- ғұрып, мерекелермен байланысты. Құдаласу, үйлену тойы, баланың өмірге келуі, Наурыз, Құрбан айт сынды мерекелерге арналған дастарқанға тәттілер молынан қойылған.

  3. Бүгін біз десерт түрлері туралы және жасалу жолдарын үйренеміз.

Нұсқау: Жаңа білімді меңгеру үшін Интернет ақпараттық ресурсы арқылы бейнежазбаны көрсетемін.

Бейне ролик «Жент әзірлеу»

Оқушылар сұрақтарға жауап бере отырып, өздерінің практикаға қажетті құрал-саймандарын әзірлейді.

Тәжірибелік жұмыс:

Үш топқа берілген рецепт бойынша десерт әзірленеді.

  1. Сүтті десерт

  2. Жеміс-жидекті десерт

  3. Венские вафли


Үш топқа берілген рецепт бойынша десерт әзірленеді.



































  • Әр топ өздері жасаған десертінің жасалу жолын, пайдасы мен зиянын айтып өтеді.

  • Десерттің түрлерінен ауыз тиіп пікірлерін айтады.

  • Жұмыс орнын жинақтап, тазалайды.






Ыдыс-аяқтар мен құрал-жабдықтар.
Тағам түрлері.














Аяқталуы



















Кері байланыс










Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін айтады.










Оқушылардың айтқан жауаптарына пікір қалдыру.




































Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!