Материалдар / Фасфуд немесе жеңіл тағамдар
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Фасфуд немесе жеңіл тағамдар

Материал туралы қысқаша түсінік
ғылыми жоба. 3 сынып оқушыларына арналған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Қазан 2020
294
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

«№10 жалпы білім беру орта мектебі»КММ-сі

Мұнайлы ауданы






Бағыты:

«Салауатты табиғи орта –«Қазақстан 2050»

стратегиясын жүзеге асырудың негізі»



Секция: Биология



Тақырыбы:

Фаст- фуд немесе жеңіл тағамдардың адам

ағзасына әсері

Тема:

«Влияние потребления продуктов быстрого питания или

фаст – фудов на организм человека»


Theme:

«The influence of food consumption fast or fast foods on the

human body»





Орындаған: Ердәулет Нұрғиса Ерболатұлы


Жетекшісі : Кайыпова Рабига Сапарбаевна













Пікір


Бұл оқушы Фаст фуд тағамдарының денсаулыққа зияны тақырыбында зерттеу жұмысын жасады. Аудандық кітапханаға барып көптеген материалдар жинақтады. Интернет желісінен көптеген мағлұматтар алды. Сондай-ақ оқушылардан осы тақырыпқа қатысты сауалнама алды, кириешки мен чипси өнімдерінің құрамын, сусындардан кока- коланы зерттеп , адам денсаулығына ұшан-теңіз зиянын анықтады. Алдағы уақытта осы тақырыпты әлі де болса

жан-жақты қарастырады деп сенемін.




Жетекшісі: Кайыпова Рабига Сапарбаевна











МАЗМҰНЫ


Кіріспе ........................................................................................................................

І. Әдебиеттерге шолу

1.1 Фаст-фуд тағамдарының қысқаша тарихы ........................................................

ІІ . Негізгі бөлімі:

2.1 Фаст-фуд тағамдарының құрамы және адам ағзасына әсері ..............................

2.2 Фаст-фуд тағамдарының оң және теріс жақтары ...............................................

ІІІ. Зерттеу бөлімі:

3.1 Мектеп оқушыларына жүргізілген сауалнама қорытындысы...........................

3.2 Кириешки және Чипсы өнімдеріне және коко-кола сусынына сапалық реакция......

Қорытынды ................................................................................................................

Қолданылған әдебиеттер тізімі ...............................................................................














Түсінік хат


Зерттеу мақсаты: фаст-фуд өнімдерінің мектеп оқушыларының денсаулығына әсерін анықтау

Зерттеу жұмысының негізгі болжамыегер адамдар фаст-фуд тағамдарының зиянын және әр түрлі аурулар туғызатынын білсе, онда салауатты өмір сүру деңгейі жоғары болар еді.

Зерттеу жұмысының әдістемесі:

- ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау;

- тәжірибелер жүргізу;

- оқушылар арасында сауалнамалар жүргізу;

Зерттеудің жаңалығы мен дербестік нәтижесі:

  • фаст-фуд немесе жеңіл тағамдардың адам ағзасына әсері жөнінде жан жақты сипаттама берілді;

  • адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу және құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тағамдармен тамақтанудың жолдары көрсетілді.

Зерттеудің теориялық және практикалық мәні:

  • ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау арқылы фаст-фуд өнімдеріне жан – жақты зерттеу және пайдасы мен зиянын көрсету жұмыстың теориялық мәні болып табылады.

  • тәжірибе барысында фаст-фуд өнімдерінің ағзаға зиянын көрсету яғни, жұмыстың практикалык мәні болып табылады.



Аннотация


Цель исследования: определить влияние фаст –фуд продуктов на здоровье школьников

Прогноз исследования: если люди будут знать о вреде фаст – фуда и о том что они являются источниками разных болезней, то у них будет более высокий уровень здорового образа жизни

Методы исследовательных работ:

  • обзор научной литературы;

  • проведение опытов;

  • провести анкетирование среди школьников

Новизна исследования:

  • дана все сторонняя характеристика о влияний фаст – фуда и легких продуктов на организм человека;

  • указаны пути питания калорийной пищей полезной для организма человека

Теоретическая и практическая значения исследования:

  • обзор научной литературы показывает пользу и вред фаст- фуд продуктов является теоретическим значением;

  • практическим значением работы будет показ на основе опытов вред фаст –фуд продуктов



Annotation



Aim of research: to determine the effect of fast food products on the health of schoolchildren

Prognosis research: if people know about the dangers of fast foods and that they are sources of a variety of diseases, then they will have a higher level of healthy lifestyle

Methods research:

  • a review of the scientific literature;

  • experiments;

  • conduct a survey among schoolchildren

The originality of the research:

  • given all the other characteristics about effect of fast food and light products on the human body;

  • ways to supply nutritious food useful for the human body

Theoretical and practical significance of the research:

  • a review of the scientific literature shows the benefits and harms of the fast food products is a theoretical value;

  • practical value of work will be a display on the basic of experiences of the dangers of fast food products






























КІРІСПЕ


Фаст-фуд қазіргі заманның ажырамас бөлігі. Қарқынды өмір салты қазіргі заман адамына асықпай , сүйіспеншілікпен отырып тамақтануға мүмкіндік бермейді. Күнделікті тамақтанудың орнына жақын маңдағы тамақтанатын жерден бизнес-ланч, пакеттегі жылдам еритін лапша, гамбургерлер немесе хот-догтар мен газдалған сусындар сияқты жеңіл тамақтармен тамақтануға тура келеді.

Қазіргі таңда қалада кез-келген аяқ басқан жерден тамақтануға болады. Көптеген жерлерде арнайы орындар тұрғызылған, онда ыстық самсалар, қамырдағы бәліштер, құймақтар және тағы да басқа жеңіл тағамдар сатылады

578тг - Сатып алу
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!