Материалдар / Жаратылыстану пәніне арналған қалыптастырушы бағалау тапсырмасы
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Жаратылыстану пәніне арналған қалыптастырушы бағалау тапсырмасы

Материал туралы қысқаша түсінік
Жаратылыстану пәнінен қалыптастырушы бағалау тапсырмасы
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
21 Желтоқсан 2017
2333
6 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады



Аты-жөні: __________________________________________

Қалыптастырушы бағалау
Мектеп бағдарламасына сілтемеОқу мақсаттары
5.2 В Заттардың жіктелуі5.3.2.4 еріген заттың массалық үлесін есептейді
Дағдылар Білімдерін қолдану


«еріген заттың массалық үлесі» ұғымын түсінеді
Бағалау критерийлері 100 г ерітіндідегі еріген заттың массалық үлесін есептейді


Дұрыс жауапты дөнгелетіп белгілеңіз1. Заттың массалық үлесі көрсетедіА 100 г ерітіндідегі судың массасын В 100 г ерітіндідегі еріген заттың массасынС 1000 г ерітіндідегі судың массасын D 1000 г ерітіндідегі еріген заттың массасын

2. Еріген заттың массалық үлесінің формуласыА ω( еріген зат ) = В ω( еріген зат ) = С ω( еріген зат ) = D ω( еріген зат ) =

Есеп 1. 65 г суда 35 г қантты еріткенде түзілетін ерітіндідегі қанттың массалық үлесі қанша?Берілгені: Шешуі:______________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Есеп 2. 60 г тұз 240 г суда ерітілді. Ерітіндідегі тұздың массалық үлесін есептеңіз. Берілгені: Шешуі:______________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Есеп 3*. 450 г cу мен 50 г қанттан ерітінді жасайды. Ерітіндідегі қанттың массалық үлесі қанша?Берілгені: Шешуі:______________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Есеп 4*. Бір стаканға бір жарым қасық марганцовка салынды. Стакандағы судың массасы 200 грамм, ал бір қасық марганцовканың массасы 5 грамм. Стакандағы марганцрвуаның массалық үлесін анықта.Берілгені: Шешуі:______________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Есеп 5*. Құлпынай тосабын дайындау үшін қант шәрбәті қажет. Бұл үшін 1,5 кг қантты 1 л суға ерітеді. Бұл шәрбәт құрамындағы қанттың массалық үлесін табу керек. Су тығыздығы 1 г/мл-ге тең.Берілгені: Шешуі:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________





Есеп 6*. Санжар бір стақан шайға 2 қасық қант, ал Қайсар 1,5 қасық қант салды. Әрбір стақандағы қанттың массалық үлесі қандай? Стақандағы судың массасы 250г, 1 шай қасық қанттың массасы 5 грамға тең.Берілгені: Шешуі:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________



Берілгені: Шешуі:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Есеп 7*.Қияр тұздау үшін ас тұзының массалық үлесі 2% болатын ерітінді қажет. Осындай 3кг ерітінді жасау үшін, тұздың және судың қанша массасын алу керек екенін есепте.Берілгені: Шешуі:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Табу керек: Жауабы:___________________________________________________________

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!