Сабақ
кезеңі/Уақыты
|
Педагогтің
іс-әрекеті
|
Оқушының
іс-әрекеті
|
Бағалау
|
Ресурстар
|
Сабақтың
басы
|
-Оқушылармен
сәлемдеседі
-Оқушылардың зейінін
шоғырландыру.
-Сабақ барысында
керекті құрал жабдықтарын
тексереді.
-Жақсы көңіл-күй мен
сәттілік тілейді.
-Топқа
бөлу
|
Мұғаліммен
сәлемдеседі.
Сабаққа назар
аударады.
Оқушылар оқу құралдарын
дайындайды.
Бір-біріне жақсы көңіл-күй
тілейді.
|
|
Топқа бөлуге арналған
қағаздар
|
Жаңа сабаққа
кіріспе
|
«Кәде сый»
әдісі.
Топтық
жұмыс
Алдыңғы білімді қорытындылау
барысында Qr
код платформасы арқылы сұрақтар
беріледі. Ойын арқылы алдыңғы білімді жаңа тақырыппен
байланыстырады.
Арнайы жасалған қораптарда сыртында кодта
жасырылған сұрақтар, ішінде тәжірибелік жұмысты орындауға арналған
азық-түлік болады.
|
Qr код платформасы арқылы берілген
тапсырмаларды орындап, жаңа сабаққа қажетті заттарды
жинақтайды.
Көкеніс
тобы
1.Ас үй жабдықтарын
ата?
2.Дүкеннен азық-түлік алғанда неге назар аудару
керек?
3.Ас үйде сақтау керек ережелерді
ата?
4.Бутербродтың қандай түрлерін
білесіңдер?
5.Бутерброд дайындау үшін қандай азық-түлік
қолданамыз?
6.Турау әдісінің қандай
түрі?
Жеміс
тобы
1.Жеміс атауларын
ата
2.Ашық бутерброд дегеніміз
не?
3.Не себепті көкеністер мен жемістерді күнделікті қолдану
қажет?
4.Салат әзірлеу үшін бізге қандай құралдар мен ыдыстар
қажет?
5.Бутербродтың пайдасы мен зиянды
тұсы
6.Турау әдісінің қандай
түрі?
|
Топтық
бағалау
Дескриптор:
-Сұрақтарға толық
жауап ұсыну
-Топтық талқылау
жүргізу
|
Ұялы
телефон
Жеміс-жидек
Көкеністер
Қораптар
|
Сабақтың
ортасы
|
Мұғалім сөзі
: Сабақтың тақырыбы мен
мақсаттарымен таныстырады.
Жемістер мен
көкеністердің құрамындағы дәрумендер туралы
бейнеролик.
Оқулықтан көкеністерді турау
түрлерін саралайды.
|
Талдау-талқылау
жүргізіледі
-Қандай
азық-түліктер денсаулыққа пайдалы
?
-Көкеністердің
қандай турау түрлері бар?
|
Оқушылар арасында
талқылау жүреді Олар өз ойларымен
бөліседі
|
Бейнеролик
Оқулық
Суреттер
|
|
Тәжірибелік
жұмыс
Нұсқау беріледі. ҚТЕ
еске түсіріледі.
1-топ. Жемістерден
салат әзірлеу
2-топ. Көкеністерден салат
әзірлеу
|
Оқушылар берілген
нұсқаулық бойынша тәжірибелік жұмыстарын орындайды. Топ мүшелері
орындалатын жұмыстарды бөліп алады. Дайын болған салатты арнайы
ыдысқа салып, безендіреді.Жасалу жолын
түсіндіреді.
Топ басшылары бір-бірінің
жұмыстарын тексеріп
бағалайды.
|
Дескриптор
:
-топтық
орындау
-нұсқау бойынша
жұмыс
-дәмі, сапасы,
безендірілуі
Топтық
бағалау
|
Арнайы ыдыс-аяқтар
мен құралдар
Азық-түлік
|
|
Шаңырақ
әдісі
Оқушылар киіз үй
суреттерімен безендірілген кубик беріледі. Әр топ кубикті лақтыру
арқылы өздеріне түскен киіз үй түсіне қарай жасырылған сұрақтарға
жауап береді.
|
Сұрақтар
1.Салат әзірлеуде
қолданылатын турау әдістерін
атаңдар
2.Тәжірибе жұмысында
қолданылған құралдардың қызметін
түсіндір.
3.Салат әзірлеудің
технологиясының реттілігін
ата
4.Салаттың сапасына
қандай талаптар қойылады?
5.Салаттың адам
денсаулығына қандай пайдасы
бар?
6.Ең алғаш салатты қай ел
ойлап тапты?
|
Дескриптор:
-топтық
талқылау
-сұрақтарға толық
жауап
|
Шаңырақ
суреті
|
Сабақтың
соңы
|
Кері
байланыс
Ресторан
әдісі
-Бүгінгі сабақтың ең
тәтті тұсы
-ең ащы
тұсы
-келесіде неге тапсырыс
бересіз?
|
Оқушылар бүгінгі
сабаққа кері байланыс
береді.
Сабақтан алған әсерлері мен
түсінбеген тұстарын атап
көрсетеді.
|
Белсенді топты және сабаққа
белсене қатысқан оқушыларды марапаттау,
қошеметтеу.
|
|