Материалдар / жемістер мен көкеністерден салат әзірлеу
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

жемістер мен көкеністерден салат әзірлеу

Материал туралы қысқаша түсінік
жемістер мен көкеністерден салат әзірлеу
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
21 Сәуір 2024
48
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
250 тг 188 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Қысқа мерзімді жоспар


Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Педагогтің аты-жөні:

Аязбаева Аида

Күні:

23.04.2024жыл

Сыныбы:

5

Сабақтың тақырыбы:

Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы

Оқу бағдарламасына сәйкес оқу мақсаты

5.2.4.4-Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясын білу және қолдану

5.3.4.1-Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптациялау бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру

Сабақтың мақсаты:

Салқын тағамдарды әзірлеу технологиясын біледі және қолданады

Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіреді.

Пікірлер мен ұсыныстар айтады.

Құндылықтар

Салауатты өмір салтын ұстану

Шешім қабылдай білу және жауапкершілікті сезіну


Сабақтың барысы:

Сабақ кезеңі/Уақыты

Педагогтің іс-әрекеті

Оқушының іс-әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Сабақтың басы


-Оқушылармен сәлемдеседі

-Оқушылардың зейінін шоғырландыру.

-Сабақ барысында керекті құрал жабдықтарын тексереді.

-Жақсы көңіл-күй мен сәттілік тілейді.

-Топқа бөлу


Мұғаліммен сәлемдеседі.

Сабаққа назар аударады.

Оқушылар оқу құралдарын дайындайды.

Бір-біріне жақсы көңіл-күй тілейді.



Топқа бөлуге арналған қағаздар

Жаңа сабаққа кіріспе



«Кәде сый» әдісі.

Топтық жұмыс

Алдыңғы білімді қорытындылау барысында Qr код платформасы арқылы сұрақтар беріледі. Ойын арқылы алдыңғы білімді жаңа тақырыппен байланыстырады.


Арнайы жасалған қораптарда сыртында кодта жасырылған сұрақтар, ішінде тәжірибелік жұмысты орындауға арналған азық-түлік болады.

Qr код платформасы арқылы берілген тапсырмаларды орындап, жаңа сабаққа қажетті заттарды жинақтайды.

Көкеніс тобы

1.Ас үй жабдықтарын ата?

2.Дүкеннен азық-түлік алғанда неге назар аудару керек?

3.Ас үйде сақтау керек ережелерді ата?

4.Бутербродтың қандай түрлерін білесіңдер?

5.Бутерброд дайындау үшін қандай азық-түлік қолданамыз?

6.Турау әдісінің қандай түрі?

Жеміс тобы

1.Жеміс атауларын ата

2.Ашық бутерброд дегеніміз не?

3.Не себепті көкеністер мен жемістерді күнделікті қолдану қажет?

4.Салат әзірлеу үшін бізге қандай құралдар мен ыдыстар қажет?

5.Бутербродтың пайдасы мен зиянды тұсы

6.Турау әдісінің қандай түрі?

Топтық бағалау


Дескриптор:

-Сұрақтарға толық жауап ұсыну

-Топтық талқылау жүргізу




Ұялы телефон

Жеміс-жидек

Көкеністер

Қораптар



Сабақтың ортасы


Мұғалім сөзі : Сабақтың тақырыбы мен мақсаттарымен таныстырады.

Жемістер мен көкеністердің құрамындағы дәрумендер туралы бейнеролик.

Оқулықтан көкеністерді турау түрлерін саралайды.

Талдау-талқылау жүргізіледі


-Қандай азық-түліктер денсаулыққа пайдалы ?

-Көкеністердің қандай турау түрлері бар?


Оқушылар арасында талқылау жүреді Олар өз ойларымен бөліседі


Бейнеролик

Оқулық


Суреттер


Тәжірибелік жұмыс

Нұсқау беріледі. ҚТЕ еске түсіріледі.

1-топ. Жемістерден салат әзірлеу

2-топ. Көкеністерден салат әзірлеу

Оқушылар берілген нұсқаулық бойынша тәжірибелік жұмыстарын орындайды. Топ мүшелері орындалатын жұмыстарды бөліп алады. Дайын болған салатты арнайы ыдысқа салып, безендіреді.Жасалу жолын түсіндіреді.

Топ басшылары бір-бірінің жұмыстарын тексеріп бағалайды.

Дескриптор :

-топтық орындау

-нұсқау бойынша жұмыс

-дәмі, сапасы, безендірілуі


Топтық бағалау

Арнайы ыдыс-аяқтар мен құралдар

Азық-түлік


Шаңырақ әдісі

Оқушылар киіз үй суреттерімен безендірілген кубик беріледі. Әр топ кубикті лақтыру арқылы өздеріне түскен киіз үй түсіне қарай жасырылған сұрақтарға жауап береді.



Сұрақтар

1.Салат әзірлеуде қолданылатын турау әдістерін атаңдар

2.Тәжірибе жұмысында қолданылған құралдардың қызметін түсіндір.

3.Салат әзірлеудің технологиясының реттілігін ата

4.Салаттың сапасына қандай талаптар қойылады?

5.Салаттың адам денсаулығына қандай пайдасы бар?

6.Ең алғаш салатты қай ел ойлап тапты?

Дескриптор:

-топтық талқылау

-сұрақтарға толық жауап

Шаңырақ суреті

Сабақтың соңы


Кері байланыс

Ресторан әдісі

-Бүгінгі сабақтың ең тәтті тұсы

-ең ащы тұсы

-келесіде неге тапсырыс бересіз?

Оқушылар бүгінгі сабаққа кері байланыс береді.

Сабақтан алған әсерлері мен түсінбеген тұстарын атап көрсетеді.

Белсенді топты және сабаққа белсене қатысқан оқушыларды марапаттау, қошеметтеу.





















Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!