Материалдар / Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

Материал туралы қысқаша түсінік
Қысқа мерзімді сабақ жоспары Пәні: Көркем еңбек Бөлім:IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті Сабақтың тақырыбы: Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы
Авторы:
17 Наурыз 2024
86
14 рет жүктелген
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады


Қысқа мерзімді сабақ жоспары

Пәні: Көркем еңбек

Бөлім:IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы: Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

Білім беру ұйымының атауы

«№30 жалпы білім беретін мектеп»КММ

Пәні:

Көркем еңбек

Бөлім:

IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

Педагогтің аты-жөні:


Күні:

24.04.2023ж

Сынып:

5«Ж»

Қатысушылар саны :

Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы:

Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты:

5.2.4.4 Салқын тағамдар әзірлеу технологиясын білу және қолдану.

5.3.4.1. Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптация бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру.

5.1.3.1 Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде АКТ қолдану арқылы).

Сабақтың мақсаты/ бағалау критерийлері

Көкөністер мен жемістерден жасалатын салат түрлерін анықтайды,зерттейді.

Өзінің және өзгенің жұмысындағы шығармашылық идеяның жетілдіру жағын салыстырады және сыныптастарының жұмыстарына әділ баға береді.

Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі//уақытың-40м

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Ұйымдастыру













Жаңа сабақ







Іс әрекеттік кезең






















































Сабақты бекіту





Сабақтың соңы




  1. Ұйымдастыру кезеңі

Психологиялық ахуал қалыптастыру

«Тик-ток » би

Топқа бөлу: «Ұяшық» ойыны арқылы 2топқа көкөніс пен жемістер деп бөлінеді.

1-топ: Көкөністер

2-топ: Жемістер

  1. Қызығушылықты ояту:

Үй тапсырмасы:

«Сәйкестікті тап» әдісі

Оқушыларды оқу мақсатымен таныстыра отырып қызығушылықты ояту. «Ой қозғау» әдісі арқылы жаңа тақырыптың кіріспесіне түрткі жасау,оқушыларға слайд арқылы түсіндіру.

Оқушылар қандай мәлімет алдыңдар?

Бұл тағамдар адам денсаулығына пайдалы ма?

Қандай салатты дастарханға ұсынар едіңіздер? Неліктен?

1) Салаттың шығу тарихы, түрлері

2) Тамақ жайында қызықты деректер


1-тапсырма

«Сиқырлы ашық хат» әдісі

Топтық жұмыс


Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.






  1. Қауіпсіздік ережесімен танысу

Жұмыс орнындағы техника қауіпсіздігі.

Санитарлық гигиеналық талаптарды пысықтау.


ІІ тапсырма.

Сарамандық жұмыс

1-топ:Жеміс-жидектен салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.


2-топ: Көкөністерден салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.




ЕБҚ- оқушыға жемістің суретін салу


Бағалау критерийіне назар аударамыз.


1.Көкөністер мен жемістерді таза сумен жуу.

2.Көкөністер мен жемістерді ұқыпты турау

3.Көкөністер мен жемістердің тұздықтарын дәміне қарай қосу.

4, Дайын болған салатты әдемі етіп ұсыну

Серпілген сауал» топтарға қою

1.Салаттың қандай түрлерін білесіздер?

2.Салаттың құрамына қандай түрлері бар? (жай және күрделі)



Кері байланыс

Рефлексия

QR код арқылы сабақтан алған көңіл күйін білу


Амандасады

Оқушылар көңіл күйлерін көтеру үшін би билейді

«Ұяшықтарды айналдыру» ойыны арқылы оқушылар интерактивті тақтадағы ұяшықтарды таңдап 2 топқа бөлінеді..






«Сәйкестікті тап» әдісі арқылы интерактивті тақтадағы тапсырманы орындайды.



Жаңа тақырыппен оқу мақсатымен танысады.



Оқушылар салат жайында ақпараттармен, тамақ жайында қызықты деректермен танысады


Сұрақтарға жауап береді

















Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.

Салат атауы

Құрамында қандай азық бар?

Пісірілген азық па?

Балғын жас азық па?

Құрамы күрделі салат па?

+

1








2








3















Р/с

Салат атауы

Құрамы

Жасалу жолы

1

Жеміс-жидек салаты (фруктовый)

Алма, алмұрт, банан, киви, шие, апельсин, иогурт, шоколад

Барлық жеміс-жидектерді текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











2-топ


Р/с

Салат атауы

Құрамы

Жасалу жолы

1

Көкөніс

салаты

Қияр

Қызанақ

Картоп

Сәбіз

қызылша

Барлық көкөністердіі текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











Оқушылар берілген сұраққа жауап береді







Оқушылар кері байланыс

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!