Қауымдастық
Жаңа
ЖИ көмекші
Жаңа
Хабарламалар
Менің курстарым
Менің олимпиадаларым
Дайын ҚМЖ
Менің материалдарым
Менің іс-шараларым
Менің байқауларым
Менің турнирлерлерім
Журнал
Курс Олимпиада Дайын ҚМЖ ЖИ көмекші Материалдар
Аттестация Іс-шаралар Байқау Турнир Орталық туралы
Материалдар Журнал Көпшілік талқылауына арналған
білім беру бағдарламаларының белсенді жобалары
Орталық туралы
ЖИ көмекші
Қауымдастық
0 / 1
Барлық 400 000 материалдарды тегін жүктеу үшін
Ұнаған тарифті таңдаңыз
Айлық
Жылдық
1 - күндік
Танысу
690 ₸ / 1 күнге
Таңдау
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б.
  • 10 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 30 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 5 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    1 - айлық
    Стандарт
    2990 ₸ / айына
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 30 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 150 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 10 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • 1 - айлық
    Шебер
    7990 ₸ / айына
    Таңдау
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 150 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 300 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 50 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • Назар аударыңыз!
    Сіз барлық мүмкіндікті қолдандыңыз.
    Қалған материалдарды ертең жүктей аласыз.
    Ок
    Материалдың қысқаша нұсқасы


    Қысқа мерзімді сабақ жоспары

    Пәні: Көркем еңбек

    Бөлім:IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

    Сабақтың тақырыбы: Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Білім беру ұйымының атауы

    «№30 жалпы білім беретін мектеп»КММ

    Пәні:

    Көркем еңбек

    Бөлім:

    IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

    Педагогтің аты-жөні:


    Күні:

    24.04.2023ж

    Сынып:

    5«Ж»

    Қатысушылар саны :

    Қатыспағандар саны:

    Сабақтың тақырыбы:

    Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты:

    5.2.4.4 Салқын тағамдар әзірлеу технологиясын білу және қолдану.

    5.3.4.1. Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптация бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру.

    5.1.3.1 Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде АКТ қолдану арқылы).

    Сабақтың мақсаты/ бағалау критерийлері

    Көкөністер мен жемістерден жасалатын салат түрлерін анықтайды,зерттейді.

    Өзінің және өзгенің жұмысындағы шығармашылық идеяның жетілдіру жағын салыстырады және сыныптастарының жұмыстарына әділ баға береді.

    Сабақтың барысы

    Сабақтың кезеңі//уақытың-40м

    Педагогтің әрекеті

    Оқушының әрекеті

    Бағалау

    Ресурстар

    Ұйымдастыру













    Жаңа сабақ







    Іс әрекеттік кезең






















































    Сабақты бекіту





    Сабақтың соңы




    1. Ұйымдастыру кезеңі

    Психологиялық ахуал қалыптастыру

    «Тик-ток » би

    Топқа бөлу: «Ұяшық» ойыны арқылы 2топқа көкөніс пен жемістер деп бөлінеді.

    1-топ: Көкөністер

    2-топ: Жемістер

    1. Қызығушылықты ояту:

    Үй тапсырмасы:

    «Сәйкестікті тап» әдісі

    Оқушыларды оқу мақсатымен таныстыра отырып қызығушылықты ояту. «Ой қозғау» әдісі арқылы жаңа тақырыптың кіріспесіне түрткі жасау,оқушыларға слайд арқылы түсіндіру.

    Оқушылар қандай мәлімет алдыңдар?

    Бұл тағамдар адам денсаулығына пайдалы ма?

    Қандай салатты дастарханға ұсынар едіңіздер? Неліктен?

    1) Салаттың шығу тарихы, түрлері

    2) Тамақ жайында қызықты деректер


    1-тапсырма

    «Сиқырлы ашық хат» әдісі

    Топтық жұмыс


    Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.






    1. Қауіпсіздік ережесімен танысу

    Жұмыс орнындағы техника қауіпсіздігі.

    Санитарлық гигиеналық талаптарды пысықтау.


    ІІ тапсырма.

    Сарамандық жұмыс

    1-топ:Жеміс-жидектен салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

    Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.


    2-топ: Көкөністерден салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

    Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.




    ЕБҚ- оқушыға жемістің суретін салу


    Бағалау критерийіне назар аударамыз.


    1.Көкөністер мен жемістерді таза сумен жуу.

    2.Көкөністер мен жемістерді ұқыпты турау

    3.Көкөністер мен жемістердің тұздықтарын дәміне қарай қосу.

    4, Дайын болған салатты әдемі етіп ұсыну

    Серпілген сауал» топтарға қою

    1.Салаттың қандай түрлерін білесіздер?

    2.Салаттың құрамына қандай түрлері бар? (жай және күрделі)



    Кері байланыс

    Рефлексия

    QR код арқылы сабақтан алған көңіл күйін білу


    Амандасады

    Оқушылар көңіл күйлерін көтеру үшін би билейді

    «Ұяшықтарды айналдыру» ойыны арқылы оқушылар интерактивті тақтадағы ұяшықтарды таңдап 2 топқа бөлінеді..






    «Сәйкестікті тап» әдісі арқылы интерактивті тақтадағы тапсырманы орындайды.



    Жаңа тақырыппен оқу мақсатымен танысады.



    Оқушылар салат жайында ақпараттармен, тамақ жайында қызықты деректермен танысады


    Сұрақтарға жауап береді

















    Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.

    №

    Салат атауы

    Құрамында қандай азық бар?

    Пісірілген азық па?

    Балғын жас азық па?

    Құрамы күрделі салат па?

    +

    1








    2








    3















    Р/с

    Салат атауы

    Құрамы

    Жасалу жолы

    1

    Жеміс-жидек салаты (фруктовый)

    Алма, алмұрт, банан, киви, шие, апельсин, иогурт, шоколад

    Барлық жеміс-жидектерді текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

    Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











    2-топ


    Р/с

    Салат атауы

    Құрамы

    Жасалу жолы

    1

    Көкөніс

    салаты

    Қияр

    Қызанақ

    Картоп

    Сәбіз

    қызылша

    Барлық көкөністердіі текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

    Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











    Оқушылар берілген сұраққа жауап береді







    Оқушылар кері байланыс

    Жүктеу
    ЖИ арқылы жасау
    ЖИ арқылы жасау
    bolisu
    Бөлісу
    1 - айлық
    Материал тарифі
    -96% жеңілдік
    00
    05
    00
    ҚМЖ
    Ашық сабақ
    Тәрбие сағаты
    Презентация
    БЖБ, ТЖБ тесттер
    Көрнекіліктер
    Балабақшаға арнарлған құжаттар
    Мақала, Эссе
    Дидактикалық ойындар
    және тағы басқа 400 000 материал
    Барлық 400 000 материалдарды шексіз
    жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
    1 990 ₸ 49 000₸
    1 айға қосылу
    Материалға шағымдану

    Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз

    Жариялаған:
    Жумакул Аманбекова
    17 Наурыз 2024
    559
    Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз

    Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Тақырып бойынша 11 материал табылды

    Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Материал туралы қысқаша түсінік
    Қысқа мерзімді сабақ жоспары Пәні: Көркем еңбек Бөлім:IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті Сабақтың тақырыбы: Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы
    Материалдың қысқаша нұсқасы


    Қысқа мерзімді сабақ жоспары

    Пәні: Көркем еңбек

    Бөлім:IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

    Сабақтың тақырыбы: Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Білім беру ұйымының атауы

    «№30 жалпы білім беретін мектеп»КММ

    Пәні:

    Көркем еңбек

    Бөлім:

    IV-бөлім. Тамақтану мәдениеті

    Педагогтің аты-жөні:


    Күні:

    24.04.2023ж

    Сынып:

    5«Ж»

    Қатысушылар саны :

    Қатыспағандар саны:

    Сабақтың тақырыбы:

    Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы

    Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты:

    5.2.4.4 Салқын тағамдар әзірлеу технологиясын білу және қолдану.

    5.3.4.1. Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптация бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру.

    5.1.3.1 Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде АКТ қолдану арқылы).

    Сабақтың мақсаты/ бағалау критерийлері

    Көкөністер мен жемістерден жасалатын салат түрлерін анықтайды,зерттейді.

    Өзінің және өзгенің жұмысындағы шығармашылық идеяның жетілдіру жағын салыстырады және сыныптастарының жұмыстарына әділ баға береді.

    Сабақтың барысы

    Сабақтың кезеңі//уақытың-40м

    Педагогтің әрекеті

    Оқушының әрекеті

    Бағалау

    Ресурстар

    Ұйымдастыру













    Жаңа сабақ







    Іс әрекеттік кезең






















































    Сабақты бекіту





    Сабақтың соңы




    1. Ұйымдастыру кезеңі

    Психологиялық ахуал қалыптастыру

    «Тик-ток » би

    Топқа бөлу: «Ұяшық» ойыны арқылы 2топқа көкөніс пен жемістер деп бөлінеді.

    1-топ: Көкөністер

    2-топ: Жемістер

    1. Қызығушылықты ояту:

    Үй тапсырмасы:

    «Сәйкестікті тап» әдісі

    Оқушыларды оқу мақсатымен таныстыра отырып қызығушылықты ояту. «Ой қозғау» әдісі арқылы жаңа тақырыптың кіріспесіне түрткі жасау,оқушыларға слайд арқылы түсіндіру.

    Оқушылар қандай мәлімет алдыңдар?

    Бұл тағамдар адам денсаулығына пайдалы ма?

    Қандай салатты дастарханға ұсынар едіңіздер? Неліктен?

    1) Салаттың шығу тарихы, түрлері

    2) Тамақ жайында қызықты деректер


    1-тапсырма

    «Сиқырлы ашық хат» әдісі

    Топтық жұмыс


    Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.






    1. Қауіпсіздік ережесімен танысу

    Жұмыс орнындағы техника қауіпсіздігі.

    Санитарлық гигиеналық талаптарды пысықтау.


    ІІ тапсырма.

    Сарамандық жұмыс

    1-топ:Жеміс-жидектен салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

    Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.


    2-топ: Көкөністерден салат дайындаудың технологиялық үдерісін жазып, салатын әзірлейді.

    Салатың сапасына қойылатын талаптарды орындайды.




    ЕБҚ- оқушыға жемістің суретін салу


    Бағалау критерийіне назар аударамыз.


    1.Көкөністер мен жемістерді таза сумен жуу.

    2.Көкөністер мен жемістерді ұқыпты турау

    3.Көкөністер мен жемістердің тұздықтарын дәміне қарай қосу.

    4, Дайын болған салатты әдемі етіп ұсыну

    Серпілген сауал» топтарға қою

    1.Салаттың қандай түрлерін білесіздер?

    2.Салаттың құрамына қандай түрлері бар? (жай және күрделі)



    Кері байланыс

    Рефлексия

    QR код арқылы сабақтан алған көңіл күйін білу


    Амандасады

    Оқушылар көңіл күйлерін көтеру үшін би билейді

    «Ұяшықтарды айналдыру» ойыны арқылы оқушылар интерактивті тақтадағы ұяшықтарды таңдап 2 топқа бөлінеді..






    «Сәйкестікті тап» әдісі арқылы интерактивті тақтадағы тапсырманы орындайды.



    Жаңа тақырыппен оқу мақсатымен танысады.



    Оқушылар салат жайында ақпараттармен, тамақ жайында қызықты деректермен танысады


    Сұрақтарға жауап береді

















    Әр топ экран бетіндегі ұяшықтарды таңдап, таңдалған салат түрін анықтап ,зерттейді.

    №

    Салат атауы

    Құрамында қандай азық бар?

    Пісірілген азық па?

    Балғын жас азық па?

    Құрамы күрделі салат па?

    +

    1








    2








    3















    Р/с

    Салат атауы

    Құрамы

    Жасалу жолы

    1

    Жеміс-жидек салаты (фруктовый)

    Алма, алмұрт, банан, киви, шие, апельсин, иогурт, шоколад

    Барлық жеміс-жидектерді текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

    Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











    2-топ


    Р/с

    Салат атауы

    Құрамы

    Жасалу жолы

    1

    Көкөніс

    салаты

    Қияр

    Қызанақ

    Картоп

    Сәбіз

    қызылша

    Барлық көкөністердіі текшелеп турап, тәтті иогурт қосып араластыру, бетіне еріген шоколад құю.

    Салатты әдемі ыдысқа салып, ұсынамыз.











    Оқушылар берілген сұраққа жауап береді







    Оқушылар кері байланыс

    Жүктеу
    bolisu
    Бөлісу
    ЖИ арқылы жасау
    Файл форматы:
    docx
    Технология Ашық сабақ 5 сынып
    17.03.2024
    559
    Жүктеу
    ЖИ арқылы жасау
    Жариялаған:
    Жумакул Аманбекова
    Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
    шағым қалдыра аласыз
    Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
    Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
    Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
    Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
    Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
    Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
    Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
    Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
    Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
    Министірлікпен келісілген курстар тізімі

    Химия пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Тарих пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Биология пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Ағылшын тілі пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    География пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Информатика пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Мектепке дейінгі білім беру

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    «Қазақ тілі» жəне «Қазақ əдебиеті»

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Дене шынықтыру

    пәні бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Білім алушылардың білім сапасын арттыру

    мақсатында сабақта цифрлық технологияларды қолдану
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Инклюзивті білім беру

    жүйесінде ерекше білім беру қажеттілігі бар білім алушыға психологиялық-педагогикалық қолдау көрсету бойынша педагогтердің кәсіби және пәндік құзыреттіліктерін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ
    Ғылыми-әдістемелік орталығы
    Редакциямен байланыс
    +7 (771) 234-55-99
    Жұмыс кестесі: Дүйсенбі –
    жұма, 9:00 – 18:00
    Мекенжай:
    Қазақстан, Алматы, Гоголья 86,
    4 этаж, 406-кабинет
    Электронды пошта
    ustaztilegi@gmail.com
    Сведения об организации
    Сайт Peaksoft веб-студиясында жасалған - Peaksoft.kz
    Политика конфиденциальности
    Сведения об организации