№
|
Бөлім
|
Бөлімше
|
Оқыту
мақсаттары :
|
Сағат
саны
|
Мерзімі
|
|
|
1
тоқсан
|
|
|
1
|
Денсаулық
|
1.1Жеке бас тазалығы
|
5.1.1.1 гигиеналық құралдард ы қолдана
білу;
5.1.1.2
гигиеналық құралдардың маңызын білу;
|
1
|
|
2
|
|
|
5.1.1.3 қолдана білу:
дененің, шаштың тазалығын өз бетімен
қадағалау
5.1.1.4
қажетті гигиеналық процедурал арды орындай
білу
|
1
|
|
3
|
|
1.2
Медицин алық
көмек
|
5.1.2.1 жәндік
(маса, аралар) шаққан кезде көгеру,
тырналған,
жарақаттан ған кезде алғышқы медициналық көмек
көрсету)
|
1
|
|
4
|
«Киім.Аяқкиім»
|
2.1 Киім, аяқ киім, бас киім
түрлері
|
5.2.1.1 киім және бас киімдер түрлерін, олардың мерзім бойынша қолданысын білу;
|
1
|
|
5
|
|
5.2.1.2 киімдерді қолданысқа байланысты ажырату және саралай білу;
|
1
|
|
6
|
|
|
5.2.1.3 өз киіміне ұқыпты қарайды
|
1
|
|
7
|
|
2.2 Киім,
аяқ киім күтімі
|
5.2.2.1. киімді және аяқ киімді күте білу;
|
1
|
|
8
|
|
5.2.2.2 киімге ұсақ жөндеу
түрлерін жүргізу (түймелер ді тігу);
|
1
|
|
|
|
2
тоқсан
|
|
|
9
|
«Тамақтану»
|
3.1Азық- түлік өнімдері
|
5.3.1.1
азық-түлік
топтарын ажырата алу
(көкөністер,
жемістер, жидектер, сүт, ұн, ет өнімдері,
балық,
жармалар. Кондитерлі к өнімдер тәттілер)
|
1
|
|
10
|
|
3.2Асүй ыдыстар ы, техникас ы
|
5.3.2.1 ас үйдегі
ыдыстарды ң
түрлері, құралдар мен жабдықтард ы ажырата білу
5.3.2.2 оларды күту және сақтау ережелерін
білу;
|
1
|
|
11
|
|
|
5.3.2.3 мектептің
асханасындағы дастарқанды әзірлей білу
|
1
|
|
12
|
|
3.3 Ас
әзірлеу
|
5.3.3.2 жұмыртқад ан тағамдар әзірлеу
(жұмыртқан ы
пісіру, құймақ жасау); псісірілмеге н көкөністер мен жемістерден салат жасай білу;
|
1
|
|
13
|
|
|
5.3.3.3 бутербродтардың түрлерін
білу және оларды жасай білу;
|
1
|
|
14
|
|
|
5.3.3.4
кесетін құралдарме н жұмыс істеу
кезінде
қауіпсіздік ережелерін білу;
|
1
|
|
15
|
|
|
Тоқсандық
жиынтық бағалау
|
1
|
|
16
|
|
|
5.3.3.1 шайды
дайындау ережесін білу;
5.3.3.5. таңғыасқа үстел даярлай білу
|
1
|
|
|
|
3
тоқсан
|
|
|
17
|
«Тұрғынүй»
|
4.1 Тұрғынүй
ғимараттарының
түрлері
|
5.4.1.1 баспана түрлері: жатахана, пәтерлер,
Жеке үйлер, пәтердегі тәртіп ережелерін білу;
|
1
|
|
18
|
|
5.4.1.2 баспана және қосымша ғимараттарды
ажырату,
5.4.1.3 баспанадағы және қосымша
ғимараттағы заттардың функцияналды
қолданысын анықтау
|
1
|
|
19
|
|
4.2 Үй
тазалығы
|
5.4.2.1 кілемді шаңсорғышпен тазалау;
Еденді жуу
|
1
|
|
20
|
«Көлік»
|
5.1 Көлік
құралдары
ның
түрлері
|
5.5.1.1 жекелеме және қоғамдық көлік түрлерінің қызметі туралы білу;
5.5.1.2 қоғамдық көліктегі жолаушылардың міндеттерін білу;
5.5.1.3 көлікке жолаушылардың көлікке отыру
және түсу ережелерін білу;
5.5.1.4 қоғамдық көліктегі адамдардың жұмысы
туралы білу;
|
1
|
|
21
|
|
5.2
Көлікте,
жолдаөзін
ұстау
тәртібі
|
5.5.2.1 қолдана білу: қоғамдық көлікте тәртіп
Ережелерін сақтау (отыру ережелерін, билет сатып алу, салондағы, көшедеге тәртіп);
5.5.2.2. автобус, трамвайды айналып өту;
5.5.2.3 жол жүру ережесін сақтау
|
1
|
|
22
|
|
5.3 Қала
бойынша
қозғалыс
бағыты
|
5.5.3.1 мектептің орналасуын,өзінің тұратын
ауданының негізгі бағыттарын бағдарлай
білу
|
1
|
|
23
|
«Отбасы»
|
6.1
Отбасы
құрамы
|
5.6.1.1. отбасы мүшелерін атау (фамилиясы,аты,
Әкесінің аты, жас мөлшері);
|
1
|
|
24
|
|
6.2
Отбасылық қарым-
қатынастар
|
5.6.2.1 отбасындағы үлкендерге сыйластық пен қарай білу
5.6.2.2 тұрмыстаға отбасы мүшелерінің міндеттерін анықтай білу;
|
1
|
|
25
|
|
|
5.6.2.3 отбасындағы салт-дәстүрлері анықтай білу;
5.6.2.4. отбасының үлкендеріне құрметпен қарау, қазақ халқының дәртіүрлері бойынша
Отбасы үлкеніне ізеттілік көрсету.
|
1
|
|
26
|
|
6.3
Қазақстан
Республик асы азаматтар ының құжаттары
|
5.6.3.1 құжаттард ы атау, баланың жеке куәлігі (туу туралы
куәлік
|
1
|
|
4 тоқсан
|
|
|
27
|
«Мерекелер
мен салтанатты жиындар» 7-кесте
|
Мерекелерге дайындық және
өткізу,
сыйлықта р мен
базарлықт арды
безендіру
|
5.7.1.1
Туған күнге
бөлмені безендіру;
5.7.1.2 мерекелік дастарқанд
ы дайындай
білу;
5.7.1.3 туғанкүн иесіне сыйлықты таңдап алу және оны ұсыну ережесін
білу;
5.7.1.4 өз қолдарымен шағын сыйлықтар
дайындау.
|
1
|
|
28
|
|
7.2.
Құттықтау
|
5.7.2.1 туған күн иесіне
құттықтау сөздерін дайындау
5.7.2.2 құттықтау сөздерін
айта білу;
5.7.2.3 қазақ халқының
мақал- мәтелдерін білу
|
1
|
|
29
|
«Кәсіпорындар,
мекемелер
және байланыс құралдары»:
|
8.1 Сауда
кәсіпорын
дары
|
5.8.1.1 оқылған дүкен түрлерін, дүкен бөлімшелерін
ажырату,
5.8.1.2 тауар түрлерін бағдарлау;
5.8.1.3 дүкеннен керекті тауарды табу, сатушының
көмегімен және өзне қызмет
көрсету арқылы тауарды сатып алу;
|
1
|
|
30
|
|
8.2Тұрғын
үй-
коммуналд
ық
шаруашыл
ығының
кәсіпорын
дары
|
5.8.2.1 ТКШ керекті қызметіне төленетін төлем ақыны
білу
|
1
|
|
|
|
8.3
Қаржылық
кәсіпорын
дар
|
5.8.3.1 банктың дербес қаржы кәсіпорны екенін білу
|
|
|
|
8.4
Кәсіпорын ның
тұрмыстық
қызметтері
8.5
Кәсіпорын ның байланыс
құралдар
|
5.8.4.1 жөндеу шеберхана
ларының түрлері, оның
қызметі,
жөндеу шеберхана
ларын қолдану ережелерін білу
5.8.5.1 пошта
туралы оның қызметі,
пошталық тапсырыстардың жіберу түрлерін білу
|
1
|
|
31
|
|
32
|
|
8.6
Мәдениет
мекемелер і,демалыс орындары
|
5.8.6.1 театр,
кинотеатр, мұражайла рдың қызметі
туралы білу
|
1
|
|
33
|
|
|
Тоқсандық жиынтық бағалау
|
1
|
|
34
|
|
|
Қайталау
|
1
|
|