Материалдар / Өндірістік оқыту жоспары
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Өндірістік оқыту жоспары

Материал туралы қысқаша түсінік
"Тамақтандыруды ұйымдастыру" саласындағы оқыту шеберлері мен арнайы пән мұғалімдеріне қажетті. Мұнда тамақтандыру саласының жылдық жоспары қарастырылған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Қараша 2018
1818
6 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

ЖАМБЫЛ ОБЛЫСЫНЫҢ ӘКІМДІГІНІҢ БІЛІМ БЕРУ БАСҚАРМАСЫ






Өндірістік оқу жоспары



Мамандығы: 0508000 «Тамақтандыруды ұйымдастыру»

Квалификация: 0508012 «Аспаз», 0508022-Кондитер

Оқу мерзімі:

Оқу үрдісі:

Сағат саны: 612 сағ.

Семестр: IІ-ІІІ






Өндірістік бағыттағы әдістемелік комиссия отырысында қаралып бекітілді

Хаттама №___ «____» ______2018 ж.









п\п


Сабақтың тақырыбы

Сабаққа берілген уақыт

Оқу-өндірістік жұмыстар

Барлық атқарылған жұмыс саны

Оқушыларға бөлінетін сабақ саны

Жұмыс

тың күрделілігі

Сабақ өткі

зілген күні


Барлығы

Нұсқау

Жаттығу

1



1

Кіріспе сабақ


К.Т.К. еңбекті қорғау және қауіпсіздік ереже- лері

12


6



4



2




6




2

К.Т.К. экскурсия

6



Тамақтану кәсіпорындарына экскурсия

6




2




1

Көкөністердің механикалық және кулинарлық өңдеу


Түйнекті көкөністерді өңдеу,кесу

48



6




1




5




Түйнекті көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері




6




1




6


2

Тамырлы көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері

6

1

5

Тамырлы көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері

6

1

6


3

Орамжапырақты өңдеу және кесу

6

1

5

Орамжапырақты өңдеу және кесу

6

2

6


4

Пиязды көкөністерді өңдеу және кесу

6

1

5

Пияз, сарымсақ, қияр, баклажан, асқабақты өңдеу және кесу.

6

6

6


5

Десертті көкөністерді саңырауқұлақты өңдеу

6

1

5

Рауғаш, салат, қымыздық өңдеу және кесу

6

4

6


6

Көкөністерді фарштауға даярлау, сапасына қойылатын талаптар

6

1

5

Қызанақ, баклажан, бұрыш, қырыққабатты фарштауға даярлау

6

4

6


7

Фаршталған көкөністер

6

1

5

Жұмыртқамен,саңырауқұлақпен фаршталған қызанақ, көкөніс, саңырауқұлақ икрасы

6

3

6


8

Саңырауқұлақты өңдеу

6

1

5

Саңырауқұлақты өңдеу және кесу

6

1

6


3




1

Балықты механикалық өңдеу, бөлшектеу, таза сүбе алу


Қабыршықты балықты өңдеу

60



6




1




5




Балықты сыбаға кесектерге бөлу




6




1




6


2

Қабыршықты балықты өңдеу

6

1

5

Қабыршықты балықтан сүбе алу

6

1

6


3

Қабыршықсыз балықты өңдеу



6



1



5

Қабыршықсыз балықты тазалау , жартылай өңдеу

6

2

6


4

Балықты фарштау

6

1

5

Балықты фарштау

6

1

6


5

Бекіре балықты өңдеу

6

1

5

Балықты тазалау, жартылай өңдеу

6

2

6


6

Балық шала фабрикаттарын дайындау

6

1

5

Балықты тазалау, жартылай өңдеу

6

2

6


7

Балық котлет массасын дайындау және одан шалафабрикаттар дайындау

6

1

5

Котлет, биточка, тефтель әзірлеу

6

3

6


8

Балық котлет массасын дайындау және одан шалафабрикаттар дайындау

6

1

5

Зразы, тельная, орама әзірлеу

6

3

6


9

Балықты тартымдар үшін өңдеу

6

1

5

Көксерке , шортанды фарштау

6

2

6


10

Теңіз өнімдері

6

1

5

Краб, креветка, омар шаяндарды өңдеу

6

3

6


4



1

Етті механикалық аспаздық өңдеу


Сиыр жарты ұшасын аспаздық қасаптау және етті сүйектен ажырату

60


6



1



5



Алдыңғы 1/4 бөлігін, жауырын бөлігін, арқа қабырға бөлігін ажырату



6



3



6


2

Сиыр ұшасын артқы жағын бөлшектеу

6

1

5

Артқы 1/4 бөлікті бөлшектеу, жанбас сан бөлігінне ажырату

6

2

6


3

Ет шала фабрикаттарын өңдеу

Ірі кесекті шала фабрикат

6

1

5

Бұқтырылған ет, дәмдендірілген ет

Сүбе, лангет, анрекот, ет, зразы, ромштекс

6

7

6


4

Сыбаға шала фабрикаттар

Ұсақ кесекті шала фабрикаттарды

6

1

5

Бефстрогонов , азу, қуырдақ, мәскеу, кәуап, кеспек ет

6

6

6


5

Қойдың ұшасын азпаздық тасаптау және етті ажырату, жартылай өнім алу

6

1

5

Қойдың ұшасын алдыңғы және артқы бөлшегін ажырату және одан жартылай өнім алу

6

2

6


6

Шошқа ұшасын бөлшектеу және етті сүйектен ажырату

6

1

5

Шошқа ұшасын бөлшектеу

6

1

6


7

Қой және шошқа еттерінен алынатын жартылай фабрикаттар

6

1

5

Төстік тартымы, эсколоп, жаншылған шницель, кавказша кәуап, гураш ет, палау, кеспек ет, қуырдақ, ет.

6

7

6


8

Шапқан ет қоспасын дайындау және одан шала фабрикат алу

6

1

5

Шабылған ет бифштекс. Шабылған ет, табиғи котлет, шабылған ет табиғи шницель. Фрикаделька

6

3

6


9

Котлет қоспасын дайындау және одан алынатын шала фабрикат

6

1

5

Шабылған ет, биточка, шницель әзірлеу

6

3

6


10

Котлет қоспасын дайындау және одан алынатын шала фабрикат

6

1

5

Ет зразы, тефтель, орама әзірлеу

6

3

6


5


1

Құс етін механикалық өңдеу

Құс етін механикалық өңдеу


30




Құс етін механикалық өңдеу



6


2


6


2

Құс етін бүтіндей қалыптау

6

1

5

Құсты формалау

6

1

6


3

Құс етінен жасалған тағамдар

6

1

5

Асылған құс еті

6

1

6


4

Құс етінен жасалған тағамдар

6

1

5

Қуырылған балапан, қуырылған дичь

6

2

6


5

Құс етінен жасалған тағамдар

6

1

5

Котлет қоспасынан шала өнімдер дайындау.

6

2

6


6


Тексеру жұмыстары


Барлығы 216 сағат

І-жартыжылдық

6








7



1

Тұздықтар


Ет,балық сорпасында әзірленген ақ және қызыл тұздық

12


6



1



5



Ақ және қызыл тұздықтар

Балық сорпасында әзірленген тұздықтар



6



3



6


2

Салқын тұздықтар

6

1

5

Салқын тұздықтар

6

1

6


8



1

Көжелер


Сорпалар

60


6



1



5



Ет, сүйек сорпалар



6



2



6


2

Борщ, щи әзірлеу технологиясы және оның түрлері

6

1

5

Украиндық, сібірлік, флоттық борщтар. Щи, орамжапырақтан, оралдық, тәуліктік щи

6

6

6


3

Қышқыл көже әзірлеу технологиясы және оның түрлері

6

1

5

Ленинградша әзірленген қышқыл көже

(Рассольник)

6

1

6


4

Ащы көже әзірлеу технологиясы

6

1

5

Ет қосылған солянка

6

1

6


5

Картоп және көкөністер қосып әзірленген көжелер

6

1

5

Шаруа көжесі, картоп көжесі

6

2

6


6

Бұршақ қосып әзірленген көже. Жарма қосып ізірленген көже

6

1

5

Бұршақ көжесі. Харчо көжесі

6

2

6


7

Макарон өнімдері қосып әзірленген көже

6

1

5

Макарон қосылған көжелер

6

1

6


8

Сүт және езілген көжелер технологоиясы

6

1

5

Сүт және суп-пюре

6

2

6


9

Тәтті көжелер әзірлеу технологиясы

6

1

5

Тәтті көжелер

6

1

6


10

Салқын көжелер

6

1

5

Салқын көже

6

1

6


9



1

Көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер

Пісірілген көкөністерден әзірленген тағамдар

48


6



1



5



Асып пісірілген картоп, сүттегі картоп, маймен, тұздықпен пісірілген орамжапырақ



6



4



6


2

Пісірілген көкөністерден әзірленген гарнирлер

6

1

5

Картоп пюресі

6

1

6


3

Бөктірілген , пісірілген көкөністерден әзірленген тағам мен гарнирлер

6

1

5

Көбейтілген сәбіз, сүт тұздығы , көк бұршақ қосылған сәбіз.

6

4

6


4

Қуырылған көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер

6

1

5

Картопты негізгі тәсілмен қуыру, көп майда қуыру

6

2

6


5

Көкөністерден жасалған тағамдар

6

1

5

Орамжапырақ шницельі, асқабақ құймасы, картоп котлеті, зразы

6

4

6


6

Қыздырылып пісірілген көкөністерден пісірілген тағамдар

6

1

5

Картоп запеканкасы, рулет, фаршталған қызынақ, бұрыш, кәділер, баклажан

6

6

6


7

Бұқтырылып әзірленген тұздықтар

6

1

5

Бұқтырылған көкөністер әзірленген турам ет. Қаймақта не тұздықта бұқтырылған қызылша.

6

3

6


8

Саңырауқұлақтан әзірленген тағамдар

6

1

5

Қаймақ тұздығындағы саңырауқұлақ

6

1

6


10



1

Балық тағамдары


Асып пісірілген балықтан жасалған тағамдар

54


6



1



5



Бүтіндей, бөліктеп пісірілген балық



6



2



6


2

Асып пісірілген балық

6

1

5

Асып пісірілген балық

6

1

6


3

Бөктірілген балық

6

1

5

Тұздықта бөктірілген балық

6

1

6


4

Негізгі тәсілмен қуырылған балықтан жасалған балықтар

6

1

5

Қуырылған балық. Ленинградша қуырылған балық.

6

2

6


5

Балықтан жасалған ұлттық тағамдар

6

1

5

Балық запеканкасы

6

1

6


6

Көп майда қуырылған балық

6

1

5

Қуырылған балық,қамырда қуырылған балық

6

2

6


7

Қыздырылып пісірілген балық

6

1

5

Табадағы балық солянкасы. Қаймақ тұздығындағы балық.

6

2

6


8

Балық котлет қоспасынан жасалған тағамдар

6

1

5

Котлет, тельное, биточки, тефтелдер

6

4

6


9

Теңіз өнімдерінен жасалған тағамдар

6

1

5

Қаймақ тұздығындағы кальмар, мидий жаркоесі

6

2

6


11



1

Еттен жасалған тағамдар


Асып пісірілген ет тағамдары

78


6



1



5



Асылған ет



6



1



6


2

Ірі кесектеп қуырылған ет тағамдары

6

1

5

Ростбиф, фаршталған төс

6

2

6


3

Натуралды сыбағаға кесектерге бөлінген ет тағамдары

6

1

5

Бифштекс, сүбе

6

2

6


4

Натуралды сыбаға кесектерге бөлінген ет тағамдары

6

1

5

Лангет ,антрекот, эсколоп

6

3

6


5

Майда кесектеп туралып қуырылған ет тағамдары

6

1

5

Бефстрогонов ,қуырдақ, кәуап

6

3

6


6

Аунатпаға аунатып қуырылған ет тағамдары

6

1

5

Ромштекс , шницель

6

2

6


7

Бұқтырылған ет тағамдары

6

1

5

Шпиктелген ет, қышқыл тұздықта бұқтырылған сиыр еті

6

2

6


8

Бұқтырылған ет тағамдары

6

1

5

Ұрылған зразы, жаркое, азу, рагу

6

4

6


9

Қыздырылып қуырылған ет тағамдары

6

1

5

Ет қосылған картоп запенканкасы

6

1

6


10

Шабылған ет тағамдары

6

1

5

Шабылған бифштекс, люля-кебап

6

2

6


11

Котлет қоспасынан жасалған тағамдар

6

1

5

Котлет, биточка, зразы, тефтельдер

6

4

6


12

Субөнімдерінен жасалған тағамдар

6

1

5

Орысша тәсілмен әзірленген бүйрек, қуырылған бауыр

6

2

6


13


6

1

5






12



1

Құс етінен жасалған тағамдар


Құсты байлау

48


6



1



5



Құсты байлаудың бір жіппен, екі жіппен





2

Асылған құс тағамдары

6

1

5

Асылған құс, будағы балапан





3

Құстан әзірленген тағамдар

6

1

5

Құс етінен рагу, үйдегіше әзірленген тағамдар, үйрек, қаз, чахохбили





4

Құстан әзірленген шала өнімдер

6

1

5

Котлет , астанаша шницель, Киевше котлет





5

Тұтасымен қуырылған құс тағамдары

6

1

5

Фритюрде қуырылған құс, фарштау





6

Шабылған құс тағамдары

6

1

5

Будағы котлет, биточки, котлет пожарский





7

Жабайы құс тағамдар

6

1

5

Жабайы құс етінен котлет. Фритюрде қуырылған құс еті, филе





8

Құс сүбесінен әзірленген тағамдар

6

1

5

Котлет киевше, нағыз сүбе, астанша әзірленген сүбе





13


1

Жұмыртқа өнімінен жасалған тағамдар

Жұмыртқа тағамдары


6

6


1


5


Асылған жұмыртқа, будағы омлет


6


2


6


14



1

Сүзбе өнімінен жасалған тағамдар


Сүзбе тағамдары

18


6



1



5



Сүзбе қаймақпен, сүтпен



6



2



6


2

Сүзбе тағамдары

6

1

5

Сүзбе пастасы жүзіммен, сәбіз және өрікпен

6

3

6


3

Ыстық сүзбе тағамдары

6

1

5

Варениктер, сырниктер

6

2

6


15



1

Салқын тағамдар


Бутербродтар

18


6



1



5



Бутерброд майымен, ірімшікпен, балықпен, сүзбемен, ет азықтарымен



6



5



6


2

Салаттар

6

1

5

Саңырауқұлақ, картоппен, жаздық салат, ет салаты, теңіз қырыққабатымен, құс етімен

6

6

6


3

Көкөніс және саңырауқұлақ тағамдары және басытқылар

6

1

5

Қызанақ бұқтырылған, баклажан, фаршталған бұрыш,кәді, кәді икрасы, саңырауқұлақ икрасы

6

6

6


16



1

Қамырдан жасалған тағамдар


Қорсыз ашытылған қамыр және одан әзірленген тағамдар

18


6



1



5



Тоқаш бәліш, Венгер ватрушкасы, орама, ашық пирог



6



4




6


2

Қормен ашытылған қамыр және одан әзірленген тағамдар

6

1

5

Қантты бәліш, рогалики, көтеріңкі бәліш, плюшки

6

4

6


3

Үгілмелі қамыр, бисквитті қамыр, қайнатылған қамыр

6

1

5

Печеньелер, майлы бисквит, Астаналық кекс, Прага торты, сақина тәрізді эклер, профетролли, кілегей мен тоқаш

6

7

6


17



1

Диеталық тағамдар


Балық тағамдары

12


6



1



5



Будағы балық зразасы, фаршталған балық, жұмыртқа фаршталған зразы,балық фрикаделькасы



6



5



6


2

Ет тағамдары

6

1

5

Сәбіз және жұмыртқамен фарш. Будағы ет зразасы, будағы тефтели

6

3

6


18



1

Қазақтың ұлттық тағамдарын әзірлеу


Салқын тағамдар және басытқылар әзірлеу

18


6



1



5



Қазақша салат, қазы салаты, құйрық-бауыр, ми-шұжық, ет ассортиін әзірлеу



6



5



6


2

Бірінші тағамдарды әзірлеу

6

1

5

Асылған ет, ет кеспе, салма сорпа, тұшпара

6

4

6


3

Екінші тағамдарды әзірлеу

6

1

5

Палау жүзіммен, бұқтырылған құс еті қуырдақ, киік еті, фаршталған жауырын, қазақша кебап етпен, балықпен

6

7

6


19


Тексеру жұмыстары


Барлығы 396 сағат

ІІ-жартыжылдық

6


























Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!