Материалдар / Өндірістік оқыту жоспары

Өндірістік оқыту жоспары

Материал туралы қысқаша түсінік
"Тамақтандыруды ұйымдастыру" саласындағы оқыту шеберлері мен арнайы пән мұғалімдеріне қажетті. Мұнда тамақтандыру саласының жылдық жоспары қарастырылған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Қараша 2018
1777
5 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

ЖАМБЫЛ ОБЛЫСЫНЫҢ ӘКІМДІГІНІҢ БІЛІМ БЕРУ БАСҚАРМАСЫ









Өндірістік оқу жоспары



Мамандығы: 0508000 «Тамақтандыруды ұйымдастыру»Квалификация: 0508012 «Аспаз», 0508022-КондитерОқу мерзімі: Оқу үрдісі: Сағат саны: 612 сағ.Семестр: IІ-ІІІ









Өндірістік бағыттағы әдістемелік комиссия отырысында қаралып бекітілдіХаттама №___ «____» ______2018 ж.















п\п

Сабақтың тақырыбыСабаққа берілген уақытОқу-өндірістік жұмыстарБарлық атқарылған жұмыс саныОқушыларға бөлінетін сабақ саныЖұмыстың күрделілігіСабақ өткізілген күні






БарлығыНұсқауЖаттығу









1



1
Кіріспе сабақ

К.Т.К. еңбекті қорғау және қауіпсіздік ереже- лері
12

6




4




2






6








2К.Т.К. экскурсия6



Тамақтану кәсіпорындарына экскурсия6





2





1
Көкөністердің механикалық және кулинарлық өңдеу

Түйнекті көкөністерді өңдеу,кесу
48



6






1






5






Түйнекті көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері






6






1






6




2Тамырлы көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері615Тамырлы көкөністерді өңдеу,кесу үлгілері616



3Орамжапырақты өңдеу және кесу615Орамжапырақты өңдеу және кесу626



4Пиязды көкөністерді өңдеу және кесу615Пияз, сарымсақ, қияр, баклажан, асқабақты өңдеу және кесу.666



5Десертті көкөністерді саңырауқұлақты өңдеу615Рауғаш, салат, қымыздық өңдеу және кесу 646



6Көкөністерді фарштауға даярлау, сапасына қойылатын талаптар615Қызанақ, баклажан, бұрыш, қырыққабатты фарштауға даярлау646



7Фаршталған көкөністер615Жұмыртқамен,саңырауқұлақпен фаршталған қызанақ, көкөніс, саңырауқұлақ икрасы 636



8Саңырауқұлақты өңдеу615Саңырауқұлақты өңдеу және кесу616

3





1
Балықты механикалық өңдеу, бөлшектеу, таза сүбе алу

Қабыршықты балықты өңдеу
60



6






1






5






Балықты сыбаға кесектерге бөлу






6






1






6




2Қабыршықты балықты өңдеу615Қабыршықты балықтан сүбе алу616



3Қабыршықсыз балықты өңдеу



6




1




5
Қабыршықсыз балықты тазалау , жартылай өңдеу626



4Балықты фарштау615Балықты фарштау616



5Бекіре балықты өңдеу615Балықты тазалау, жартылай өңдеу626



6Балық шала фабрикаттарын дайындау615Балықты тазалау, жартылай өңдеу626



7Балық котлет массасын дайындау және одан шалафабрикаттар дайындау615Котлет, биточка, тефтель әзірлеу636



8Балық котлет массасын дайындау және одан шалафабрикаттар дайындау615Зразы, тельная, орама әзірлеу636



9Балықты тартымдар үшін өңдеу615Көксерке , шортанды фарштау626



10Теңіз өнімдері615Краб, креветка, омар шаяндарды өңдеу636

4



1
Етті механикалық аспаздық өңдеу

Сиыр жарты ұшасын аспаздық қасаптау және етті сүйектен ажырату
60

6




1




5




Алдыңғы 1/4 бөлігін, жауырын бөлігін, арқа қабырға бөлігін ажырату




6




3




6




2Сиыр ұшасын артқы жағын бөлшектеу615Артқы 1/4 бөлікті бөлшектеу, жанбас сан бөлігінне ажырату626



3Ет шала фабрикаттарын өңдеуІрі кесекті шала фабрикат615Бұқтырылған ет, дәмдендірілген етСүбе, лангет, анрекот, ет, зразы, ромштекс676



4Сыбаға шала фабрикаттарҰсақ кесекті шала фабрикаттарды615Бефстрогонов , азу, қуырдақ, мәскеу, кәуап, кеспек ет666



5Қойдың ұшасын азпаздық тасаптау және етті ажырату, жартылай өнім алу615Қойдың ұшасын алдыңғы және артқы бөлшегін ажырату және одан жартылай өнім алу626



6Шошқа ұшасын бөлшектеу және етті сүйектен ажырату615Шошқа ұшасын бөлшектеу616



7Қой және шошқа еттерінен алынатын жартылай фабрикаттар615Төстік тартымы, эсколоп, жаншылған шницель, кавказша кәуап, гураш ет, палау, кеспек ет, қуырдақ, ет.676



8Шапқан ет қоспасын дайындау және одан шала фабрикат алу615Шабылған ет бифштекс. Шабылған ет, табиғи котлет, шабылған ет табиғи шницель. Фрикаделька636



9Котлет қоспасын дайындау және одан алынатын шала фабрикат615Шабылған ет, биточка, шницель әзірлеу636



10Котлет қоспасын дайындау және одан алынатын шала фабрикат615Ет зразы, тефтель, орама әзірлеу636

5

1
Құс етін механикалық өңдеу Құс етін механикалық өңдеу

30





Құс етін механикалық өңдеу



6


2


6




2Құс етін бүтіндей қалыптау615Құсты формалау 616



3Құс етінен жасалған тағамдар615Асылған құс еті616



4Құс етінен жасалған тағамдар615Қуырылған балапан, қуырылған дичь626



5Құс етінен жасалған тағамдар615Котлет қоспасынан шала өнімдер дайындау.626

6

Тексеру жұмыстары

Барлығы 216 сағатІ-жартыжылдық
6













7



1
Тұздықтар

Ет,балық сорпасында әзірленген ақ және қызыл тұздық
12

6




1




5




Ақ және қызыл тұздықтарБалық сорпасында әзірленген тұздықтар




6




3




6




2Салқын тұздықтар615Салқын тұздықтар616

8



1
Көжелер

Сорпалар
60

6




1




5




Ет, сүйек сорпалар




6




2




6




2Борщ, щи әзірлеу технологиясы және оның түрлері615Украиндық, сібірлік, флоттық борщтар. Щи, орамжапырақтан, оралдық, тәуліктік щи666



3Қышқыл көже әзірлеу технологиясы және оның түрлері6
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ