ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ ТҮРКІСТАН ОБЛЫСЫНЫҢ АДАМИ ӘЛЕУЕТТІ ДАМЫТУ АСҚАРМАСЫ
АНВАР ИСМАИЛОВ АТЫНДАҒЫ КӘСІПТІК КОЛЛЕДЖІ
БЕКІТЕМІН
Директордың оқу-әдістемеі
істері жөніндегі орынбасары
_________ Н.А.Розакулова
«___» _________2020ж.
ОНЛАЙН АШЫҚ САБАҚ
Мамандық: 0508000-Тамақтандыруды ұйымдастыру
Біліктілігі: 050801 2 – Аспаз
Пәні: «Ұннан даярланған кондитерлік өнімдер технологиясы»
Тақырыбы: Ұннан жасалған кондитер өнімдері – «Сүтті қыз»
Тобы: ТҰА - 181/Б
Оқытушы: Әмірқұл А.К.
Ақсукент – 2020ж
Тақырыбы: Ұннан жасалған кондитер өнімдері – «Сүтті қыз»
Сабақ түрі: Кешенді білім беру онлайн сабағы
Сабақтың мақсаты:
-
Білімділік:
-
өнімді дайындау барысында негізгі шикізаттарды дұрыс қолдану,керекті пайдалы ақпараттарды түсіндіру.
-
Дамытушылық:
-
Теориядағы білімдерін практика жүзінде көрсете білу,салыстыру, қорытынды жасап,шешім шығара білу.
-
Тәрбиелік:
-
Жауапкершілікті сезіне отырып,таңдаған мамандықтарына қызығушылық таныттыру.
Сабақтың тапсырмасы:
Білім алушылардың білімін тәжірбие жүзінде қолдана алуына үйрету.
Оқыту әдісі: тәжірбиелік жұмыс.
Нәтиже жоспары: жартылай шикізат өнімдерінің қолданылу орындарын,пайдалы ақпараттарды білу.
Кешенді-әдістемелік қамтамасыз ету: Технологиялық карта
Пәнаралық байланыстар: "Тамақ өнімдерінің тауартануы", "тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары", "тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру", "Еңбекті қорғау".
САБАҚТЫҢ БАРЫСЫ
1. Ұйымдастыру сәті:
Сәлемдесу, оқушыларды тақырыппен таныстыру.
Кіріспе нұсқаулық:
Жеке гигиена ережелері, жылу, механикалық жабдықтармен, инвентарьмен, таңбалауды сақтаумен жұмыс кезінде ТБ ережелерін сақтау.
Ағымдағы Нұсқаулық:
Практикалық дағдылар өндірістік оқыту шеберімен пысықталады.
Пісіру үшін сізге қажет:
Қойытылған сүт,ұн,қант,қопсытқыш,сары май.
Тәтті бәліш заттарын жылумен өңдеуді жүргізу:
- электр пешімен жұмыс істеу ережелері;
- қауіпсіздік техникасы;
- практикалық іс-әрекеттерді орындау;
Қорытынды Нұсқаулық:
Дайын тағамды безендіру
1. Үй тапсырмасы
Н. И. Ковалев, м. н. Куткина, В. А. Кравцова "пісіру технологиясы" 221-245 беттер
Әдебиеттер тізімі
Негізгі:
Н.Анфимова "тағам дайындау технологиясы".
Қосымша: кәсіптік білім. Пісіру технологиясы. Мәскеу. Форум-ИНФРА-М 2007;
Г. Д. Крылова Стандарттау, сертификаттау және метрология негіздері. Мәскеу Бірлігі 2007.
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
Онлайн ашық сабақ. "Бисвитті тәтті нан"
Онлайн ашық сабақ. "Бисвитті тәтті нан"
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ ТҮРКІСТАН ОБЛЫСЫНЫҢ АДАМИ ӘЛЕУЕТТІ ДАМЫТУ АСҚАРМАСЫ
АНВАР ИСМАИЛОВ АТЫНДАҒЫ КӘСІПТІК КОЛЛЕДЖІ
БЕКІТЕМІН
Директордың оқу-әдістемеі
істері жөніндегі орынбасары
_________ Н.А.Розакулова
«___» _________2020ж.
ОНЛАЙН АШЫҚ САБАҚ
Мамандық: 0508000-Тамақтандыруды ұйымдастыру
Біліктілігі: 050801 2 – Аспаз
Пәні: «Ұннан даярланған кондитерлік өнімдер технологиясы»
Тақырыбы: Ұннан жасалған кондитер өнімдері – «Сүтті қыз»
Тобы: ТҰА - 181/Б
Оқытушы: Әмірқұл А.К.
Ақсукент – 2020ж
Тақырыбы: Ұннан жасалған кондитер өнімдері – «Сүтті қыз»
Сабақ түрі: Кешенді білім беру онлайн сабағы
Сабақтың мақсаты:
-
Білімділік:
-
өнімді дайындау барысында негізгі шикізаттарды дұрыс қолдану,керекті пайдалы ақпараттарды түсіндіру.
-
Дамытушылық:
-
Теориядағы білімдерін практика жүзінде көрсете білу,салыстыру, қорытынды жасап,шешім шығара білу.
-
Тәрбиелік:
-
Жауапкершілікті сезіне отырып,таңдаған мамандықтарына қызығушылық таныттыру.
Сабақтың тапсырмасы:
Білім алушылардың білімін тәжірбие жүзінде қолдана алуына үйрету.
Оқыту әдісі: тәжірбиелік жұмыс.
Нәтиже жоспары: жартылай шикізат өнімдерінің қолданылу орындарын,пайдалы ақпараттарды білу.
Кешенді-әдістемелік қамтамасыз ету: Технологиялық карта
Пәнаралық байланыстар: "Тамақ өнімдерінің тауартануы", "тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары", "тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру", "Еңбекті қорғау".
САБАҚТЫҢ БАРЫСЫ
1. Ұйымдастыру сәті:
Сәлемдесу, оқушыларды тақырыппен таныстыру.
Кіріспе нұсқаулық:
Жеке гигиена ережелері, жылу, механикалық жабдықтармен, инвентарьмен, таңбалауды сақтаумен жұмыс кезінде ТБ ережелерін сақтау.
Ағымдағы Нұсқаулық:
Практикалық дағдылар өндірістік оқыту шеберімен пысықталады.
Пісіру үшін сізге қажет:
Қойытылған сүт,ұн,қант,қопсытқыш,сары май.
Тәтті бәліш заттарын жылумен өңдеуді жүргізу:
- электр пешімен жұмыс істеу ережелері;
- қауіпсіздік техникасы;
- практикалық іс-әрекеттерді орындау;
Қорытынды Нұсқаулық:
Дайын тағамды безендіру
1. Үй тапсырмасы
Н. И. Ковалев, м. н. Куткина, В. А. Кравцова "пісіру технологиясы" 221-245 беттер
Әдебиеттер тізімі
Негізгі:
Н.Анфимова "тағам дайындау технологиясы".
Қосымша: кәсіптік білім. Пісіру технологиясы. Мәскеу. Форум-ИНФРА-М 2007;
Г. Д. Крылова Стандарттау, сертификаттау және метрология негіздері. Мәскеу Бірлігі 2007.
шағым қалдыра аласыз













