Материалдар / Практикалық жұмыс 7 сынып
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Практикалық жұмыс 7 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
7 сынып химия пәні бойынша практикалық жұмыстарды жүргізу әдістемесі Химия ғылымы – эксперименттік ғылым. Сондықтан бұл пәннің сабақтарында эксперименттік жұмыстар: демонстрациялық тәжірибелер, лабораториялық жұмыстар, практикалық сабақтарға көп мән беріледі. Химиялық эксперимент жүргізгенде әрбір оқушы заттарды көзбен көріп, қолмен ұстайды.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
25 Қазан 2022
644
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады


4 практикалық жұмыс

«Тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтау»

Мақсаты: тағамдық өнімдердің бір қатарын: көмірсулар (крахмал), нәруыз, майларды білужәне анықтай алу

Құрал жабдықтар: Нәруызды анықтау үшін: Мыс сульфаты ерітіндісі, натрий гидроксиді, жұмыртқа нәруызы, сынауық, штатив. Майды анықтау үшін: Күнбағыс тұқымдары немесе грек жаңғағы,сүлгі немесе ақ қағаз. Көмірсуды анықтау үшін: картоп немесе нан, йод ерітіндісі.

Жұмыстың барысы:

Жұмыстың реті

Жұмыс барысы:

Не байқадың?

1. Биурет реакциясы-нәруызды анықтау.

1.Жұмыртқа нәруызын сумен араластырыңдар

2. 2 мл нәруызды сынауыққа құйыңдар

3.Тамшуыр көмегімен 2мл натрий гидроксидін және 5тамшы 1%-дық мыс сульфатын қосыңдар


2. Майды анықтау тестісі

1. Күнбағыс тұқымдарын немесе грек жаңғағын сүзгі қағазға салыңдар

2. Қасықпен тұқымды басып,жаншыңдар

3. Бақылау жүргізіңдер


  1. Көмірсуды анықтау

Картопты алып үстіне иод ерітіндісін тамызыңдар



Тапсырманы орында

Отбасы мүшелеріне мінсіз ас мәзірін жаса

Shape1 Shape2

Ас мәзірі





Таңғы ас



 

Түскі ас



 

Қосымша түскі ас




 

Кешкі ас

 




 


Не себепті осындай ас мәзірін таңдағаныңды түсіндір

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Қорытынды:

Мен жұмыстан мынандай ой түйдім:

1. __________________________________________________________________

2. __________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Мұғалімнің кері байланысы: __________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Баға:_________





Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!