0 / 1
Барлық 400 000 материалдарды тегін жүктеу үшін
Ұнаған тарифті таңдаңыз
Айлық
Жылдық
1 - күндік
Танысу 690 ₸ / 1 күнге
Таңдау
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. 10 материал жасау
Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін 30 материал жүктеу
Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз шексіз
Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу5 файлды тегін жүктеу
Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
1 - айлық
Стандарт
2990 ₸ / айына
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау 30 материал жасау
Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін 900 материал жүктеу
Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз шексіз
Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу 150 файлды тегін жүктеу
Жинақталған ҚМЖ бөлімінде 10 файлды тегін жүктеу
Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар) тегін қатысу
1 - айлық
Шебер 7990 ₸ / айына
Таңдау
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау 150 материал жасау
Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін 900 материал жүктеу
Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз шексіз
Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу 300 файлды тегін жүктеу
Жинақталған ҚМЖ бөлімінде 50 файлды тегін жүктеу
Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар) тегін қатысу
Назар аударыңыз!
Сіз барлық мүмкіндікті қолдандыңыз.
Қалған материалдарды ертең жүктей аласыз.
Ок
Материалдың қысқаша нұсқасы
Ас қорытудың
жасқа байланысты ерекшеліктері
ас қорыту-бұл біздің ағзамыздағы тағамнан қажетті қоректік заттарды алуға және
тіршілік әрекетін сақтауға мүмкіндік беретін маңызды процесс.
Ас қорытудың негізгі
функциялары:
Тағамның ұсақ компоненттерге механикалық
және химиялық ыдырауы
Қоректік заттарды сіңіру
Қалдықтар мен қажетсіз өнімдерді денеден
шығару
Бауыр функциялары:
Ішектегі майлардың ыдырауы
үшін қажет Өт өндірісі.
Глюкоза мен витаминдер
сияқты қоректік заттардың
метаболизмі және
жинақталуы
Ағзаны детоксикациялау,
токсиндер мен метаболизм
өнімдерінен қанды сүзу.
Ұйқы безінің қызметі:
Тағамдағы көмірсулардың,
ақуыздардың және
майлардың химиялық
ыдырауына қажетті
ферменттер өндірісі
Қандағы қант деңгейін
реттейтін инсулин өндірісі
Он екі елі ішектен тұратын
ащы ішектің, жоғары сіңіру
қабілетіне ие. Мұнда
көптеген қоректік заттар,
соның ішінде глюкоза,
аминқышқылдары,
дәрумендер мен
минералдар сіңеді."
1.Тағам ферменттер мен
асқазан сөлінің әсерінен
механикалық және химиялық
ыдырауға ұшырайтын
асқазаннан бастап бірқатар
мүшелер арқылы өтеді
3.Бауыр өт шығарады,
бұл майдың ыдырауына
көмектеседі, ал ұйқы
безі көмірсулармен
ақуыздардың ыдырауына
ферменттер бөледі
2.Содан кейін тамақ аш
ішекке өтеді, онда қоректік
заттардың негізгі сіңуі
жүреді
4.Ас қорыту жүйесінің өзара
әрекеттесуі ағзаға тағамнан
қажетті қоректік заттарды
алуға мүмкіндік береді
Әр жас тобындағы ас қорыту ерекшеліктері
Нәрестелерде ас қорыту негізінен асқазанда
жүреді, өйткені олардың тағамы сүттен
тұрады
Балалар мен жасөспірімдерде ас қорыту
жүйесінің белсенді өсуі мен дамуы байқалады,
бұл қоректік заттарға деген қажеттіліктің
жоғарылауымен бірге жүруі мүмкін
Ересектерде ас қорыту процестері тұрақты
күйде болады, бірақ теңдестірілген
тамақтануды бақылау маңызды
Егде жастағы адамдарда ағзалардың
қартаюының кесірінен ас қорыту
проблемалары болуы мүмкін
Қорытынды
тезистер
Қорытынды
тезистер
Ас қорыту-ағзаны қажетті қоректік
заттармен қамтамасыз ететін маңызды
процесс
Ас қорыту жүйесінің өзара әрекеттесуі
тиімді ас қорытуды қамтамасыз етеді
Ас қорыту жүйесінің әртүрлі мүшелері ас
қорыту өнімдерінің ыдырауы, сіңуі және
бөлінуі сияқты әртүрлі функцияларды
орындайды
Жас ерекшеліктері ас қорыту процестеріне
әсер етеді, оларды тамақты таңдау мен
денсаулықты сақтау кезінде ескеру қажет
Ішектің әр түрлі бөліктерінің сіңіру қабілеті
әр түрлі, ащы ішек қоректік заттарды
сіңірудің негізгі орны болып табылады
Назарларыңызға
рахмет!
r_des1gn
жасқа байланысты ерекшеліктері
ас қорыту-бұл біздің ағзамыздағы тағамнан қажетті қоректік заттарды алуға және
тіршілік әрекетін сақтауға мүмкіндік беретін маңызды процесс.
Ас қорытудың негізгі
функциялары:
Тағамның ұсақ компоненттерге механикалық
және химиялық ыдырауы
Қоректік заттарды сіңіру
Қалдықтар мен қажетсіз өнімдерді денеден
шығару
Бауыр функциялары:
Ішектегі майлардың ыдырауы
үшін қажет Өт өндірісі.
Глюкоза мен витаминдер
сияқты қоректік заттардың
метаболизмі және
жинақталуы
Ағзаны детоксикациялау,
токсиндер мен метаболизм
өнімдерінен қанды сүзу.
Ұйқы безінің қызметі:
Тағамдағы көмірсулардың,
ақуыздардың және
майлардың химиялық
ыдырауына қажетті
ферменттер өндірісі
Қандағы қант деңгейін
реттейтін инсулин өндірісі
Он екі елі ішектен тұратын
ащы ішектің, жоғары сіңіру
қабілетіне ие. Мұнда
көптеген қоректік заттар,
соның ішінде глюкоза,
аминқышқылдары,
дәрумендер мен
минералдар сіңеді."
1.Тағам ферменттер мен
асқазан сөлінің әсерінен
механикалық және химиялық
ыдырауға ұшырайтын
асқазаннан бастап бірқатар
мүшелер арқылы өтеді
3.Бауыр өт шығарады,
бұл майдың ыдырауына
көмектеседі, ал ұйқы
безі көмірсулармен
ақуыздардың ыдырауына
ферменттер бөледі
2.Содан кейін тамақ аш
ішекке өтеді, онда қоректік
заттардың негізгі сіңуі
жүреді
4.Ас қорыту жүйесінің өзара
әрекеттесуі ағзаға тағамнан
қажетті қоректік заттарды
алуға мүмкіндік береді
Әр жас тобындағы ас қорыту ерекшеліктері
Нәрестелерде ас қорыту негізінен асқазанда
жүреді, өйткені олардың тағамы сүттен
тұрады
Балалар мен жасөспірімдерде ас қорыту
жүйесінің белсенді өсуі мен дамуы байқалады,
бұл қоректік заттарға деген қажеттіліктің
жоғарылауымен бірге жүруі мүмкін
Ересектерде ас қорыту процестері тұрақты
күйде болады, бірақ теңдестірілген
тамақтануды бақылау маңызды
Егде жастағы адамдарда ағзалардың
қартаюының кесірінен ас қорыту
проблемалары болуы мүмкін
Қорытынды
тезистер
Қорытынды
тезистер
Ас қорыту-ағзаны қажетті қоректік
заттармен қамтамасыз ететін маңызды
процесс
Ас қорыту жүйесінің өзара әрекеттесуі
тиімді ас қорытуды қамтамасыз етеді
Ас қорыту жүйесінің әртүрлі мүшелері ас
қорыту өнімдерінің ыдырауы, сіңуі және
бөлінуі сияқты әртүрлі функцияларды
орындайды
Жас ерекшеліктері ас қорыту процестеріне
әсер етеді, оларды тамақты таңдау мен
денсаулықты сақтау кезінде ескеру қажет
Ішектің әр түрлі бөліктерінің сіңіру қабілеті
әр түрлі, ащы ішек қоректік заттарды
сіңірудің негізгі орны болып табылады
Назарларыңызға
рахмет!
r_des1gn
ЖИ арқылы жасау
ЖИ арқылы жасау
Бөлісу
1 - айлық
Материал тарифі-96% жеңілдік
00
05
00
ҚМЖ
Ашық сабақ
Тәрбие сағаты
Презентация
БЖБ, ТЖБ тесттер
Көрнекіліктер
Балабақшаға арнарлған құжаттар
Мақала, Эссе
Дидактикалық ойындар
және тағы басқа 400 000 материал
Барлық 400 000 материалдарды шексіз
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
1 990 ₸ 49 000₸
1 айға қосылу
Материалға шағымдану
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
Жариялаған:
Рашитов Ришат ЖұмабекұлыШағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Презентация "Ас қорытудың жасқа байланысты ерекшеліктері" 8 сынып
Тақырып бойынша 11 материал табылды
Презентация "Ас қорытудың жасқа байланысты ерекшеліктері" 8 сынып
Материал туралы қысқаша түсінік
Ас қорытудың жасқа байланысты ерекшеліктері тақырыбына замануи презентация.
Материалдың қысқаша нұсқасы
Ас қорытудың
жасқа байланысты ерекшеліктері
ас қорыту-бұл біздің ағзамыздағы тағамнан қажетті қоректік заттарды алуға және
тіршілік әрекетін сақтауға мүмкіндік беретін маңызды процесс.
Ас қорытудың негізгі
функциялары:
Тағамның ұсақ компоненттерге механикалық
және химиялық ыдырауы
Қоректік заттарды сіңіру
Қалдықтар мен қажетсіз өнімдерді денеден
шығару
Бауыр функциялары:
Ішектегі майлардың ыдырауы
үшін қажет Өт өндірісі.
Глюкоза мен витаминдер
сияқты қоректік заттардың
метаболизмі және
жинақталуы
Ағзаны детоксикациялау,
токсиндер мен метаболизм
өнімдерінен қанды сүзу.
Ұйқы безінің қызметі:
Тағамдағы көмірсулардың,
ақуыздардың және
майлардың химиялық
ыдырауына қажетті
ферменттер өндірісі
Қандағы қант деңгейін
реттейтін инсулин өндірісі
Он екі елі ішектен тұратын
ащы ішектің, жоғары сіңіру
қабілетіне ие. Мұнда
көптеген қоректік заттар,
соның ішінде глюкоза,
аминқышқылдары,
дәрумендер мен
минералдар сіңеді."
1.Тағам ферменттер мен
асқазан сөлінің әсерінен
механикалық және химиялық
ыдырауға ұшырайтын
асқазаннан бастап бірқатар
мүшелер арқылы өтеді
3.Бауыр өт шығарады,
бұл майдың ыдырауына
көмектеседі, ал ұйқы
безі көмірсулармен
ақуыздардың ыдырауына
ферменттер бөледі
2.Содан кейін тамақ аш
ішекке өтеді, онда қоректік
заттардың негізгі сіңуі
жүреді
4.Ас қорыту жүйесінің өзара
әрекеттесуі ағзаға тағамнан
қажетті қоректік заттарды
алуға мүмкіндік береді
Әр жас тобындағы ас қорыту ерекшеліктері
Нәрестелерде ас қорыту негізінен асқазанда
жүреді, өйткені олардың тағамы сүттен
тұрады
Балалар мен жасөспірімдерде ас қорыту
жүйесінің белсенді өсуі мен дамуы байқалады,
бұл қоректік заттарға деген қажеттіліктің
жоғарылауымен бірге жүруі мүмкін
Ересектерде ас қорыту процестері тұрақты
күйде болады, бірақ теңдестірілген
тамақтануды бақылау маңызды
Егде жастағы адамдарда ағзалардың
қартаюының кесірінен ас қорыту
проблемалары болуы мүмкін
Қорытынды
тезистер
Қорытынды
тезистер
Ас қорыту-ағзаны қажетті қоректік
заттармен қамтамасыз ететін маңызды
процесс
Ас қорыту жүйесінің өзара әрекеттесуі
тиімді ас қорытуды қамтамасыз етеді
Ас қорыту жүйесінің әртүрлі мүшелері ас
қорыту өнімдерінің ыдырауы, сіңуі және
бөлінуі сияқты әртүрлі функцияларды
орындайды
Жас ерекшеліктері ас қорыту процестеріне
әсер етеді, оларды тамақты таңдау мен
денсаулықты сақтау кезінде ескеру қажет
Ішектің әр түрлі бөліктерінің сіңіру қабілеті
әр түрлі, ащы ішек қоректік заттарды
сіңірудің негізгі орны болып табылады
Назарларыңызға
рахмет!
r_des1gn
жасқа байланысты ерекшеліктері
ас қорыту-бұл біздің ағзамыздағы тағамнан қажетті қоректік заттарды алуға және
тіршілік әрекетін сақтауға мүмкіндік беретін маңызды процесс.
Ас қорытудың негізгі
функциялары:
Тағамның ұсақ компоненттерге механикалық
және химиялық ыдырауы
Қоректік заттарды сіңіру
Қалдықтар мен қажетсіз өнімдерді денеден
шығару
Бауыр функциялары:
Ішектегі майлардың ыдырауы
үшін қажет Өт өндірісі.
Глюкоза мен витаминдер
сияқты қоректік заттардың
метаболизмі және
жинақталуы
Ағзаны детоксикациялау,
токсиндер мен метаболизм
өнімдерінен қанды сүзу.
Ұйқы безінің қызметі:
Тағамдағы көмірсулардың,
ақуыздардың және
майлардың химиялық
ыдырауына қажетті
ферменттер өндірісі
Қандағы қант деңгейін
реттейтін инсулин өндірісі
Он екі елі ішектен тұратын
ащы ішектің, жоғары сіңіру
қабілетіне ие. Мұнда
көптеген қоректік заттар,
соның ішінде глюкоза,
аминқышқылдары,
дәрумендер мен
минералдар сіңеді."
1.Тағам ферменттер мен
асқазан сөлінің әсерінен
механикалық және химиялық
ыдырауға ұшырайтын
асқазаннан бастап бірқатар
мүшелер арқылы өтеді
3.Бауыр өт шығарады,
бұл майдың ыдырауына
көмектеседі, ал ұйқы
безі көмірсулармен
ақуыздардың ыдырауына
ферменттер бөледі
2.Содан кейін тамақ аш
ішекке өтеді, онда қоректік
заттардың негізгі сіңуі
жүреді
4.Ас қорыту жүйесінің өзара
әрекеттесуі ағзаға тағамнан
қажетті қоректік заттарды
алуға мүмкіндік береді
Әр жас тобындағы ас қорыту ерекшеліктері
Нәрестелерде ас қорыту негізінен асқазанда
жүреді, өйткені олардың тағамы сүттен
тұрады
Балалар мен жасөспірімдерде ас қорыту
жүйесінің белсенді өсуі мен дамуы байқалады,
бұл қоректік заттарға деген қажеттіліктің
жоғарылауымен бірге жүруі мүмкін
Ересектерде ас қорыту процестері тұрақты
күйде болады, бірақ теңдестірілген
тамақтануды бақылау маңызды
Егде жастағы адамдарда ағзалардың
қартаюының кесірінен ас қорыту
проблемалары болуы мүмкін
Қорытынды
тезистер
Қорытынды
тезистер
Ас қорыту-ағзаны қажетті қоректік
заттармен қамтамасыз ететін маңызды
процесс
Ас қорыту жүйесінің өзара әрекеттесуі
тиімді ас қорытуды қамтамасыз етеді
Ас қорыту жүйесінің әртүрлі мүшелері ас
қорыту өнімдерінің ыдырауы, сіңуі және
бөлінуі сияқты әртүрлі функцияларды
орындайды
Жас ерекшеліктері ас қорыту процестеріне
әсер етеді, оларды тамақты таңдау мен
денсаулықты сақтау кезінде ескеру қажет
Ішектің әр түрлі бөліктерінің сіңіру қабілеті
әр түрлі, ащы ішек қоректік заттарды
сіңірудің негізгі орны болып табылады
Назарларыңызға
рахмет!
r_des1gn
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
pdf
20.11.2023
273
ЖИ арқылы жасау
Жариялаған:
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
шағым қалдыра аласыз













