Сабақтың басы
6 мин
|
Оқушылармен амандасу.Психологиялық
ахуал.
Күннің нұрын алақанға саламын,
Жүрегіме басып ұстай қаламын.
Жарық, жылы, нәзік әрі
мейірімді
Болып кетер сонда дереу
жан-жағым.
Үй тапсырмасын
тексеру. Доп арқылы оқушыны таңдап,
сұрақ қою.
Сұрақтар:
-Кейіптеу дегеніміз не?
-М.Иманжанов кім?
- Кейіптеу сөзге мысалдар келтір. Үйге
берілген 5-тапсырманы оқу.
|
-Өлеңді мәнерлеп оқу;
-сұрақтарға жауап береді.
|
Смайликтер арқылы ұпайлар
беріледі.
|
|
Сабақтың ортасы
2 мин
3 мин
4 мин
4 мин
4 мин
2 мин
6 мин
3 мин
3 мин
|
Балалар, біздерге қыс мезгілінде күшті, қуатты
жүруімізге не көмектеседі?
-Өте жақсы!
Жаңа тақырыппен балаларды
таныстыру.
Оқулықпен
жұмыс.
Фантазияны қосып, суретте көрсетілген
тағамдардармен танысу.
1-тапсырманы орындау.
Әрі қарай
сабағымызды «Балдырған» кафесіне саяхатпен
жалғастырамыз.
-
Балалар, кафеде қандай
тағамдар барын білу үшін нені сұраймыз ?
-Өте жақсы ! Сіздер осы
кафенің ас мәзірімен таныса отырыңыздар. Кітабымыздың 89 бетін
ашып, суретке қараңдар.
-Қандай тағам түрлерін көріп
тұрсыңдар?
Бұл
тағамдарды, тамақтану уақытына қарай бөлейік. Кестеге
қара.
Таңғы ас
|
Түскі тамақ
|
Кешкі ас
|
|
|
|
Нақыл сөздермен танысу. Өз
ойларын білдіру.
1.Таңғы асты тастама.
2. Түскі тамақ-күшті тамақ.
3. Кешкі асқа қарама.
2-тапсырма. Мәтінді тыңда.
Түскі тамақ.
•
Мәтіннің негізгі ойын
білдіретін сөйлемдерді тауып, дәптеріңе көшіріп
жаз.
•
Мәтінге басқалай қандай ат
қояр едің?
Дескриптор:
-Оқушылар өлең мазмұнына мән
береді.
-Интонациямен оқуды, тыныс белгілеріне тоқтауды
түсіндіреді.
Топтық
жұмыс. Топқа бөлу. 3-тапсырма. Өлеңде
аталған тағам түрлерін атап айт. Әр тағам түріне қатысты 3 сөз
ата.
Дескриптор: Шығарманың тақырыбын анықтау
және негізгі ойды білдіріп тұрған мәтін бөлігін, сөйлемді таба
алады.
Автормен танысу.
Ертай Ашықбаев 1956 жылы 24
сәуірде Ақтөбе облысы, Темір ауданы, Бабатай ауылында дүниеге
келген. Ақын, жазушы.
Сергіту
сәті. Төрт орындық
(10мин)
Шарты:
Музыка ойнап тұрады , балалар
орындықты айнала билейді. Музыка тоқтаған сәтте, орындық үстіндегі
ақ қағазға мына мәліметтер тізбегін
құрастырады.
1-орындықта- сүт өнімдерінің
тізбегі
2 –орындықта – ұннан жасалатын
тағамдар
3-орындықта- пайдалы тағамдар
тізбегі
Жұптық
жұмыс. Жұптастыру. 4-тапсырма. Ақын
сұрағына жауап беріп көр. Түскі асқа не қалайсың? Бір-біріңе пікір
білдір.
Дескриптор:
Түскі ас мәзірі туралы айтады.
Жұмбақты шеш.
Әрі сусын, әрі дәрі ,
Емге ішеді жас пен кәрі.
Малдың сүті ,елдің құты,
Деп бағалар жұрттың бәрі .
Қымыз
Шиге жайып кептірген,
Өзі қышқыл, түсі ақ ,
Сорсаң дәмді, түсі ақ ,
Жаңғақтай-ақ домалақ.
Құрт
Аппақ қардай,
Дәмі балдай .
Балмұздақ
Ұрмай-соқпай жылатады,
Әркiм бiрақ ұнатады.
Пияз
|
-Суреттерге қарап
сөйлейді
-тапсырмаларды орындайды
-Тақтаға шығып орындайды
-Өлеңді тыңдайды;
-Мәнерлеп оқиды;
-Сұраққа жауап береді.
-Топтық жұмысты орындайды
-Өлеңнің авторымен танысады.
-Ойын ойнайды.
-жұптық жұмысты
орындайды.
-Өз ойларын ашық жеткізеді.
-жұмбақтарды шешеді
|
ҚБ. Құнды пікірлер мадақталады.
Смайликтер арқылы
Смайликтер арқылы
ҚБ. Құнды пікірлер
мадақталады.
Смайликтер арқылы
|
Оқулық
Оқулық
дәптер
Таратпа материалдар
Оқулық
|