Қысқа мерзімді жоспар

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Қысқа мерзімді жоспар

Материал туралы қысқаша түсінік
Қысқа мерзімді жоспар көркем еңбек пәні бойынша
Материалдың қысқаша нұсқасы



Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып: 5 қыздар

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Дұрыс тамақтанудың негіздері.


Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

5.2.4.1-Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау және зерделеу

5.2.4.2-Дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін құрастыру

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

Сабақтың мақсаты:

Барлық оқушылар орындай алады:

Адам ағзасы үшін әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын біледі


Оқушылардың көпшілігі орындай алады:


Әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын талқылап, ажырата алады


Кейбір оқушылар орындай алады:

Өз ойларымен дамытып, сыни тұрғыдан ойлау арқылы өзіндік көзқарасын білдіре отырып, адам ағзасына зиянды және пайдалы тағамдарды біледі.





Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі.

Оқушылармен сәлемдесу. Психологиялық ахуалды қалыптастыру. Назарларын сабаққа аудару.Өткен сабақты пысықтау мақсатында «Қар кесегі» әдісін қолдандым.

1.Тақырып мазмұнын ашу мақсатында төмендегідей сұрақтар қойылады:

Ертеде ою- өрнекті матаға түсіру үшін қандай тәсіл қолданған?

Көне әлемге байланысты ою -өрнекті ата?

Табиғи талшықты ата?

Оқушылар амандасып бір-біріне сәттілік тілейді.




Кім жылдам әдісі арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді










Қалыптастырушы бағалау: Бірін –бірі бағалау.

Видео сабақ. Қазақтың ұлттық ою-өрнегі.


Иллюстрациялық материалдар: ою-өрнектердің орындалу сызбасы, сандық фотосуреттер





Ортасы






1 .Жаңа сабақты түсіндіру. Оқушыларға суреттер көрсетіледі.


Суреттер көрсетіліп болған соң оқушыларға төмендегіше сұрақтар қойылады. Сабақтың тақырыбын ашу мақсатында сұрақтар қойылады.

«Ой қозғау» стратегиясы

Сұрақтар:

  1. Суреттерден не көрдіңдер?

  2. Көкөністердің адам денсаулығына пайдасы бар ма ?

  3. Дұрыс тамақтанбаудың адам ағзасына қандай зияны бар деп ойлайсыңдар?

Дескриптор: Дұрыс тамақтанбаудың адам ағзасына зиян екенін біледі.

Бүгінгі сабағымыздың тақырыбы:Дұрыс тамақтанудың негіздері

Бейнефильмдер көрсетіледі

  1. Ең пайдалы азық

  2. Дәрумендердің тамақтанудағы ролі

  3. Зиянды тағам өнімдері.


Топтық тапсырма беру



1

2

3



Ұяшықтарды таңдап сол ұяшықтардағы сұрақтарға мазмұнды сызба жасау.

Жұмысты қорғау.

Дескриптор: Адам ағзасына пайдалы, зиянды заттардың түрлерін біледі.

ҚБ

Дескриптор арқылы оқушылар топты шапалақтау әдісімен бағалайды




Оқулық және қосымша ақпараттар

.




.



Алуан түрлі қағаздар мен картон қағаз








Сергіту сәті











Жылулық шенбері

Оқушылар орындарында отырып ,бір бірлеріне жылы сөздер айтады.






















Аяқталуы











Кері байланыс

.

Ресторан әдісі

*Ресторан тағамының ең тәттісі (сабақтың сәттілігі)

*Ресторан тағамының ең ащысы(сабақтың қиындығы)

*Ресторанның мына тағамына дәмдеуіштер қосамын (сабақтың мына тұсы түсініксіз)




Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін ресторан




Оқушылардың таңдаған тағамдарына пікір қалдыру.



Қағазға салынған тәтті тағамдар

Қосымша ақпарат

Сабақ бойынша рефлексия

Сабақ мақсаттары/оқу мақсаттары дұрыс қойылған ба? Оқушылардың барлығы ОМ қол жеткізді ме? Жеткізбесе, неліктен? Сабақта саралау дұрыс жүргізілді ме? Сабақтың уақыттық кезеңдері сақталды ма? Сабақ жоспарынан қандай ауытқулар болды, неліктен?


Қорытынды бағалау

Ең жақсы өткен екі тапсырманы атап көрсетіңіз (оқытуға және үйренуге қатысты)

1:

2:

Қандай екі нәрсе немесе тапсырма сабақтың одан да жақсы өтуіне ықпалын тигізер еді (оқытуға және үйренуге қатысты)?

1:

2:

Осы сабақтың барысында барлық сынып немесе жекелеген оқушылар туралы менің келесі сабағыма қажет болуы мүмкін қандай ақпаратты білдім?

1:

2:








Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
13.08.2024
211
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі