Материалдар / Сабақ жоспары, Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің мағынасы, мақсаты және тапсырмалары.

Сабақ жоспары, Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің мағынасы, мақсаты және тапсырмалары.

Материал туралы қысқаша түсінік
Сабақ жоспарында колледж студенттеріне арналған қоғамдық тамақтандыру орындары жайлы ақпарат қамтылған.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
17 Қаңтар 2023
299
1 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

САБАҚ ЖОСПАРЫ

Курсы:

ІІ

Тобы:

Тур19-11

Сабақ №

(қосарланған)

Сабаққа жіберілді

___________________


Мамандығы-біліктілігі:

0 0511000 Туризм

051104 3 Менеджер

Модуль атауы:

Туризмдегі менеджмент.

Сабақ тақырыбы:

Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің мағынасы, мақсаты және тапсырмалары.


Уақыты:


Сабақтың ұзақтығы:

2 сағат (90 мин)

Сабақтың өткізілу орны:

116 ауд

Сабақтың мақсаты:

«Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің мағынасы, мақсаты және тапсырмалары» тақырыбын оқып игергеннен кейін студент қоғамдық тамақтандыру мекемелері менеджментінің басты қызметіне және қазіргі кезеңдегі ерекшелігіне сай тәжрибелік дағдыларға ие болады.

Сабақтың міндеті:

Топпен жұмыс жасауға, ұйымшылдыққа баулу,ұжымдық ойлауын қалыптастыру, тыңдай білуге, сыни пікір айтуға үйрету, менеджерлік қызметке және іс әрекетке деген кәсіби қызығушылығын ояту.


Күтілетін нәтижелер:


Сала бойынша нақты әдебиеттер мен ақпарат көздерін зерттеуге, салыстыруға, ойын түйіндеуге,пікір айтуға, еркін сөйлеуге, тәжірибеде қолдануға дағдыландыру. Сабақ бойынша алған білімдерін өндірістік іс әрекетте кедергісіз жұмыс жасауға, кәсіби құзіреттілігін қалыптастыруға бейімдеу, туристік өнімнің бөлігі ретінде тамақтандыру мекемелерінің рөлін біліп, тәжірибеде іске асыру алғышарттарын меңгереді.

Сабақ типі:

Сабақ түрі:

Аралас сабақ.

Танымдық сабағы.

Сабақтың жабдықталуы:

Интербелсенді тақта, плакаттар, маркер, стикерлер.

Қосымша әдебиеттер мен ақпарат көздері:

Күзембаева Г.К., Базылханова Э.Ч.

Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджмент:

Оқу құралы / Г. Күзембаева, Э. Базылханова. – Астана:

Фолиант, 2016. – 152 бет. Ғаламтор дереккөздері.

Оқытушымен байланыс ақпараттары:


Аты-жөні: Балтабекова Д.Д


Тел.: 8-701-462-82-86, E-mail: dina.baltabekova@list.ru



САБАҚТЫҢ ЖОСПАР-КОНСПЕКТІСІ

Сабақ барысы

Уақыт

(минут)

Оқытушы

іс-әрекеті

Білім алушының

әрекеті

Оқыту ресурстары мен материалдар

1

2

3

4

5

1. Ұйымдастыру кезеңі

5 мин

1)Аудитория тазалығын тексеру

2) Студенттерді түгелдеу

3)Құрал-жабдықтарының орнықтылығын қадағалау




Студенттер жаңа тақырыпқа дайындалады.

Лекция дәптері, интербелсенді тақта.

2. Үй тапсырмасын тексеру

15 мин

Кроссворд:

  1. Басқарушы адам (басқарушы субъект) кәсіби басқарушы? (Менеджер)

  2. «Менеджмент» ұғымы қандай ұғыммен қатар кездеседі? (Бизнес)

  3. Қандай әсер етуші орта кәсіпорын жұмысына тікелей және бірден әсер етпейтін факторлардан тұрады?(Жанама)

  4. Ұйымдағы қай деңгейдің басты тапсырмасы экономикалық шарттар жасау және тауарлар мен қызметтердің жоғары сапасын қамтамасыз ету болып табылады?(Даму)

  5. 1911 жылы жарық көрген «Ғылыми басқару принциптері» кітабының авторы кім?(Тейлор)

  6. Меншік формасының бір түрі? (Муниципалды)

  7. Кәсіпорынның банкротқа ұшырауының немесе жабылуының алдын-алуға бағытталған іс шаралар кешені қалай аталады?(Санация)

Студенттер интербелсенді тақтада көрсетілген кроссвордқа қарап жауап береді.

Интербелсенді тақта.

3. Жаңа оқу материалын енгізу




5 мин

Сөздер:

Білім алушылар қоғамдық тамақтандыруға қатысты сөздер айтады. Осы сөздерді пайдалана отырып әңгіме құрастырып, студенттерге баяндаймын.




Білім алушылар өз ойын еркін ортаға салады.





Күзембаева Г.К., Базылханова Э.Ч. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджмент: Оқу құралы / Г. Күзембаева, Э. Базылханова. – Астана: Фолиант, 2016. – 152 бет.




4. Жаңа оқу материалын түсіндіру


30 мин


Түсіндіру, баяндау, талдау.

Қоғамдық тамақтандыру саласы мемлекет экономикасының жетекші салаларының бірі болып табылады. Қоғамдық тамақтандыру жұмысы әрбір адамның қажеттіліктерін қам­тамасыз етумен байланысты және күнделікті шешуді талап ететін ұйымдастырушы-технологиялық, экономикалық және қаржылық сипаттағы сұрақтардың кең ауқымын қамтиды. Қоғамдық тамақтандыру жұмысын басқару – менеджменттің әр түрлі әдістерінің көмегімен жүзеге асырылатын күрделі процесс.

Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджмент кәсіпорынның барлық негізгі аспектілерді басқару процесі болып табылады.

Білім алушылар лекция дәптерлеріне берілген мәліметтерді түртіп жазып отырады.


Күзембаева Г.К., Базылханова Э.Ч. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджмент: Оқу құралы / Г. Күзембаева, Э. Базылханова. – Астана: Фолиант, 2016. – 152 бет.


5.Сергіту сәті

«Күлкілі тілектер»

10 мин

Кері байланыс орнату алдындағы сергіту сәті.

Қағазға жазылған «күлкілі тілектерді» дауыстап оқу.

Тапсырма:студенттер қағаздан ұшақ жасайды, күлкілі тілектер жазып аудитория ішінде ұшырып жібереді, студенттер бірде бір ұшақты жерге түсіріп алмай қағып алулары қажет.

Қағаз, қалам.

6. Жаңа оқу материалын пысықтау, бекіту

«Трафарет» әдісі

«Пресс конференция» әдісі


10 мин




  1. «Трафарет» әдісі бойынша студенттер тақырыпқа қатысты негізгі ұғымдардың бірнеше сипаттамаларын жазады және арасында бір қате сипаттама көрсетулері керек, студенттер кезектесіп жылдам дауыстап оқи бастайды және тыңдаушылар қате сипаттаманы табулары қажет.

  2. Бір студент ортаға шығады, бүгінгі тақырыпқа қатысты қалған студенттер журналистер ретінде сұрақтар қоя бастайды. Интервьюер жауап береді. Бірнеше студентпен процесс кайталанады

  1. «Трафарет» әдісі бойынша таза плакатқа негізгі ұғымдар мен олардың сипаттамасын бастайды.

  2. Білім алушылар сұрақ жауап әдісіне көшеді,ортаға салып ой бөліседі.



Лекция дәптері, қалам







7. Сабақты қорытындылау, рефлексия (кері байланыс) графикалық әдіспен

5 мин









Студенттерге қоғамдық тамақтандыру орындарындағы менеджмент жайлы туындаған қандай да бір сұрақтарымен жұмыс және студенттердің ұсыныстарын тыңдау.

Сабақ барысында студенттердің тамақтандыру орындарының менеджментпен байланысын анықтау, талқылау. Туризм менеджері үшін тамақтандыру мекемелері түрлерімен және атқаратын қызметтері жайлы білуі бағытында ақпараттар алмасу.

Студенттер пікірі тыңдалады. Плакатқа алдын ала дайындалған графика сызбасы және стикерлер ұсынылады.

Плакат, стикерлер.


8.Суденттерді бағалау








5 мин

Студенттің сұрақтар арқылы өзін-өзі бағалауы

1. Тақырып түсінікті болды ма?

2. Мен қалай жұмыс жасадым?

3. Мен үшін сабақтың жаңашылдығы қандай болды?

4. Топта белсенді бола алдым ба?

5.Досыма көмегім тиді ме?

6.Сабақтағы жетістіктерім. Оның себептері.

7. Сабақтағы кемшіліктерім. Оның себептері.

8. Бағалау (3,4,5 балдық жүйе бойынша)

9. Ой жүйріктігі, тәртіптілікті сақтауы

Студенттер оқытушының көмегімен өзін-өзі бағалауға көшеді.




9. Үйге тапсырма беру.

5 мин

  1. Тақырыпты толық конспектілеу

Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджменттің мағынасы, мақсаты және тапсырмалары тақырыбын оқып мәнін, мағынасын ашу

Тапсырманы жазып алады.

Күзембаева Г.К., Базылханова Э.Ч. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы менеджмент: Оқу құралы / Г. Күзембаева, Э. Базылханова. – Астана: Фолиант, 2016. – 152 бет.




Оқытушы: _____________ Балтабекова Д.Д

Қолы Фамилиясы, аты-жөні



Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ