Материалдар / Шала фабрикаттардың өңдеу процесі
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Шала фабрикаттардың өңдеу процесі

Материал туралы қысқаша түсінік
Көкөністерден,жемістер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау Шала фабрикаттардың өңдеу процесі
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
29 Қырқүйек 2022
232
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Жаңаөзен қызмет көрсету және жаңа технологиялар колледжі

      (білім беру ұйымының атауы)

Оқу сабағының жоспары


Сабақ тақырыбы: Саңырауқұлақтан әзірленген тағамдар

Модуль /пән атауы: Көкөністерден,жемістер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау

     

Дайындаған педагог: Нұрсұлтанова В

     

2022 жылғы " 28 " қыркүйек

     

1.Жалпы мәліметтер

     

Курс, оқу жылы, топ: 1-курс, Аспаз - 49 топ (ақылы)

     

Сабақ түрі: тәжірибе


      2. Мақсаты, міндеттері

  • Білімділік: Оқушыларға жаңа тақырып бойынша кеңінен түсіндіру

  • Оқушыларды дамытушылыққа, жауапкершілікке, ұйымшылдыққа тәрбиелеу

  • Оқушылардың сабақ кезінде тапсырмаларды уақытылы орындау


      3. Оқу-жаттығу процесінде білім алушылар меңгеретін күтілетін нәтижелер немесе кәсіби дағдылар тізбесі

  • Сөйлесу қабілеттері;

  • Топта жұмыс істей білу;

  • Өзіндік презентациялау қабілеті


4. Қажетті ресурстар

  • Техникалық құралдар, материалдар;

  • Оқу-әдістемелік құрал-жабдықтар;

  • Анықтамалық әдебиеттер


      5. Сабақтың барысы


5.1 Сабақты ұйымдастыру

  • Студенттерді тексеру

  • Үй тапсырмасынан түсінік айту, сұрақтарға жауап беру

  • Жаңа тақырыпты түсіндіру

  • Үй тапсырмасын беру

  1. Саңырауқұлақтар туралы қысқаша түсінік беріңіз?

  2. Саңырауқұлақтарға қойылатын талаптар қандай?



Жаңа тақырып: Саңырауқұлақтан әзірленген тағамдар

Жаздың басталуымен және алғашқы жылы жаңбырлар саңырауқұлақтар пайда болады. Сондықтан, жаздың биіктігінде мен дәмді нәрсе дайындағым келеді, саңырауқұлақтардан ыдыс дайындау керек.

Жаздың басында, қатты жаңбырдан кейін, дәнді дақылдар өсіріледі (олар ашық-қоңыр түсті шалғынды саңырауқұлақтар, қатар өседі, осылайша олар лақап аталады, олар, мүмкін, барлық жерде өсіп кетпейді). Жалпы, саңырауқұлақтардың ыдыстары, әрине, әуесқойға дейін, өйткені бәрі де саңырауқұлақтарға ұнамайды. Бірақ олардан сіз керемет аспаздық шедеврлер аласыз. Олардың біреуі - саңырауқұлақтармен картошка .

Саңырауқұлақтардан шыққан ыдыс-аяқ үстелге тек «жарылыспен» барады. Пісіруге келесі өнімдер қажет: 1 кг жаңа піскен картоп (ерте сорттары қазірдің өзінде пісіп жатыр), саңырауқұлақтың 500 грамм (Мен басқа саңырауқұлақтарды қолданамын), майдың 30 грамм, 1 ірі пияз, 1 жұмыртқа, сарымсақ, жасыл , Тұз, ұн (қуыру үшін) және қуыру үшін өсімдік майы.Саңырауқұлақтың осы тағамы тез дайындалады. Бұл өте дәмді және талғампаз, сондықтан оны мерекелерге де дайындауға болады.Пияз және саңырауқұлақтар өсімдік майына майдалап, қуырылып, пиязға бағынады - бұл алтынға айналуы керек. Тұз және бұрыш ұмытпаңыз. Ұсақталған сарымсақ саңырауқұлақтарына таратуға дайын. Біз картопты тазалап, қайнатамыз. Содан кейін оны тұз, бұрыш және май қосып картоп пюресі пісіріңіз. Пюре картоп салқындаған кезде, ұрып алынған жұмыртқа мен ұн қосып, бәрін араластырып, пирожныйлар жасаңыз. Олардың әрқайсысының ортасында саңырауқұлақ салатын қасықты саламыз, картоп тортын жартысына қосып, зрязды қалыптастырамыз. Олар ірі салқындатылған гамбургерлерге ұқсайды . Содан кейін біз екі жағынан да ұнтақталған балдырды өсімдік майына қуырғанша қуырамыз. Аяқпен аяқталған шөптерге себіңіз және қаймақпен мол суарып, үстелге ұсынылады. Өнімнің осы санынан 10 дана болатынмын. Саңырауқұлақтардан жасалған қызықты ыдыс.

Сол опцияны сәл өзгеше түрде жасауға болады. Саңырауқұлақтар қуырылғандай, картопты қайнатыңыз. Содан кейін ыстық картоптың үстіне саңырауқұлақтарды слайдпен таратып, үгітілген ірімшікке, көкөністерге себіңіз және қызмет етеміз. Өте қанағаттанарлық тағам шықты, сіз үлкен отбасын асыра аласыз. Қаймақпен жеуге өте жақсы.

Саңырауқұлақтар мен ірімшіктер бар котлеттер де дәмді емес. Оларды дайындау үшін кез-келген тартылған етдің 500 грамм, 300 грамм саңырауқұлақ (шампанондарды жылдың кез келген маусымында дүкенге сатып алуға болады), 2 үлкен пияз, ақ түйіршіктердің екі жұбайы, 1 жұмыртқа, 100 грамм кез келген қатты ірімшік (маған ұнайды « Моззарелла «), сарымсақ 2 түйір, қаймақ, тұз және өсімдік майы. Қуырылған ет пен саңырауқұлақ сияқты ыдыс-аяқтарды гарнир ретінде де, онсыз да қолдануға болады.



      5. Сабақ бойынша рефлексия

  • Сабақта мен нені үйрендім?

  • Сабақтан не білгім келеді?

  • Маған не қиын болып көрінді?


Сабақтан не үйрендің?


ҚБ: Оқушылар стикерге жауаптарын жазып, сол арқылы бағаланады


      6.Үй тапсырмасы


Бақылау сұрақтарына жауап беру, тақырып бойынша түсінік айту


7. Бағалау Студенттерді бағалау түрлерін жаз

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!