Салат дайындау

Тақырып бойынша 31 материал табылды

Салат дайындау

Материал туралы қысқаша түсінік
Көкөністерден салат түрлерін жасауды үйрету. Салаттарды дайындау технологиясымен таныстыру. Оқушылардың шығармашылық қабілеттерін анықтау.
Материалдың қысқаша нұсқасы

Қысқа мерзімді сабақ жоспары

Сабақ 35

Мектеп: Арнайы- мектеп интернаты

Күні: 22.01.2019ж

Мұғалімнің есімі: Айтетеева Гүлнұр Пәрімбекқызы

Сыныбы: 7 «В»

Қатысқандар саны:

Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы:

Салат дайындау

Осы сабақ арқылы жүзеге асатын оқу мақсаттары:

Көкөністерден салат түрлерін жасауды үйрету.

Салаттарды дайындау технологиясымен таныстыру.

Оқушылардың шығармашылық қабілеттерін анықтау.


Сабақтың мақсаты:

II-деңгей: Көкөністердің пайдасын және оларды өңдеу жолдарын біледі. Салаттар дайындап үйренеді.

III- деңгей: Салаттар түрлерімен таныса отырып, оларды даярлауға үйренеді. Тураудың қарапайым түрлерімен танысады.

IV- деңгей: Салаттар туралы мағлұмат алады. Салат даярлайды.


Түзету- дамытушылық

Оқушылардың шеберліктерін, ой-өрісін, қиялын,сөздік қорын, аспаздық қабілетін дамыту, ұсақ-қол моторикасын дамыту.

Бағалау критерийлері

Салаттарды дайындау тәсілдерін меңгереді.

Көкөністердің пайдасын түсіндіріп, қолдану ерекшеліктерін біледі.

Қойылған саұрақтарға жауап береді.

Тілдік мақсат

Жаңа сөздер мен сөз тіркестері: Салат, дәрумендер, салат жапырағы,

Талқылауға арналған сұрақтар: Жасалу жолдары, тураудың түрлері.

Құндылықтарды дамыту.

Тамақтану мәдениетін түсіну. Аспаздық шеберліктерін дамыту.

Пәнге деген қызығушылықтарын арттыру.

Пәнаралық байланыс.

Технология, математика, жаратылыстану

Алдыңғы оқу.

Бутерброд түрлері.

Жоспар

Жоспарланған уақыт

Жоспарланған жаттығу түрлері, ойындар, тапсырмалар...

ресурстар

Басы

1.Психологиялық ахуал

Сәлемдесу, психологиялық ахуал туғызу.

Сыныптың зейінін сабаққа шоғырландыру.

Әрбір адам-туыс, бауыр жұрағат,

Әр бір сабақ-өнер, білім, ұлағат.

2. Үй тапсырмасын сұрау.

«Миға шабуыл» әдісі.

  1. Бутербродтың қандай түрлерін білесіңдер?

  2. Бутербродты дайындауда қандай талаптар қойылады?

  3. Бутерброд қандай тағам түрлеріне жатады?

Дискриптор:

II-III деңгей

IV деңгей

1.Бутербродтардың түрлерін ,жасалу жолдарын біледі

2.Бутербродтар дайындай біледі.

1.Бутербродтардың түрлерін біледі

2.Қарапайым бутербродтарды дайындай біледі.

Қалыптастырушы бағалау: Мадақтау


Сабақтың ортасы.

3«Таңғажайып дорба» ойыны.

Дорбада бірнеше көкөніс, жеміс бөліктері бар. Оқушының көзі жабылып, дорбадағы заттың қай жеміс екенін дәмі, иісі, формасы, түсі жайында ажырата баяндайды.

Дескриптор.

II-III деңгей

IV деңгей

Дорбаның ішіндегі көкөністерді қолымен ұстау ,иіскеу арқылы танып атайды

Дорбаның ішіндегі көкөністерді қолымен ұстау ,иіскеу арқылы танып атайды


ЖАҢА САБАҚ.

Мұғалімнің сөзі:

Жаңа сабақты түсіндіру.

Салат түрлері, жасалу жолдарымен таныстыру.

Көкөністерді өңдеу жолдары:

Көкөністерді турау түрлері:


Сарамандық жұмыс:

Техника қауіпсіздігін сақтау ережесі.

1.Пышақ шанышқы қасықтармен ойнама.

2.Пышақпен жұмыс жасағанда абай бол.

Тазалық талаптары.

1.Отырған орнымызды таза, жинақы ұстау.

2.Әрбір оқушының өзінің алжапқыш, орамалы болуы керек.

3.Тағам жасар алдында қолымызды жуып алу керек.

Салат дайындаудың нұсқау картасы.


Әр жұп дайындаған салаттарын таныстырып, жасалу технологиясын түсіндіреді.

Дескриптор

II-III деңгей

IV деңгей

Көкөністерден нұсқау картасы бойынша салат дайындайды.

Салаттың дайындалу технологиясын біледі.

Көкөністерді турау түрлерін біледі.

Көкөністерді атай біледі.

Салатты сыныптасының көмегімен дайындайды.

Көкөністерді турауға талпынады.





Рефлексия

Мен бұл сабақта үйренгенім...

Маған ұнағаны...

Маған ұнамағаны...

Менің естігім, білгім, жасағым келгені...



Бағалау.

Смайликтер. Бағдаршам









Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
13.01.2025
198
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі