Материалдар / Шебер қолдар
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Шебер қолдар

Материал туралы қысқаша түсінік
Ұол еңбегінің маңыздылығы
Авторы:
08 Тамыз 2023
166
2 рет жүктелген
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Көркем еңбек

Мектеп: № 32

Күні:

Оқытушының аты-жөні: Султанбекова А.К.

Сынып: 7

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Әлем халықтарының тағамдары. (өздігінен ізденіс зерттеулері)

Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

7.1.3.1-Шығармашылық жұмыста идеяларын іске асыру мақсатында түрлі ақпарат көздерінің ең тиімдісін таңдай отырып, қолдану (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

7.2.4.1-Әлем халықтарының тағамдары мен әлемге әйгілі аспазшылардың тағамдарындағы ерекшеліктерді сипаттап, салыстыру

Сабақтың мақсаты:

  • Жұмыс жасау кезінде АКТ – қолдану арқылы әлемге әйгілі аспазшыларды анықтайды,тағамдарындағы ерекшеліктерін топта талдайды;

  • Әлем халықтарының және ұлттық тағамдардың әзірлеу технологиясы бойынша зерттеулер жүргізеді;

  • Әлем халықтарының және ұлттық тағамдарына презентация жасап қорғайды.

Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі. .

  • Оқушылармен сәлемдесу, түгендеу және тексеріс оқушылардың зейінін шоғырландыру.

  • Сабақ кезіндегі колданылатын керекті құрал саймандарды тексеру.

Бүгінгі сабақта біз әлем халықтарының тағамдарымен танысамыз. Оқу мақсаты мен жетістік критерийлерімен таныстыру.

Тапсырма 1. Жұмыс жасау кезінде АКТ – қолдану арқылы әлемге әйгілі аспазшыларды анықтайды, тағамдарындағы ерекшеліктерін топта талдайды;

Тағамдың негізгі ингридиенттерін анықтайды?

Ерекшеліктерін қарастырады. Альбомда жазба жұмысын жүргізіп отырады.


Оқушылар амандасып ,бір-біріне сәттілік тілейді.









Әлемге әйгілі аспазшыларды АКТ – қолданадып анықтайды, тағамдарындағы ерекшеліктерін топта талдайды;


Бірін –бірі бағалау.

сабақ барысында түсінбеген мағұлматтары болса, сұрақтарын қойып талқылай алады.












Оқулықтағы түсініктемелер мен әртүрлі  заттар, топтық тапсырмалар, кері байланыс, стикер.
















Ортасы





Әлем халықтарының тағамдары. Тәуелсіз зерттеулер.

Оқушылардаң қандай елде қандай тағамдар пісіретінің сұрау?

Тапсырма 2 Практикалық жұмыс. Әлем халықтарының және ұлттық тағамдардың әзірлеу технологиясы бойынша зерттеулер жүргізеді.

Оқушылар таңдаған елдің ұлттық тағамдарын топта зерттейді. Зерттеу барысында олар АКТ көздерін пайдалана отырып, тағам атауларына, шығу дәстүріне, ұсыну тәсіліне, азық-түліктерді таңдау және олардың үйлесіміне, дәмдік талғамына, белгілі аспазшылардың кәсіби жұмысына, ерекшелігіне назарын аударады. Оқушылар таңдаған елдің тағам ерекшелігін және белгілі аспазшының тағамды дайындау ерекшелігі сипаттай отырып, өз жұмысын ұсынады. Дайын жұмысты безендіруде/дизайнында шығармашылық идеяның берілуін көрсетеді.

Кестемен жұмыс

Қазақ және өзбек ұлттықтағамдарын зерттеу.

Кесте №1 толтырады

Қазақ және өзбек тағам түрлері


Орыс украйн тағамдарының түрлері


ерекшеліктері


ұқсастығы


айырмашылығы


Әлемге әйгілі аспазшыларды



Тапсырма3 Әлем халықтарының және ұлттық тағамдарына презентация жасап қорғайды.

Келесі сабақта практикалық жұмыс үшін тағамдардың түрлерін (суши, пицца, көже және т.б.) пісіретінімізді естеріне салу.

Оқулықты және қосымша әдебиеттерді пайдаланып тапсырмаларды орындайды,

ұлттық тағамдардың әзірлеу технологиясы бойынша зерттейді































- Презентация жасайалады;

-Әлем халықтарының тағамдарының талдайалады;

  • Презентацияны қорғайалады.

  • Өз қолынан сәтті немесе сәттсіз шыққан жағын айтады

  • Жұмыстардың жетілдіру жақтарын айтады



































«Баспармақ» арқылы бағалау




Алуан түрлі қағаздар мен картон қағаз т.б









Аяқталуы








Рефлексия



Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін бас бармақ әдісі арқылы білеміз.




Оқушылар тақырыпты меңгергені тұралы пікір қалдырдыру.



Бас бармақтар



Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!