Үй тапсырмасын
сұрау 5-мин
|
«Карамель массасын
дайындау технологиясы» тақырыбында сабақты топқа бөлу арқылы
сұрау.
2-топқа сұрақтар
беріледі.
«Пирамида»
ойыны. Студенттерге сөздер жазылған үшбұрышты кеспелер таратылады,
сол кеспелер арқылы сөздің жұбын тауып, пирамида
құрастырады.
-
Карамель дегеніміз
не?
-
100г карамельдің
калориялығы нешені құрайды?
-
Карамельді неше
градус температурға дейін қант сиропын қайнату арқылы
дайындайды.
-
Карамельді масса
дайындау үшін қандай қант қолданған
дұрыс?
-
Карамельді
масса ал 80—90 °С температурада
қайнағаннан кейін нелер
қосады?
|
B –
Bridging-in (Көпірлерді
салу)
3мин
Студенттерге
сабақты айқындап алу үшін шоколад туралы видео
көрсетіледі.
Шоколад – дүние
жүзінде жоғары сұранысқа ие тағам түрлерінің бірі. Бұл кондитер
өнімі – какао ұнтағына оның дәмін, хош иісін келтіретін, жұмсақ
консистенция беретін компоненттер қосып
дайындалады.
|
P –
Pre-assessment (Алдын ала
бағалау)
5 мин
Блиц-турнир әдісі. Берілген
материалдарға байланысты дұрыс жауаптарын орнына ия/жоқ деп
орналастыру арқылы студенттерді алдын ала
бағалау. Студенттердің зейін назарын
сабаққа аудартып, берілген тапсырмадан кейін студенттердің білім
деңгейлерін анықтап сабақ жоспарын сәйкестендіру. (Материал
таратылады, топ ішінде жеке орындалады, содан кейін топ ішінде
талқыланады).
|
Материалы:
|
Иә/жоқ
|
11 шілде бүкіләлемдік шоколад
күні
|
|
Шоколадтың басты қоспасы
какао
|
|
Шоколадтың қазіргі таңда бір
түрі бар
|
|
Қара шоколадтың құрамында
какао, какао майы және шекер
бар
|
|
Сүтті шоколад:
70 -ға дейін какаоны
қамтиды
|
|
Темперамент – бұл шоколад
өндірісінің негізгі кезеңі, ол шоколадтың қаттылығын, жылтыр бетін
және жылтырлықтың тұрақтылығын ұзақ уақыт қамтамасыз
етеді.
|
|
|
1
минут
10
минут
5
минут
|
Шоколад туралы
суреттер көрсетіледі.
Шоколадқа қалай
темперамент жасау керектігін түсіндіріледі, Шоколадтың түрлерімен
танысады.
Блиц
сұрақтар
Бос орындарды толтыр
және 3 тілге аударады
|
Бақылайды
Мәтінмен жұмыс
жасайды
Берілген сөйлемге
бос орындарды толтырады. Сол сөздерді орысша, ағылшынша
аударады.
|
Дербес компьютер,
интерактивті тақта
Ащы
шоколад: құрамындағы какаоның мөлшері
70 -дан төмен болмау
керек.
Қара
шоколад:
50 бен
70 аралығында болу
керек.
Сүтті
шоколад:
45 -ға дейін какаоны
қамтиды.
Ақ
шоколадта какао ұнтағы
болмайды.
Бұлардың ең
пайдалысы какао мөлшері көбі. Ащы шоколад түрлі минералдарға бай.
Көп мөлшердегі шоколад қан құрамындағы глюкозаның деңгейін күрт
жоғарлатып, адамның салмағы артады. 100 гр шоколадта 400-500 ккал
болады. Сондықтан мөлшерінен асырмағаныңыз
жөн.
Шоколад — какао ұнтағына оның дәмін және
хош иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компоненттер
қосып дайындалынған кондитер
өнімдері.
1. ___________ – бұл
___________ өндірісінің негізгі кезеңі, ол
шоколадтың қаттылығын, жылтыр бетін және жылтырлықтың тұрақтылығын
ұзақ уақыт қамтамасыз етеді.
2. __________шоколад: құрамындағы какаоның
мөлшері 70%-дан төмен болмау
керек.
3. Шоколад
— _________ ұнтағына оның дәмін және хош
иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компоненттер қосып
дайындалынған __________ өнімдері.
|