Материалдар / Суши ролл түрлері мен шикізаттарын дайындау ерекшеліктеріне қойылатын талаптар .
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Суши ролл түрлері мен шикізаттарын дайындау ерекшеліктеріне қойылатын талаптар .

Материал туралы қысқаша түсінік
суши аспаз міндеттерін меңгере отырып суши әзірлеу технологиясыбойынша қажетті шикізаттардың түрлері мен олардың түрлері мен қолдануын меңгерту
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

«Бекітемін оқу жұмысы С.С. Нурмукашева______

Күні: 20. 09.2023 ж

Топ: 211 топ



3 Сабақ

Тақырыбы: Сушидің роллы түрлері мен шикізаттарын дайындау ерекшеліктеріне қойылатын талаптар ..

Модуль/ пән атауы: Әртүрлі тәсілдерді қолдана отырып көкөністерді,балықтарды етті алғашқы механикалық аспаздық өндеуден өткізу .

Дайындаған педагог: Сапаргалиева А.Б

2023 жылғы «_20_»__9___

Жалпы мәліметтер : Курс, оқу жылы, топ: 2 курс, 211 топ.2023ж

Сабақ типі: аралас сабақ

2. Сабақтың мақсаты:

Білімділік:суши аспаз міндеттерін меңгере отырып суши әзірлеу технологиясыбойынша қажетті шикізаттардың түрлері мен олардың түрлері мен қолдануын меңгерту .

Күтілетін нәтижелер :

1.суши аспаз әзірлейтін суши түрлерін анықтай алады.

2.суши мен ролл дың дайындау ерекшеліктерің меңгереді.

3. сушиге қажетті шикізатарды анықтайды.

Қажетті ресурсстар : Слайд, видео,кітап ,презентация

3.1 Оқу-әдістемелік құрал-жабдықтар, анықтамалық әдебиеттер: «Аспаздық» А.Качурина, «Тағамдарды аспаздық дайындау және сапасын бақылау» И.А. Солдатенкова, «Аспаздық» Г.Е. Бесімбаева, Е.Б.Бесімбаев

3.2 Техникалық құралдар, материалдар

ІІ. Аралас сабақ:

Сабақтың жоспары:

Сабақтың барысы:

Ұйымдастыру: Сәлемдесу, сабаққа дайындықтарын тексеру, оқушылардың назарын сабаққа аудару

Жаңа білімді хабарлау:

Сушидің қандай түрлері бар?

Нигири

Бұл сығымдалған күрішке салынған жаңа шикі балық немесе ет тілімдері. Ол васаби және соя соусымен хош иістендірілген.

Маки

Маки - қуырылған теңіз балдыры нориге оралған күріштегі бір немесе бірнеше балық пен көкөністен тұратын тағам. суши орам болып табылады.

Темаки

Ол маки сияқты дайындалған, бірақ жақсырақ көріну және ұстау үшін конус түрінде оралған.

Урамаки

Бұл норин толтырғыштарды және жабатынын білдіреді суши күрішБұл нориді орау үшін қолданылатын ішкі жағынан жасалған өте қызықты орам. Сыртқы жабын сонымен қатар қуырылған күнжіт тұқымдары мен басқа ингредиенттерден жасалған, олардың барлығы ерекше дәм қосады.

Сашими

Мұнда шикі балық кесектері күрішсіз беріледі, әдетте джюльен дайконы шалғам қызмет етті.

Суши ингредиенттері дегеніміз не?

суши, Ол пайдалы тағам болып саналады, өйткені оның құрамында қоректік заттар бар. 

суши балығы

Pisces, жақсы ақуыз, иот және көптеген дәрумендер мен минералдардың көзі болып табылады. Сонымен қатар, табиғи түрде D дәрумені. Бұл құрамында аздаған тағамдардың бірі

Мидың және дененің оңтайлы жұмыс істеуі үшін қажет омега 3 майларыда кіреді. Бұл майлар жүрек ауруы және инсульт сияқты медициналық жағдайлармен күресуге көмектеседі

Балық, кейбіреулері қарт адамдарда аутоиммунды аурулар Бұл сонымен қатар депрессия, есте сақтау және көру қабілетінің жоғалу қаупінің төмендеуімен байланысты.

Wasabi

Wasabi паста әдетте болады сушит Ол бірге беріледі. Оны аз мөлшерде ғана жейді, өйткені оның дәмі өте күшті.

Ол қырыққабат, желкек және қыша сияқты бір тұқымдасқа жатады. Eutrema japonicum Ол үгітілген сабақтан жасалған. васаби бета-каротин

Ол глюкозинолаттар мен изоцианаттарға бай.

Зерттеулер көрсеткендей, бұл қосылыстардың бактерияға қарсы, қабынуға қарсы және ісікке қарсы қасиеттері болуы мүмкін.

Алайда, васаби зауытының тапшылығына байланысты көптеген мейрамханалар желкекқыша ұнтағы мен жасыл бояу комбинациясынан жасалған имитациялық пастаны пайдаланады.

Бұл өнімнің бірдей тағамдық қасиеттері болуы екіталай. 

суши теңіз балдыры

Норисуши жасау үшін қолданылатын балдырлардың бір түрі. кальций, магний, фосфор, темірОның құрамында натрий, йод, тиамин және А, С және Е дәрумендері бар. Оның құрғақ салмағының 44% сапалы өсімдік протеинінен тұрады.

Нори сонымен қатар вирустармен, қабынулармен және тіпті қатерлі ісікпен күресетін қосылыстармен қамтамасыз етеді.

зімбір



Shape2





Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!