Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Материалдар / Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру
2023-2024 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған
Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру
Материал туралы қысқаша түсінік
Биотехнологияның проблемалары және болашағы туралы түсінік беру
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып көруге болады
Қысқа мерзімді сабақ жоспары
Сабақтың тақырыбы
Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру
Сабақтың танымдық мақсаты
Биотехнологияның проблемалары және болашағы туралы түсінікберу
Табыс критерийлері
- Тамақ өнімдері- Дәрумендер- Ферменттермен дәрілік микробиология
Сілтеме
Биология, Алматы, «Мектеп» 2014; интернет желісі. Қосымша дерек,кітап.
Дереккөздер мен жабдықтар
Мультимедиа, интернет материалдары
Күтілетін нәтиже
1.Сөйлеу мәдениетін қалыптастырады;2.Оқушылар тақырып бойынша өз ойларын білдіруіне мүмкіндік алады;3.Оқушылар өз идеяларын дәлелдеуіне мүмкіндік алады.
Кезеңдері
Уақыты
Мұғалімнің іс-әрекеті
Оқушының іс-әрекеті
Тапсырмалар
Оқу үшін бағалау және оқуды бағалау
Мотивациялық кезең
10 мин
Тренинг «Көз қысу».Топқа бөлу.
Оқушылар бір-біріне тілек айтады.Оқушылар екі топқа бөлінеді.
топ
топ
Топқа ат қою1.Дарвин2.Линний
Қол шапалақтау
Операциялық кезең
20 мин
Оқу іс -әрекеті организмнің дамуы, бөлінуі, өсуіне, түсініктеме беру арқылы бастау.Сергіту сәтін өткізу.
Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндірутуралы жалпы мәлімет беру
«Ой қоржын»Тамақ өнімдерін топтар жарыса айту
Басбармақ арқылу бағалау.
Шапалақтап
Рефлексиялық кезең
13 мин
Жалпы жеке даму «ойлан – жұптас – талқыла» арқылы,білімін қорытындылау.
Оқушылар сұрақтарға жауап беру арқылы тарауға пысықтау жасайды
«БҮҮ» бекіту.
Бағалау.
Мадақтау.
Үй тапсырмасы
2 мин
Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру туралы ұғым беру.
Материал ұнаса әріптестеріңізбен бөлісіңіз
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз