Материалдар / Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру

Материал туралы қысқаша түсінік
Биотехнологияның проблемалары және болашағы туралы түсінік беру
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
19 Ақпан 2019
1565
5 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Сабақтың тақырыбы


Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру


Сабақтың танымдық мақсаты


Биотехнологияның проблемалары және болашағы туралы түсінік беру


Табыс критерийлері


- Тамақ өнімдері- Дәрумендер- Ферменттермен дәрілік микробиология


Сілтеме


Биология, Алматы, «Мектеп» 2014; интернет желісі. Қосымша дерек,кітап.


Дереккөздер мен жабдықтар


Мультимедиа, интернет материалдары


Күтілетін нәтиже
1.Сөйлеу мәдениетін қалыптастырады; 2.Оқушылар тақырып бойынша өз ойларын білдіруіне мүмкіндік алады;3.Оқушылар өз идеяларын дәлелдеуіне мүмкіндік алады.

КезеңдеріУақыты

Мұғалімнің іс-әрекеті



Оқушының іс-әрекеті


Тапсырмалар





Оқу үшін бағалау және оқуды бағалау
Мотивациялық кезең10 минТренинг «Көз қысу».Топқа бөлу.

Оқушылар бір-біріне тілек айтады.Оқушылар екі топқа бөлінеді.
  • топ
  • топ
  • Топқа ат қою1. Дарвин2.Линний

    Қол шапалақтау



    Операциялық кезең20 мин

    Оқу іс -әрекеті организмнің дамуы, бөлінуі, өсуіне, түсініктеме беру арқылы бастау.Сергіту сәтін өткізу.





    Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру туралы жалпы мәлімет беру

    «Ой қоржын» Тамақ өнімдерін топтар жарыса айтуБасбармақ арқылу бағалау.





    Шапалақтап
    Рефлексиялық кезең13 минЖалпы жеке даму «ойлан – жұптас – талқыла» арқылы,білімін қорытындылау.



    Оқушылар сұрақтарға жауап беру арқылы тарауға пысықтау жасайды





    «БҮҮ» бекіту.Бағалау.



    Мадақтау.
    Үй тапсырмасы2 мин

    Тамақ өнімдерін, дәрумендерді, ферменттер мен дәрілерді микробиологиялық өндіру туралы ұғым беру.










    Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
    Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
    Ресми байқаулар тізімі
    Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!