Көрсеткіш
|
Талап
етіледі
|
Сәйкес
келеді
|
Сәйкес
келмейді
|
Ескерту
|
Объектінің қолданыстағы
талаптарға сәйкестігі туралысанитариялық-эпидемиологиялық қорытындының
болуы
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің
сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру
шарттары
|
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің
перспективалық мәзірге сәйкестігі
|
|
|
|
|
Асхананың жұмыс
кестесінің сақталуы
|
|
|
|
|
Сыныптар бойынша
тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты
сақтау
|
|
|
|
|
Еркін мәзірге арналып
бекітілген прайс
|
|
|
|
|
Ауыз су режимін
ұйымдастыру
|
|
|
|
|
Дайын өнімнің
сапасы
|
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның
болуы
|
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің
органолептикалыққасиеті
|
|
|
|
|
Технологиялық картаға
сәйкестігі
|
|
|
|
|
10
порцияны бақылап
өлшеу
|
|
|
|
|
1 тағамды үлестіру
желісі (мармит)
|
|
|
|
|
2 тағамды үлестіру
желісі (мармит)
|
|
|
|
|
3 тағамды үлестіру
желісі (мармит)
(алюминий ыдыста суытуға тыйым
салынады)
|
|
|
|
|
Тарату
жағдайы (ылғалды затты
пайдалануға тыйым салынады)
|
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау
(кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып
сақтау )
|
|
|
|
|
Тағамды
дәрумендендіру
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар
мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың
болуы
|
|
|
|
|
Тамақпен байланысты
емес тауарларды сатудың болуы
|
|
|
|
|
Тамақ ішуді
ұйымдастыру
|
Отыратын орындар
саны
|
|
|
|
|
Қол жуатын
раковиналардың саны
|
|
|
|
|
Сабынның
болуы
|
|
|
|
|
Кептіргіштердің
болуы
|
|
|
|
|
Жиһаздың
жағдайы
|
|
|
|
|
Үстелдерді өңдеуге арналған
құрал
|
|
|
|
|
Асхана және ас үй
ыдыстарының, асхана аспаптарының
жай-күйі
|
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы
жиынтығының жеткіліктілігі және
болуы
|
|
|
|
|
Асхананың санитариялық
жай-күйі
|
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау
орны)
|
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының
жай-күйі
|
«Ыдыс жуу ережесі»
маңдайшасының болуы
|
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау
жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы
|
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің
жарамдылығы
|
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің
жарамдылығы
|
|
|
|
|
Жарықтандыру
жүйелерінің жарамдылығы
|
|
|
|
|
Ас блоктарында шамдарда
қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың
болуы
|
|
|
|
|
Асхананы жуу және өңдеу
үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың
болуы
|
|
|
|
|
Жуу құралдарының
болуы
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау
шарттары (жеке жабық ыдыста)
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін
сақтау
|
|
|
|
|
Жуу құралдарына сертификаттардың
болуы
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың
болуы
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған
сыйымдылықты таңбалау
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді
өңдеу (не өңделеді және кім жауапты)
|
|
|
|
|
Ағындылықты
сақтау:
- «лас»
асхана ыдыстарын
жинау;
- жуу және өңдеу
процесі;
- таза асхана ыдыстарын
сақтау
|
|
|
|
|
Тазалау кестесінің
болуы
|
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын
сақтау
|
Қоймалар
|
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар
қойғыштарда, стеллаждарда сақтау
|
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау.
Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін
сақтау
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің
болуы және сақталуы
|
|
|
|
|
Көкөністерді жәшіктерде, тауар
қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда
сақтау
|
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық
жағдайы
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді
дайындаудың, сатудың және пайдаланудың
болуы
|
|
|
|
|
Тоңазытқыштар
|
Тоңазытқыш жабдығының
мақсаты туралы таңбалау
|
|
|
|
|
Термометрлердің
болуы
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін
сақтау
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің
болуы және сақталуы
|
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық
жағдайы
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар
мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың
болуы
|
|
|
|
|
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен
дұрыстығы
|
|
|
|
|