Материалдар / Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі

Материал туралы қысқаша түсінік
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі


Күні ____________

______________

Білім беру ұйымы ________________________________________________________

Қызметті жеткізуші (болған жағдайда)________________________________________

Мынадай құрамдағы комиссия:

____________________________________________________

____________________________________________________
____________________________________________________

____________________________________________________

__________________________________________________

___________________________________________________

___________________________________________________


Көрсеткіш

Талап етіледі

Сәйкес келеді

Сәйкес келмейді

Ескерту

Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралысанитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы





Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары





Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі





Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы





Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау





Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс





Ауыз су режимін ұйымдастыру





Дайын өнімнің сапасы





Бақылаудағы тағамның болуы





Дайындалған өнімнің органолептикалыққасиеті





Технологиялық картаға сәйкестігі





10 порцияны бақылап өлшеу





1 тағамды үлестіру желісі (мармит)





2 тағамды үлестіру желісі (мармит)





3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады)





Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады)





Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау )





Тағамды дәрумендендіру





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы





Тамақ ішуді ұйымдастыру

Отыратын орындар саны





Қол жуатын раковиналардың саны





Сабынның болуы





Кептіргіштердің болуы





Жиһаздың жағдайы





Үстелдерді өңдеуге арналған құрал





Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі





Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы





Асхананың санитариялық жай-күйі





Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны)





Ас блогы үй-жайларының жай-күйі

«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы





Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы





Су бұру жүйелерінің жарамдылығы





Жылу жүйелерінің жарамдылығы





Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы





Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы





Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы





Жуу құралдарының болуы





Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста)





Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау





Жуу құралдарына сертификаттардың болуы





Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы





Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау





Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты)





Ағындылықты сақтау:

- «лас» асхана ыдыстарын жинау;

- жуу және өңдеу процесі;

- таза асхана ыдыстарын сақтау





Тазалау кестесінің болуы





Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау

Қоймалар

Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау





Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы





Тауар көршілестігін сақтау





Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы





Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау





Қоймалардың санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Тоңазытқыштар

Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау





Термометрлердің болуы





Тауар көршілестігін сақтау





Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы





Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы





22 Сәуір 2024
285
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі