Материалдар / Технология пәнінен 9 сыныптарға арналған тест сұрақтары
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Технология пәнінен 9 сыныптарға арналған тест сұрақтары

Материал туралы қысқаша түсінік
Тест сұрақтары
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
19 Қараша 2020
498
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

1.Қандай азық-түліктер шалаөнімдер деп аталады? а)бірінші өңдеуден өткен өнімдер; ә)пісіруді қажет ететін азық-түліктер; б)ары қарай өңдеуді қажет ететін өнімдер.

2.Неліктен ет шалаөнімдерін нан ұнтағына аунатады? а)сөлі ағып кету үшін; ә)шалаөнімдерге форма беру үшін; б)көрінісі тәбетті ашатындай болуы үшін.

3.Қыз балаға берілмейтін сүйек? а)қабырға; ә)құйымшақ; б)кәрі жілік

4.Бас табаққа салынатын жіліктер? а)жамбас; ә)асық жілік; б)тоқпан жілік

5.Таңдай қандай ұғыммен беріледі? а)мейірімді болсын деп; ә)шешен болсын деп; б)жезтаңдай әнші болсын деп

6.Интоксикация дегеніміз не? а)уланудың бір түрі; ә)тағамның бір түрі; б)дәрілердің бір түрі

7.Тағамның энергетикалық құндылығы немен өлшенеді? а)калория; ә)килограмм; б)грамм

8.Шала фабрикат қандай мағынаны білдіреді? а)піскен тағам; ә)жартылай дайындалған тағам; б)бұқтырылған тағам

9.Кәрі жілік малдың қай мүшесінде орналасқан? а)санда; ә)қабырғада; б)қолда

10. Массасы 20-30г ет текшелерін қалай атайды? а)бефстроганов; ә)гуляш; б)кәуап.

11.Қандай ұсақталып туралған шалаөнімді дайындау үшін тек ашық отты пайдаланады? а)кәуап; ә)бефстроганов; б)азу

12.Щи қай халықтың тағамы? а)қазақ; ә)орыс; б)татар

13.Сорпаға саңырауқұлақтың піскен суына немесе суға пісірілген көкөніс, картоп, жарма қосылған көжені қалай атайды? а)тұздық көже; ә)мөлдір көже; б)суық көже

14.Пісірген кезде белоктар ыдырап,нәтежесінде ет массасы қанша пайызға азаяды. а) 40% ә)20% б)10% 15,Отта қайнап тұрған кастрюлдің қақпағын қалай ашу керек? а)оңға қарай; ә)өзіңнен кері қарай; б)өзіңе қаратып ашу

16.Тұздықтарды қоюландыратын заттар? а)ұн мен крахмал; ә)тұз бен ұн; б)крахмал мен томат пьюресі




Тест 11сынып

1. Костюмді жобалау

  1. Тіэімнен негізгі түстерді таңдаңдар:

А) қызыл.

Б) қызғылт сары

В) сары

D) жасыл

E) көгілдір

F) көк

G ) күлгін




  1. Тізімдегі суық түстер:

А) қызыл

Б) қызғылт сары

В) сары

D) жасыл

E) көгілдір

F) көк

G) күлгін

  1. Көк және жасыл түсті араластырғанда шығатын түс:

А) жасыл

Б) қызғылт сары

В) күлгін

D) қоңыр

E) қызыл

F) қара

G) сұр

4. Ахроматикалық түстерді көрсетіңіздер:

А) көк

Б) қызыл

В) ақ

D) қара

E) күлгін

F) сары

G) сұр

5.Көк түске кереғар түс:

А) жасыл

Б) қызғылт сары

В) күлгін

C) сұр

D) қызғылт

E) қара

F) көгілдір

6. Дәстүрлі стилге жатпайтындар;

А) спорттық

Б) классикалық

В) романтикалық

C) ретро

D) модерн

E) ампир

F) рококо

7. Иық киімі тобына жатпайтындар;

А) күртеше

Б) комбинезон

В) бриджи

C) көйлек

D) шалбар

E) белдемше

F) сарафан

8.Ауа өткізгіштік- киімге қойылатын талаптардың тобына жататындар.

А) антропометриялық

В) гигиеналық

С) эстетикалық

D) эксплуатациялық

E) жасына қарай

F) гендірлік

G) көркемдік

9. Бұйымды көркемдік безендіру дегеніміз;

А) конструкциялық сызықтарының өзгеуі.

B )бөлшек пішінінің өзгеруі.

С) белгілі сән заңы бойынша өңделуі.

D) бұйым ұзындығының өзгеруі.

Е) модельдеу.

10. Түрлі фасондағы модель жасау дегеніміз:

А) стиль

В) модельдеу

С ) сән

D ) костюм

E) силуэт

11. Киімді техникалық модельдеу-

А) киімді конструкциялау

В) киімнің қосымша бөлшектерін

С) фотосурет, сурет,эскиз бойынша модельдер жасау

D) болашақ модель эскизін жасау

Е) технологиялық реттілік

12. жеңді бұйыммен уақытша қосу тігімі

А) қондыру

В) бүгіп көктеу

С) сырып тігу

D) қосып көктеу

Е) қондыра көктеу

13. Ылғалды-жылумен өңдеу жүйесін таңдау ... байланысты.

А) үтіктеу жабдығының жағдайына

В) үтіктеу матасының сапасына

С) үтіктің салмағына

D) тігін бұйымының матасына

Е) үтіктің моделіне

14. Матаның желі жібі (бойлық жіп)...

А) созылады.

В) созылмайды.

С) тартқанда қатаң дыбыс шығарады.

15. Белгілі бір түске боялған мата атауы:

А) баспа суретті.

В) шұбар мата.

С) бір тегіс боялған мата.

16. Баспасуретті матаның өңі жағын ... анықтайды.

А) суретінің анық көрінуіне қарай

В) бетінің тазалығы бойынша

С) түйіндері бойынша.

17. Тігін машинасында жұмыс істеу барысында дөңгелектің айналу бағыты:

А) өзіңнен

В) өзіңе қарай

С) кезекпе-кезек, біресе бір жағына, біресе басқа жағына.

18. Электрлі үтікпен жұмыс істеу барысында күйген резеңкенің иісін сезгенде орындалатын іс-әрекет:

А) үтікті сөндіріп, мектеп директорына хабарлау.

В) үтікті сөндіріп, мұғалімге хабарлау.

С) өрт сөндірушіні шақыру.

19. Өлшем дене бітімнің қай жағынан алынады?

А) дене бітімнің оң жағынан.

В) дене бітімнің кез келген жағынан.

С) дене бітімнің сол жағынан.

20. Өлшем алу кезінде өлшенуші ... тұруы тиіс.

А) тік, қолын беліне қойып

В) тік, қолын түсіріп

С) тік, қолын көтеріп.

21. Толық жазылатын өлшем:

А) Жба

В) Жма

С) Бұ.

22. Көктеу тігімін ... тігуге болады.

А) матамен түстес жіппен

В) мата түсінен басқа жіппен

С) кез келген түсті жіппен

23. Машинамен тігу кезінде ... бекітеді.

А) тігімнің басын

В) тігімнің соңын

С) тігімнің басы мен соңын.

24. Өсімдік тектес талшыққа ... жатады.

А) зығыр

В) мақта

С) жүн.

25. Жиектің бағыты қай жіп бойымен жүреді?

А) негізгі (бойлық)

В) арқау

С) негізгі және арқау

26. Тоқыма талшықтар бөлінетін негізгі түрлер:

А) табиғи және химиялық.

В) табиғи және жасанды

С) өсімдік тектес және синтетикалық

27. Созғанда бойлық жіптің ...

А) ұзындығы өзгереді

В) ұзындығы өзгермейді.

С) ені өзгереді

28. Матаның гигиеналық қасиетіне:

А) қыртыстануы жатады

В) күлтеленуі жатады

С) ауа өткізгіштігі жатады.

29. Жма өлшемі не үшін өлшенеді?

А) белдіктің ұзындығын анықтау үшін

В) бұйым ұзындығын анықтау үшін

С) бұйым енін анықтау үшін.

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!