«Ұшқыр ой мен ұтымды жауап»

Тақырып бойынша 11 материал табылды

«Ұшқыр ой мен ұтымды жауап»

Материал туралы қысқаша түсінік
«Ұшқыр ой мен ұтымды жауап»
Материалдың қысқаша нұсқасы

Оқытушылар:  Советова К.А

Мамандық, топ: 2 «Б» тобы

Іс -шараның тақырыбы: «Ұшқыр ой мен ұтымды жауап»

Күні: 28.11.2024 ж.

Сабақтың түрі:  интеллектуалды сайыс

Мақсаты: Студенттер арасында бәсекелестік қабілет туғыза отырып, мамандық игерудегі қабілеттерін тексеру

Ұйымдастырушылық кезең:

1-жүргізуші: Армысыздар құрметті студенттер, қонақтар және қатысушылар!

«Ұшқыр ой мен ұтымды жауап» атты интеллектуалды сайысымызға қош келдіңіздер!

Олай болса бүгінгі сайымызда әділ қазылық ететін әділ қазылар алқасымен танысайық.

Директордың оқу жұмыстар жөніндегі орынбасары Меруерт Амангелдіқызы

Директордың оқу өндірістік жұмыстар жөніндегі орынбасары Меруерт Зейтингазықызы

Директордың тәрбие жұмыстары жөніндегі орынбасары Ардақ Тоқайқызы

Әдіскер Айнур Маратқызы

Арнаулы пән оқытушысы Гүлім Даулетхнқызы


2-жүргізуші:

Аспаз, аспаз  өзіңсің ғасыр адам,

Қанша бейнет көрсе де жасымаған.

Шабытыңмен қоса қолдап барлығын,

Кеуде керіп, ешқашан тасымаған- алдарыңызда

«Бірлік» тобы, «Қарлығаш» тобы және «Болашақ» тобы қарсы алыңыздар!

1-жүргізуші: Сайыс ережесін түсіндіріп өтейін.

 

1-кезең: Таныстыру Әр топ өз қатысушыларын таныстырып кетеді. (жоғары балл 10)

2- кезең: Үй тапсырмасы Топқа алдын ала әртүрлі тағам түрлерін пісіру тапсырылды. Жасап келген жұмыстарын әділқазылар алқасына тапсырылады. (жоғары балл 10)

3- кезең: «Кім жылдам» айдары Қазақтың ұлттық ет тағамдарының суреттері мен атаулары беріледі, соларды жылдам сәйкестендіру керек. (жоғары балл 10)

4- кезең: « Бинго» айдары. Бинго доптары аралластырылып студент ішінен 1допты таңдайды және сондағы сұрақтарға жауап береді.

5- кезең: « Тапқыр» айдары Бір студент құлағына құлаққап киіп тұрады, екінші студент тағам түрлерін айтады. Құлаққап киіп тұрған студент сол тағам түрлерін табу керек. (жоғары балл 10)

6- кезең: « Ойлан, тап!» айдары. Бұл айдарда көп әріптердің ішінде мамандыққа қатысты сөздер бар, соларды студенттер табу керек.


 2- жүргізуші: Сайыс ережесімен танысып болсақ бүгінгі сайысымызды бастайық.

1-кезең барлық топтар өз топтарымен және ұрандарымен таныстырады.

2-кезең үй тапсырмасы, студенттерімізүйден дайындап келген тағамдарын таныстырса.

3-кезең. Бұл кезеңіміз learningapps платформасы арқылыөтеді.

4-кезең Бинго

  1. Алғашқы өңдеу дегеніміз не?

Азық-түлікті жуып тазарту,ішіндегі жеуге келмейтін заттардан арылту,кесу, ұнтақтау,тиісті түрге келтіру.

  1. Саңырауқұлақты алғашқы өңдеу?

Тазарту, жуу, сорттау,турау.

  1. Теңіз балықтары қандай минералдық заттарға бай?

Фосфор, натрий,калий, кальций.

  1. Қойдың ұшасы неше бөлікке бөлінеді?

5

  1. Егде тартқан адамдарға әрі жұмсақ, әрі жеңіл қорытылатын тағам?

Өкпе

  1. Қабыршақсыз балық түрін атаңыз?

Навага

  1. Ұсақ малдың ішкі таңдаулы, ең майлы мүшесі?

Ұлтабар

  1. Әсіпті қалай жасайды?

Жүрек, бүйрек, бауыр,өкпені еттартқыштан өткізіп қойдың тазаланған ішігіне салып екі жағынан байлап пісіретін тағам.

  1. Шикізат дегеніміз не?

Тағам дайындауға арналған өнімдер.

  1. Көжелер беру температурасы бойынша нешеге бөлінеді және оларды атаңыз?

Ыстық және салқын

  1. Сиыр сүйектерінен дайындалған сорпаны пісіру уақыты?

3,5-4сағат

  1. Наурыз көжені қалай жасайды?

Қазанға сүр етті салып, қайнаған соң, сүзіп алыңыз. Етті 2,5 сағаттай баптап пісіресіз. Сорпаның дәмін көріп, татымына қарай түз салыңыз.

Ет піскесін алып, шығып турап, дайындап қоясыз.

Содан соң, бір күн бұрын суға бұқтырылып қойған дәнді дақылдарды қосыңыз. Шамамен 40-50 минуттай пісіріп, көжеге сүт қосасыз. Көже қайнаған кезде туралған ет пен қазыны салып, тағы бір қайнатып алу керек.

5- кезең: « Тапқыр» айдары 

 6- кезең: « Ойлан, тап!» айдары

А

Ж

К

Н

Ц

С

О

П

Л

В

О

А

С

Ш

Ю

П

А

П

О

Б

А

Л

Ы

Қ

И

А

М

Е

Д

У

Ц

Р

Т

А

О

Ж

Й

П

М

Ч

И

Ж

Т

О

Г

Г

М

О

В

Р

Ю

К

Л

А

К

Н

Д

А

У

И

Д

А

Н

Ы

Щ

Л

Н

Е

К

Л

Д

У

О

А

М

О

А

Е

Я

П

Ы

Ш

А

А

П

Н

Й

М

Щ

Д

З

П

С

М

О

Й

С

О

Р

П

А

Ф

А

Е

Р

Щ

А

Ы

Т

Л

С

З

Т

О

Н

Н

Ч

Г

Д

С

У

Ы

Ц

Ю

Ы

О

Х

Ы

Н

О

Ы

Р

Ь

В

Қ

Й

Я

Й

Ж

Н

Г

Ж

Д

Т

С

Д

Е

В

З

А

Е

Б

Я

Х

К

Ө

К

Ө

Н

І

С

Е

Л

Е

М

Н

Т

Т

З

Ө

А

Ф

Л

Р

Р

М

У

З

И

Ы

Ф

С

О

Г

Ж

Ш

Ы

О

С

П

У

В

Х

Л

Р

Ш

Д

Д

Л

Е

Ж

В

Ч

А

А

Д

О

В

У

Щ

Л

О

Г

Д

Г

Л

Р

Т

Д

Э

Ю

Ь

Т

П

В


1-жүргізуші: Бағаларды есептеуге сәл уақыт берейік. Әзірге әділ-қазылар.

Бағалар есептелінді.  Жеңген топты марапаттауға әділ-қазылар алқасына сөз береміз. Келгендеріңізге рахмет. Сау-саламат болыңыздар!

Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
12.06.2025
96
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі