Сабақтың басы
2
мин
5 мин
|
(Ұ) Ұйымдастыру
кезеңі
Оқушылармен амандасып, оқушылардың көңілін
сабаққа аудару. Сыныпты түгелдеу, сыныптағы оқушылардың зейінін
сабаққа аудару
Үй жұмысы
|
Мұғаліммен амандасып, кезекші оқушы сыныптағы
оқушылардың санын баяндайды
Оқушылар атомдардың құрылысын сипаттайды.
Периодтық кестені талдайды
|
(ҚБ) мұғалім
1-10 балл аралығында
бағалайды
Дескриптор:
Жалпы – 2 балл:
Атомдардың құрылысын
сипаттайды.
Менделеев кестесіндегі элементтерді
сипаттайды
|
https://learningapps.org/watch?v=pviqy65dt24
|
Сабақтың ортасы
3
мин
6
мин
10
мин
8
мин
6 мин
|
Жаңа сабақ
«Миға шабуыл»
Мағынаны тану
Бейнеролик:Судың қайнау
температурасы
-
Тапсырма
(ЖТ)Жеке тапсырма
Ғаламтордың көмегімен
анықтаңыз
Зат
|
Балқу температурсы
|
Қайнау
температурасы
|
Су
|
|
|
Оттек
|
|
|
Алюминий
|
|
|
Темір
|
|
|
Вольфрам
|
|
|
-
Тапсырма
(ЖЖ) Жұптық жұмыс
(ФС) Функционалдық сауаттылық
тапсырмасы
-
Тапсырма
(ЖТ) Жеке тапсырма
(ЕББҚ)
Терминдерге анықтама
береді
-
Балқу
-
Балқу температурасы
-
Қайнау
-
Кристалдану
-
Қайнау температурасы
|
Миға шабуыл әдісі арқылы жаңа сабақтың
тақырыбымен мақсатын атайды
Оқушыар бейнероликті ұжым болып
талқылайды.
Әртүрлі заттардың балқу және қайнау
температураларын анықтайды
Оқушылар қайнау және булану туралы
тоқталады
Оқушылар тақырыпқа сәйкес терминдерге анықтамалар
береді
|
«Жарайсың» деген мадақтау сөзімен
ынталандыру.
Дескриптор:
Жалпы 3 – балл:
1.Заттардың балқу температураларын
анықтайды;
2.Заттардың қайнау температуларын
анықтайды
3.Қорытынды шығарады (ең ұзақ қайнайтын
зат)
Дескриптор:
Жалпы 2 – балл:
1.Қайнау мен буланушылыққа
тоқталады
Дескриптор:
Жалпы 3 – балл:
1.Терминдерге анықтамалар
береді
|
https://youtu.be/N48_leG5QEA?si=CeQSNV6TyZLlkbDA
Бұл тапсырмада жасанды интеллект мүмкіншілігін
пайдалануға болады
https://chatgpt.com
|
Сабақтың соңы
5 мин
|
Кері байланыс
Сөйлемді жалғастырыңыз
Үй тапсырмасы
1,2
тапсырма
|
Оқушы жаңа тақырыпты қорытындылап бүгінгі сабаққа
кері байланыс орнатады
|
Мұғалім оқушылардың тапсырмаларды орындауына
байланысты
1 – 10 балл аралығында
бағалайды
|
|