Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері. ҒЫЛЫМИ ЖОБА

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері. ҒЫЛЫМИ ЖОБА

Материал туралы қысқаша түсінік
Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Ғылыми жоба Тақырыбы: «Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері»

#1 слайд
Ғылыми жоба Тақырыбы: «Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері»

1 слайд

Ғылыми жоба Тақырыбы: «Газдалған сусындардың адам ағзасына әсері»

Таңертеңгілікте ас iшу керектігін айқындау. Сонда екi жорамалдама туындады: • болжаймыз: таңертеңгi тамақ қажеттi

#2 слайд
Таңертеңгілікте ас iшу керектігін айқындау. Сонда екi жорамалдама туындады: • болжаймыз: таңертеңгi тамақ қажеттi ме? • мүмкiн, мiндеттi емес таңертеңгілікте ас iшу -айқындау, таңертеңгi тамақ деген не; бiздiң сыныптың оқушылары үйлерінде таңертеңдiк ас iшедi ме; бiздің мектеп асханасында таңертеңдiк ас iшетiн балалардың санын бiлу; шағын кітапша жасау: «дәмдi және көңiлдi азықтың 8 рецептi» және оқушылардың ата-аналары үшiн шағын ақпараттық бүктеме жасау. Зерттеу жұмысының мақсаты

2 слайд

Таңертеңгілікте ас iшу керектігін айқындау. Сонда екi жорамалдама туындады: • болжаймыз: таңертеңгi тамақ қажеттi ме? • мүмкiн, мiндеттi емес таңертеңгілікте ас iшу -айқындау, таңертеңгi тамақ деген не; бiздiң сыныптың оқушылары үйлерінде таңертеңдiк ас iшедi ме; бiздің мектеп асханасында таңертеңдiк ас iшетiн балалардың санын бiлу; шағын кітапша жасау: «дәмдi және көңiлдi азықтың 8 рецептi» және оқушылардың ата-аналары үшiн шағын ақпараттық бүктеме жасау. Зерттеу жұмысының мақсаты

Егер тамақтану дұрыс ұйымдастырылмаса, тиімсіз, яғни жеткіліксіз болса, организмде метаболизм, зат алмасу бұзылып, оның айна

#3 слайд
Егер тамақтану дұрыс ұйымдастырылмаса, тиімсіз, яғни жеткіліксіз болса, организмде метаболизм, зат алмасу бұзылып, оның айналадағы ортаның зиянды әсеріне және әртүрлі жұқпалы ауруларға қарсы тұрарлық қабілеті төмендейді. Болжам:

3 слайд

Егер тамақтану дұрыс ұйымдастырылмаса, тиімсіз, яғни жеткіліксіз болса, организмде метаболизм, зат алмасу бұзылып, оның айналадағы ортаның зиянды әсеріне және әртүрлі жұқпалы ауруларға қарсы тұрарлық қабілеті төмендейді. Болжам:

Сүт, ірімшік, йогурттар Көкөністер Ет, құс еті, балық Жемістер Күріш, нан, ұннан жасалған тағамдар Тұз, тәтті тағамдар Адам қ

#4 слайд
Сүт, ірімшік, йогурттар Көкөністер Ет, құс еті, балық Жемістер Күріш, нан, ұннан жасалған тағамдар Тұз, тәтті тағамдар Адам қоректенудің пирамидасы

4 слайд

Сүт, ірімшік, йогурттар Көкөністер Ет, құс еті, балық Жемістер Күріш, нан, ұннан жасалған тағамдар Тұз, тәтті тағамдар Адам қоректенудің пирамидасы

#5 слайд

5 слайд

Қауіпсіз болу үшін өңделген тамақтарды таңданыз. •Өнімдерді ұқыптылықпен асшеберлік өңдеуге түсіріңіз. •Дайын тамақты ертеңге қа

#6 слайд
Қауіпсіз болу үшін өңделген тамақтарды таңданыз. •Өнімдерді ұқыптылықпен асшеберлік өңдеуге түсіріңіз. •Дайын тамақты ертеңге қалдырмай бірақ ішіп қойыңыз. •Пісірілген тамақты сақтауда, сақтау ережесін бұлжытпай орындаңыз. •Дайын тамақты дұрыстап толық ысытыңыз. •Шикі тамақтар пісірілген тамақтарға жақын болмасын. •Қолды бірнеше рет жуыңыз. •Асхана тазалығын ұстаңыз. •Өнімдерді жәндіктерден, кеміргіштерден және басқа хайуандардан қорғаңыз. •Таза немесе қайнаған суды қолданыңыз. Қауіпсіз тамақтану жөніндегі кеңестері:

6 слайд

Қауіпсіз болу үшін өңделген тамақтарды таңданыз. •Өнімдерді ұқыптылықпен асшеберлік өңдеуге түсіріңіз. •Дайын тамақты ертеңге қалдырмай бірақ ішіп қойыңыз. •Пісірілген тамақты сақтауда, сақтау ережесін бұлжытпай орындаңыз. •Дайын тамақты дұрыстап толық ысытыңыз. •Шикі тамақтар пісірілген тамақтарға жақын болмасын. •Қолды бірнеше рет жуыңыз. •Асхана тазалығын ұстаңыз. •Өнімдерді жәндіктерден, кеміргіштерден және басқа хайуандардан қорғаңыз. •Таза немесе қайнаған суды қолданыңыз. Қауіпсіз тамақтану жөніндегі кеңестері:

#7 слайд

7 слайд

1.Йодтың жеткіліксіздігінен болатын аурулар - 16% 2. Семіздіктің байқалуы- 20-30% 3. Жүрек-тамыр аурулары 4. Рактың кейбір түр

#8 слайд
1.Йодтың жеткіліксіздігінен болатын аурулар - 16% 2. Семіздіктің байқалуы- 20-30% 3. Жүрек-тамыр аурулары 4. Рактың кейбір түрлері 5. Диабеттің пайда болуы.

8 слайд

1.Йодтың жеткіліксіздігінен болатын аурулар - 16% 2. Семіздіктің байқалуы- 20-30% 3. Жүрек-тамыр аурулары 4. Рактың кейбір түрлері 5. Диабеттің пайда болуы.

: 7.30 – 8.00 үйдiң таңертеңгi тамағы 10.00 -11.00 мектепте таңертеңгi ыстық тамағы 12.00 – 13.00 үйдiң тү

#9 слайд
: 7.30 – 8.00 үйдiң таңертеңгi тамағы 10.00 -11.00 мектепте таңертеңгi ыстық тамағы 12.00 – 13.00 үйдiң түскi тамағы немесе мектепте 19.00 - 19.30 үйдiң кешкi асы

9 слайд

: 7.30 – 8.00 үйдiң таңертеңгi тамағы 10.00 -11.00 мектепте таңертеңгi ыстық тамағы 12.00 – 13.00 үйдiң түскi тамағы немесе мектепте 19.00 - 19.30 үйдiң кешкi асы

#10 слайд

10 слайд

74% 12% 14% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% тама?танатындар ?лгермейді бас тартады

#11 слайд
74% 12% 14% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% тама?танатындар ?лгермейді бас тартады

11 слайд

74% 12% 14% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% тама?танатындар ?лгермейді бас тартады

Біздің мектебімізде таңертеңгі шәймен бірге аптасына екі рет бастауыш және орта буынның оқушыларына тәтті бал беріледі. Қ

#12 слайд
Біздің мектебімізде таңертеңгі шәймен бірге аптасына екі рет бастауыш және орта буынның оқушыларына тәтті бал беріледі. Қандай тамаша!

12 слайд

Біздің мектебімізде таңертеңгі шәймен бірге аптасына екі рет бастауыш және орта буынның оқушыларына тәтті бал беріледі. Қандай тамаша!

* Денің сау, ғұмыр жасың болады ұзақ,

#13 слайд
* Денің сау, ғұмыр жасың болады ұзақ, Ауыруға төрт нәрсемен құрсаң тұзақ. Жылы сөз, жеңіл тамақ, жақсы әуен Күлкідей бола алмайды бәрі бірақ.

13 слайд

* Денің сау, ғұмыр жасың болады ұзақ, Ауыруға төрт нәрсемен құрсаң тұзақ. Жылы сөз, жеңіл тамақ, жақсы әуен Күлкідей бола алмайды бәрі бірақ.

Тәжірибе кезеңі

#14 слайд
Тәжірибе кезеңі

14 слайд

Тәжірибе кезеңі

Қорытынды: Мен өз зерттеуiмнің нәтижесінде мынандай қорытындыға келдiм: егер бiз сау өмiр сүрудiң көрсетсек, егер өзімізд

#15 слайд
Қорытынды: Мен өз зерттеуiмнің нәтижесінде мынандай қорытындыға келдiм: егер бiз сау өмiр сүрудiң көрсетсек, егер өзімізді ерте жасынан бiз қадірлесек, өз денсаулығымызды сақтап марқалануға үйренсек,онда бiздiң ұрпақ сауырақ болады. Таңертеңгi тамақ - бұл пайдалы да, рахат та.

15 слайд

Қорытынды: Мен өз зерттеуiмнің нәтижесінде мынандай қорытындыға келдiм: егер бiз сау өмiр сүрудiң көрсетсек, егер өзімізді ерте жасынан бiз қадірлесек, өз денсаулығымызды сақтап марқалануға үйренсек,онда бiздiң ұрпақ сауырақ болады. Таңертеңгi тамақ - бұл пайдалы да, рахат та.

Назарларыңызға рахмет!

#16 слайд
Назарларыңызға рахмет!

16 слайд

Назарларыңызға рахмет!

Файл форматы:
pptx
19.11.2024
239
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Жариялаған:
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі