Жылу жабдықтары
Жылу жабдықтары

#1 слайд
Жылу жабдықтары
Жылумен өңдеу және жылу аппараттары
туралы жалпы мәлімет.
1 слайд
Жылу жабдықтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.
#2 слайд
Топтасуы:
Жылу аппараттарының
негізгі,құрылымдық элементтері.
Технологиялық жағдайы
бойынша
Отындар мен жылу тасу
орталары
Жұмыс істеу тәртібі.
2 слайд
Топтасуы: Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары Жұмыс істеу тәртібі.
#3 слайд
Жылыту бойынша
тікелей жылыту
жабдықтары
Беттік жылыту
жабдықтары
3 слайд
Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары Беттік жылыту жабдықтары
#4 слайд
Технологиялық бағыты
бойынша
Әмбебаптық
Арнаулы
жабдықтар
4 слайд
Технологиялық бағыты бойынша Әмбебаптық Арнаулы жабдықтар
#5 слайд
Жылыту тәсілдері бойынша
Электрлік
Газды
отын
бу
5 слайд
Жылыту тәсілдері бойынша Электрлік Газды отын бу
#6 слайд
Жұмыс істеу тәртібі
Үздіксіз
кезенді
Ш2-ХТ2-ИPYHL HS-20
6 слайд
Жұмыс істеу тәртібі Үздіксіз кезенді Ш2-ХТ2-ИPYHL HS-20
#7 слайд
Жылу жабдықтарының әріппен
белгіленуі
КПГ - 60
(1әріп )
К – котел
Ш – шкаф
П – плита
7 слайд
Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі КПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита
#8 слайд
Жабдық түрлері
КПГ - 60
(2 әріп)
П – пищеварочный тағам
дайындау
Н – үздіксіз
8 слайд
Жабдық түрлері КПГ - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз
#9 слайд
Атауы
КПГ - 60
(3 әріп)
Э – электрлі
Г – газды
П - бу
9 слайд
Атауы КПГ - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу
#10 слайд
Сандар
КПГ - 60
Литр бойынша
сыйымдылығы,камераның
көлемі,оттық саны және
басқада көрсеткіштер.
10 слайд
Сандар КПГ - 60 Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.
#11 слайд
Жылыту жабдықтары
Секциялы емес
Модульдендірілген-
секциялық (СМ)
11 слайд
Жылыту жабдықтары Секциялы емес Модульдендірілген- секциялық (СМ)
#12 слайд
КПП - 160
160 литрлік тамақ пісіретін
бу қазаны.
12 слайд
КПП - 160 160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.
#13 слайд
Жылу жабдықтар маркілері:
КПГ – 60
КПЭ – 100
ПЭСМ – 4
ФЭСМ – 20
ШЖЭ – 0,85
КЭП – 400
СНЭ – 0,2
13 слайд
Жылу жабдықтар маркілері: КПГ – 60 КПЭ – 100 ПЭСМ – 4 ФЭСМ – 20 ШЖЭ – 0,85 КЭП – 400 СНЭ – 0,2
#14 слайд
КПГ – 60
60 литрлік тамақ пісіретін
газды қазан
14 слайд
КПГ – 60 60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан
#15 слайд
КПЭ – 100
100 литрлік тамақ пісіретін
электр қазан
15 слайд
КПЭ – 100 100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан
#16 слайд
ПЭСМ – 4
Модульденген-секциялық
4-оттықты электр плита.
16 слайд
ПЭСМ – 4 Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.
#17 слайд
ФЭСМ – 20
Модульденген-секциялы
электрлі-20литрлік
фритюрница.
17 слайд
ФЭСМ – 20 Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.
#18 слайд
ШЖЭ – 0,85
Электрлі қуыру
шкафы,камера сыйымдылығы
0.85 м кв.
18 слайд
ШЖЭ – 0,85 Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.
#19 слайд
КЭП – 400
Электрлі бу қазандары КЭП-
400(сыйымдылығы)40мин
қайнайды
Кондитерлік пеш
19 слайд
КЭП – 400 Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды Кондитерлік пеш
#20 слайд
СНЭ – 0,2
Тікелей қыздырылатын
таба,бетінің қызуы 0.2 м кв.
Қуыру бетінің температурасы-
150-250С,бұл аппаратта өнімді
маймен қуыруға
болмайды.
20 слайд
СНЭ – 0,2 Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв. Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.
#21 слайд
Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға
арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай
болу керек:
Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және
көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл
аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.
Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа
бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр
күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді.
Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22
маркалы табалар шығарылады.
21 слайд
Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды. Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді. Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22 маркалы табалар шығарылады.
#22 слайд
СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген
секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын
аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс
қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу
сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен
қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді.
СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы
модульдендірілген,секциялық электр табалар
СЭ-0,45-рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы
барыдыстың астына берілетін қызудың
температурасы автоматты түрде
реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған.
СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ-
0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен
ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.
22 слайд
СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді. СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы модульдендірілген,секциялық электр табалар СЭ-0,45-рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы барыдыстың астына берілетін қызудың температурасы автоматты түрде реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған. СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ- 0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.
#23 слайд
Көрсеткі
ш
Өлшем
бірлігі
СЭСМ-
0,2
СЭСМ-
0,5
СЭ-0,22СЭ-0,45СГСМ-0,5АТЭ1,
1
Таба
табанын
ың
ауданы
М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1
Табаның
сыйымд
ылығы
Л 30 80 25 90 90 300
Темпера
турасына
дейін
қыздыруғ
а кететін
уақыт
мин 20 25 30 30 30 10
23 слайд
Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22СЭ-0,45СГСМ-0,5АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1 Табаның сыйымд ылығы Л 30 80 25 90 90 300 Темпера турасына дейін қыздыруғ а кететін уақыт мин 20 25 30 30 30 10
#24 слайд
1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған?
-шойыннан
-Темирден
-Тотықпайтын болаттан
-Мыстан.
2.Төнгерілмелі қазандар түрі
-КПТ-160
-КПГ-60-КПГ-40М
-КЭ-100,КПГ-40М
-КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады?
-2
-4
-6
-1
4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады?
-1
-2
-3
-4
24 слайд
1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі -КПТ-160 -КПГ-60-КПГ-40М -КЭ-100,КПГ-40М -КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады? -2 -4 -6 -1 4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады? -1 -2 -3 -4
#25 слайд
5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады
-2
-3
-4
-6
6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні?
-үш бұрышты
-төрт бұрышты
-тік төрт бұрышты
-төрт
7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус?
-30-60С
-60-80С
-80С
-55-85С
8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі
-2
-3
-4
-1
25 слайд
5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус? -30-60С -60-80С -80С -55-85С 8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі -2 -3 -4 -1
#26 слайд
9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус?
-100-200
-150-250
150-300
-350
10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні
-төртбұрыш
-тік төртбұрыш
-үшбұрыш
-қисық
26 слайд
9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -тік төртбұрыш -үшбұрыш -қисық
шағым қалдыра аласыз













