Жылу жабдықтары

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Жылу жабдықтары

Материал туралы қысқаша түсінік
Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары Жұмыс істеу тәртібі.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Жылу жабдықтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

#1 слайд
Жылу жабдықтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

1 слайд

Жылу жабдықтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

Топтасуы: Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары

#2 слайд
Топтасуы: Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары Жұмыс істеу тәртібі.

2 слайд

Топтасуы: Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары Жұмыс істеу тәртібі.

Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

#3 слайд
Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

3 слайд

Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

Технологиялық бағыты бойынша Әмбебаптық Арнаулы жабдықтар

#4 слайд
Технологиялық бағыты бойынша Әмбебаптық Арнаулы жабдықтар

4 слайд

Технологиялық бағыты бойынша Әмбебаптық Арнаулы жабдықтар

Жылыту тәсілдері бойынша Электрлік Газды отын бу

#5 слайд
Жылыту тәсілдері бойынша Электрлік Газды отын бу

5 слайд

Жылыту тәсілдері бойынша Электрлік Газды отын бу

Жұмыс істеу тәртібі Үздіксіз кезенді Ш2-ХТ2-ИPYHL HS-20

#6 слайд
Жұмыс істеу тәртібі Үздіксіз кезенді Ш2-ХТ2-ИPYHL HS-20

6 слайд

Жұмыс істеу тәртібі Үздіксіз кезенді Ш2-ХТ2-ИPYHL HS-20

Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі КПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

#7 слайд
Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі КПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

7 слайд

Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі КПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

Жабдық түрлері КПГ - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

#8 слайд
Жабдық түрлері КПГ - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

8 слайд

Жабдық түрлері КПГ - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

Атауы КПГ - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

#9 слайд
Атауы КПГ - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

9 слайд

Атауы КПГ - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

Сандар КПГ - 60 Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

#10 слайд
Сандар КПГ - 60 Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

10 слайд

Сандар КПГ - 60 Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

Жылыту жабдықтары Секциялы емес Модульдендірілген- секциялық (СМ)

#11 слайд
Жылыту жабдықтары Секциялы емес Модульдендірілген- секциялық (СМ)

11 слайд

Жылыту жабдықтары Секциялы емес Модульдендірілген- секциялық (СМ)

КПП - 160 160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

#12 слайд
КПП - 160 160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

12 слайд

КПП - 160 160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

Жылу жабдықтар маркілері: КПГ – 60 КПЭ – 100 ПЭСМ – 4 ФЭСМ – 20 ШЖЭ – 0,85 КЭП – 400 СНЭ – 0,2

#13 слайд
Жылу жабдықтар маркілері: КПГ – 60 КПЭ – 100 ПЭСМ – 4 ФЭСМ – 20 ШЖЭ – 0,85 КЭП – 400 СНЭ – 0,2

13 слайд

Жылу жабдықтар маркілері: КПГ – 60 КПЭ – 100 ПЭСМ – 4 ФЭСМ – 20 ШЖЭ – 0,85 КЭП – 400 СНЭ – 0,2

КПГ – 60 60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

#14 слайд
КПГ – 60 60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

14 слайд

КПГ – 60 60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

КПЭ – 100 100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

#15 слайд
КПЭ – 100 100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

15 слайд

КПЭ – 100 100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

ПЭСМ – 4 Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

#16 слайд
ПЭСМ – 4 Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

16 слайд

ПЭСМ – 4 Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

ФЭСМ – 20 Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

#17 слайд
ФЭСМ – 20 Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

17 слайд

ФЭСМ – 20 Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

ШЖЭ – 0,85 Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

#18 слайд
ШЖЭ – 0,85 Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

18 слайд

ШЖЭ – 0,85 Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

КЭП – 400 Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды Кондитерлік пеш

#19 слайд
КЭП – 400 Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды Кондитерлік пеш

19 слайд

КЭП – 400 Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды Кондитерлік пеш

СНЭ – 0,2 Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв. Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді майме

#20 слайд
СНЭ – 0,2 Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв. Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.

20 слайд

СНЭ – 0,2 Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв. Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.

Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыр

#21 слайд
Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды. Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді. Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22 маркалы табалар шығарылады.

21 слайд

Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды. Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді. Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22 маркалы табалар шығарылады.

СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыст

#22 слайд
СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді. СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы модульдендірілген,секциялық электр табалар СЭ-0,45-рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы барыдыстың астына берілетін қызудың температурасы автоматты түрде реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған. СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ- 0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.

22 слайд

СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді. СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы модульдендірілген,секциялық электр табалар СЭ-0,45-рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы барыдыстың астына берілетін қызудың температурасы автоматты түрде реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған. СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ- 0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.

Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22СЭ-0,45СГСМ-0,5АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,

#23 слайд
Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22СЭ-0,45СГСМ-0,5АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1 Табаның сыйымд ылығы Л 30 80 25 90 90 300 Темпера турасына дейін қыздыруғ а кететін уақыт мин 20 25 30 30 30 10

23 слайд

Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22СЭ-0,45СГСМ-0,5АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1 Табаның сыйымд ылығы Л 30 80 25 90 90 300 Темпера турасына дейін қыздыруғ а кететін уақыт мин 20 25 30 30 30 10

1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі

#24 слайд
1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі -КПТ-160 -КПГ-60-КПГ-40М -КЭ-100,КПГ-40М -КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады? -2 -4 -6 -1 4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады? -1 -2 -3 -4

24 слайд

1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі -КПТ-160 -КПГ-60-КПГ-40М -КЭ-100,КПГ-40М -КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады? -2 -4 -6 -1 4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады? -1 -2 -3 -4

5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Ко

#25 слайд
5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус? -30-60С -60-80С -80С -55-85С 8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі -2 -3 -4 -1

25 слайд

5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус? -30-60С -60-80С -80С -55-85С 8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі -2 -3 -4 -1

9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -ті

#26 слайд
9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -тік төртбұрыш -үшбұрыш -қисық

26 слайд

9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -тік төртбұрыш -үшбұрыш -қисық

Файл форматы:
ppt
22.01.2019
2679
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі