Материалдар / Жылу жабдықтары

Жылу жабдықтары

Материал туралы қысқаша түсінік
Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері. Технологиялық жағдайы бойынша Отындар мен жылу тасу орталары Жұмыс істеу тәртібі.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
22 Қаңтар 2019
2264
6 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Жылу жабды қтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

1 слайд
Жылу жабды қтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

1 слайд

Жылу жабды қтары Жылумен өңдеу және жылу аппараттары туралы жалпы мәлімет.

Топтасуы:  Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері.  Технологиялық жағдайы бойынша  Отындар мен жылу тасу ортал

2 слайд
Топтасуы:  Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері.  Технологиялық жағдайы бойынша  Отындар мен жылу тасу орталары  Жұмыс істеу тәртібі.

2 слайд

Топтасуы:  Жылу аппараттарының негізгі,құрылымдық элементтері.  Технологиялық жағдайы бойынша  Отындар мен жылу тасу орталары  Жұмыс істеу тәртібі.

Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

3 слайд
Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

3 слайд

Жылыту бойынша тікелей жылыту жабдықтары  Беттік жылыту жабдықтары

Технологиялық бағыты бойынша  Әмбебаптық  Арнаулы жабдықтар

4 слайд
Технологиялық бағыты бойынша  Әмбебаптық  Арнаулы жабдықтар

4 слайд

Технологиялық бағыты бойынша  Әмбебаптық  Арнаулы жабдықтар

Жылыту тәсілдері бойынша  Электрлік  Газды  отын  бу

5 слайд
Жылыту тәсілдері бойынша  Электрлік  Газды  отын  бу

5 слайд

Жылыту тәсілдері бойынша  Электрлік  Газды  отын  бу

Жұмыс істеу тәртібі  Үздіксіз  кезенді Ш2-ХТ2-И PYHL HS-20

6 слайд
Жұмыс істеу тәртібі  Үздіксіз  кезенді Ш2-ХТ2-И PYHL HS-20

6 слайд

Жұмыс істеу тәртібі  Үздіксіз  кезенді Ш2-ХТ2-И PYHL HS-20

Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі К ПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

7 слайд
Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі К ПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

7 слайд

Жылу жабдықтарының әріппен белгіленуі К ПГ - 60 (1әріп ) К – котел Ш – шкаф П – плита

Жабдық түрлері К П Г - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

8 слайд
Жабдық түрлері К П Г - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

8 слайд

Жабдық түрлері К П Г - 60 (2 әріп) П – пищеварочный тағам дайындау Н – үздіксіз

Атауы КП Г - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

9 слайд
Атауы КП Г - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

9 слайд

Атауы КП Г - 60 (3 әріп) Э – электрлі Г – газды П - бу

Сандар КПГ - 60  Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

10 слайд
Сандар КПГ - 60  Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

10 слайд

Сандар КПГ - 60  Литр бойынша сыйымдылығы,камераның көлемі,оттық саны және басқада көрсеткіштер.

Жылыту жабдықтары  Секциялы емес  Модульдендірілген- секциялық (СМ)

11 слайд
Жылыту жабдықтары  Секциялы емес  Модульдендірілген- секциялық (СМ)

11 слайд

Жылыту жабдықтары  Секциялы емес  Модульдендірілген- секциялық (СМ)

КПП - 160  160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

12 слайд
КПП - 160  160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

12 слайд

КПП - 160  160 литрлік тамақ пісіретін бу қазаны.

Жылу жабдықтар маркілері:  КПГ – 60  КПЭ – 100  ПЭСМ – 4  ФЭСМ – 20  ШЖЭ – 0,85  КЭП – 400  СНЭ – 0,2

13 слайд
Жылу жабдықтар маркілері:  КПГ – 60  КПЭ – 100  ПЭСМ – 4  ФЭСМ – 20  ШЖЭ – 0,85  КЭП – 400  СНЭ – 0,2

13 слайд

Жылу жабдықтар маркілері:  КПГ – 60  КПЭ – 100  ПЭСМ – 4  ФЭСМ – 20  ШЖЭ – 0,85  КЭП – 400  СНЭ – 0,2

КПГ – 60  60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

14 слайд
КПГ – 60  60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

14 слайд

КПГ – 60  60 литрлік тамақ пісіретін газды қазан

КПЭ – 100  100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

15 слайд
КПЭ – 100  100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

15 слайд

КПЭ – 100  100 литрлік тамақ пісіретін электр қазан

ПЭСМ – 4  Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

16 слайд
ПЭСМ – 4  Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

16 слайд

ПЭСМ – 4  Модульденген-секциялық 4-оттықты электр плита.

ФЭСМ – 20  Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

17 слайд
ФЭСМ – 20  Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

17 слайд

ФЭСМ – 20  Модульденген-секциялы электрлі-20литрлік фритюрница.

ШЖЭ – 0,85  Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

18 слайд
ШЖЭ – 0,85  Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

18 слайд

ШЖЭ – 0,85  Электрлі қуыру шкафы,камера сыйымдылығы 0.85 м кв.

КЭП – 400  Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды  Кондитерлік пеш

19 слайд
КЭП – 400  Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды  Кондитерлік пеш

19 слайд

КЭП – 400  Электрлі бу қазандары КЭП- 400(сыйымдылығы)40мин қайнайды  Кондитерлік пеш

СНЭ – 0,2  Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв.  Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді май

20 слайд
СНЭ – 0,2  Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв.  Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға  болмайды.

20 слайд

СНЭ – 0,2  Тікелей қыздырылатын таба,бетінің қызуы 0.2 м кв.  Қуыру бетінің температурасы- 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға  болмайды.

Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуы

21 слайд
Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.  Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді.  Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22 маркалы табалар шығарылады.

21 слайд

Табалар өнімдерді жылу өткізгіштік әдіспен қуыруға арналған.Табалар төмендегідей технологиялық талаптарға сай болу керек: Қуыру бетінің температурасы біркелкі,қуыру беті тегіс және көлденең деңгейде,қуыру бетінің температурасы 150-250С,бұл аппаратта өнімді маймен қуыруға болмайды.  Табалар тікелей не жанама түрде қыздырылатын екі топқа бөлінеді.Сонымен бірге табалар газбен немесе электр күшінің көмегімен қыздырылатын болып бөлінеді.  Қазір электрлі-СЭСМ-0,2,СЭСМ-0,5,СЭ-0,45,СЭ-0,22 маркалы табалар шығарылады.

СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыс

22 слайд
СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді.  СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы  модульдендірілген,секциялық электр табалар  СЭ-0,45- рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы барыдыстың астына берілетін қызудың температурасы автоматты түрде реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған.  СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ- 0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.

22 слайд

СЭСМ-0,2 және СЭСМ-0,5 модульдендірілген секциялық электр табалары тікелей қыздырылатын аппараттар.Тік төртбұрышты,шойын ыдыстар.Ыдыс қапталған,қаптаау мен шойын ыдыс арасында жылу сақтау қабаты бар.Табалар сыртқы өлшемдері мен қуаттары жағынан ғана өзгешеленеді.  СЭ-0,45 және СЭ-0,22 маркалы  модульдендірілген,секциялық электр табалар  СЭ-0,45- рамаға орнатылған,төрт бұрышты ыдысы барыдыстың астына берілетін қызудың температурасы автоматты түрде реттелінеді.Ыдыстың беті қақпақпен жабылған.  СЭ-0,22 табасының құрылымы да СЭ- 0,45табасының құрылымына ұқсас.Олар бір-бірінен ауыспалы механизімдерімен ғана ерекшелінеді.

Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22 СЭ-0,45 СГСМ-0,5 АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5

23 слайд
Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22 СЭ-0,45 СГСМ-0,5 АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1 Табаның сыйымд ылығы Л 30 80 25 90 90 300 Темпера турасына дейін қыздыруғ а кететін уақыт мин 20 25 30 30 30 10

23 слайд

Көрсеткі ш Өлшем бірлігі СЭСМ- 0,2 СЭСМ- 0,5 СЭ-0,22 СЭ-0,45 СГСМ-0,5 АТЭ1, 1 Таба табанын ың ауданы М2 0,2 0,5 0,22 0,45 0,5 1,1 Табаның сыйымд ылығы Л 30 80 25 90 90 300 Темпера турасына дейін қыздыруғ а кететін уақыт мин 20 25 30 30 30 10

1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі

24 слайд
1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі -КПТ-160 -КПГ-60-КПГ-40М -КЭ-100,КПГ-40М -КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады?  -2  -4  - 6  -1 4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады?  -1  -2  -3  -4

24 слайд

1.КПЭСМ-60М қазан қандай материалдан жасалынған? -шойыннан -Темирден -Тотықпайтын болаттан -Мыстан. 2.Төнгерілмелі қазандар түрі -КПТ-160 -КПГ-60-КПГ-40М -КЭ-100,КПГ-40М -КПП-1603.АПЭСМ-2 неше секциядан тұрады?  -2  -4  - 6  -1 4.Бу генераторында су неше қыздырғышпен қыздырылады?  -1  -2  -3  -4

5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Ко

25 слайд
5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус? -30-60С -60-80С -80С -55-85С 8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі -2 -3 -4 -1

25 слайд

5.АПЭ-0,23А неше камерадан тұрады -2 -3 -4 -6 6.ҒЕ-11 пісіру ыдыс пішіні? -үш бұрышты -төрт бұрышты -тік төрт бұрышты -төрт 7.Кофе аппаратында температура тұрақтылығы қанша градус? -30-60С -60-80С -80С -55-85С 8.Кофе қайнату аппараттары неше түрлі -2 -3 -4 -1

9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -ті

26 слайд
9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -тік төртбұрыш -үшбұрыш -қисық

26 слайд

9.Табалардағы қуыру бетінің температурасы қанша градус? -100-200 -150-250 150-300 -350 10.СЭСМ-0,2 ыдыс пішіні -төртбұрыш -тік төртбұрыш -үшбұрыш -қисық

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ