Жылумен өңдеу әдістері негізгі және қосымша тәсілдері

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Жылумен өңдеу әдістері негізгі және қосымша тәсілдері

Материал туралы қысқаша түсінік
Жылумен өңдеу әдістері негізгі және қосымша тәсілдерін үйрету.Болашақ аспазшылар жылумен өңдеу әдістерін дұрыс жүргізбеу нәтижесінде тағамда жағымсыз иіс пен дәм болуы, асты ағзаға нашар сіңіп, дәрумендер мен хош иіс беретін заттардың бұзылуына әкеп соқпаудың алдын-алып, теория жүзінде үйретіп, кейін осы жағдайларды ескеріп, қолдануына септігін тигізері сөзсіз.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Өткен тақырып бойынша студенттерд ің білімін тексеру.

#1 слайд
Өткен тақырып бойынша студенттерд ің білімін тексеру.

1 слайд

Өткен тақырып бойынша студенттерд ің білімін тексеру.

Бесінші сәуір Пән: Тағам дайындау технологиясы КМ.06. Тамақ дайындау үдерісінде сыни бақылау нүктелерін белгілеу және дайын ө

#2 слайд
Бесінші сәуір Пән: Тағам дайындау технологиясы КМ.06. Тамақ дайындау үдерісінде сыни бақылау нүктелерін белгілеу және дайын өнімнің сапасының төмендеуіне әкелетін ондағы туындаған тәуекелдерді талдау.  Сабақтың тақырыбы: « Жылумен өңдеу әдістері негізгі және қосымша тәсілдері »

2 слайд

Бесінші сәуір Пән: Тағам дайындау технологиясы КМ.06. Тамақ дайындау үдерісінде сыни бақылау нүктелерін белгілеу және дайын өнімнің сапасының төмендеуіне әкелетін ондағы туындаған тәуекелдерді талдау.  Сабақтың тақырыбы: « Жылумен өңдеу әдістері негізгі және қосымша тәсілдері »

 Студенттерге жылумен өңдеу әдістері мен қосымша әдістерін теория жүзінде таныстырып үйрету.Сабақтың мақсаты:

#3 слайд
 Студенттерге жылумен өңдеу әдістері мен қосымша әдістерін теория жүзінде таныстырып үйрету.Сабақтың мақсаты:

3 слайд

 Студенттерге жылумен өңдеу әдістері мен қосымша әдістерін теория жүзінде таныстырып үйрету.Сабақтың мақсаты:

 « Басқаларды үйрете отырып, біздің өзіміз де үйренеміз ».Римдік философ, ақын мемлекеттік ағартушысы Л.А.Сенеке

#4 слайд
 « Басқаларды үйрете отырып, біздің өзіміз де үйренеміз ».Римдік философ, ақын мемлекеттік ағартушысы Л.А.Сенеке

4 слайд

 « Басқаларды үйрете отырып, біздің өзіміз де үйренеміз ».Римдік философ, ақын мемлекеттік ағартушысы Л.А.Сенеке

 Негізгі  Құрамды  көмекші Өнімдерді жылумен өңдеу:

#5 слайд
 Негізгі  Құрамды  көмекші  Өнімдерді жылумен өңдеу:

5 слайд

 Негізгі  Құрамды  көмекші  Өнімдерді жылумен өңдеу:

 ПісіруНегізгі әдістер.

#6 слайд
 ПісіруНегізгі әдістер.

6 слайд

 ПісіруНегізгі әдістер.

 Пісірудің екі тәртібі бар:  1. Сұйықтық қайнағанша қыздырадыНегізгі әдіспен пісіру

#7 слайд
 Пісірудің екі тәртібі бар:  1. Сұйықтық қайнағанша қыздырадыНегізгі әдіспен пісіру

7 слайд

 Пісірудің екі тәртібі бар:  1. Сұйықтық қайнағанша қыздырадыНегізгі әдіспен пісіру

 2.Екінші тәртіп кезінде сұйықты қайнағанша қыздырады, сосын энергия (жылу) беруді тоқтатады да өнімді толық дайындыққа жеткі

#8 слайд
 2.Екінші тәртіп кезінде сұйықты қайнағанша қыздырады, сосын энергия (жылу) беруді тоқтатады да өнімді толық дайындыққа жеткізуді жинақталған (аккумилированный) жылу көмегімен іске асырады. Негізгі әдіспен пісіру

8 слайд

 2.Екінші тәртіп кезінде сұйықты қайнағанша қыздырады, сосын энергия (жылу) беруді тоқтатады да өнімді толық дайындыққа жеткізуді жинақталған (аккумилированный) жылу көмегімен іске асырады. Негізгі әдіспен пісіру

Автоклавта немесе вакуум аппартта пісіру

#9 слайд
Автоклавта немесе вакуум аппартта пісіру

9 слайд

Автоклавта немесе вакуум аппартта пісіру

Буда пісіру

#10 слайд
Буда пісіру

10 слайд

Буда пісіру

 Өнімді аз мөлшердегі сұйықтықта немесе өз сөлінде пісіру.Көбейту дегеніміз не?

#11 слайд
 Өнімді аз мөлшердегі сұйықтықта немесе өз сөлінде пісіру.Көбейту дегеніміз не?

11 слайд

 Өнімді аз мөлшердегі сұйықтықта немесе өз сөлінде пісіру.Көбейту дегеніміз не?

 Қуырудың төмендегідей әдістері белгілі. Олар: 1) негізгі әдіс – қуырылу бетіне май аз мөлшерде жанасатындай етіп қуыру;  2

#12 слайд
 Қуырудың төмендегідей әдістері белгілі. Олар: 1) негізгі әдіс – қуырылу бетіне май аз мөлшерде жанасатындай етіп қуыру;  2) көп мөлшердегі майда қуыру (фритюрде);  3) қуыру шкафында қуыру;  4) ашық отта қуыру;  5) инфрақызыл сәуле ағыны өрісінде (ИК-қыздыру).Қуыру

12 слайд

 Қуырудың төмендегідей әдістері белгілі. Олар: 1) негізгі әдіс – қуырылу бетіне май аз мөлшерде жанасатындай етіп қуыру;  2) көп мөлшердегі майда қуыру (фритюрде);  3) қуыру шкафында қуыру;  4) ашық отта қуыру;  5) инфрақызыл сәуле ағыны өрісінде (ИК-қыздыру).Қуыру

Негізгі әдіс және фритюрде қуыру

#13 слайд
Негізгі әдіс және фритюрде қуыру

13 слайд

Негізгі әдіс және фритюрде қуыру

Қуыру шкафында, ашық отта, инфрақызыл сәуле ағынында

#14 слайд
Қуыру шкафында, ашық отта, инфрақызыл сәуле ағынында

14 слайд

Қуыру шкафында, ашық отта, инфрақызыл сәуле ағынында

 Бұқтыру  Ыстықта қақтау не қақтыруЖылумен өңдеудің құрамды әдістері

#15 слайд
 Бұқтыру  Ыстықта қақтау не қақтыруЖылумен өңдеудің құрамды әдістері

15 слайд

 Бұқтыру  Ыстықта қақтау не қақтыруЖылумен өңдеудің құрамды әдістері

 Үйіту  Ыстық суда ұстау не булау  Шала қуыру  ТермостатирлеуЖылумен өңдеудің қосымша тәсілдері

#16 слайд
 Үйіту  Ыстық суда ұстау не булау  Шала қуыру  ТермостатирлеуЖылумен өңдеудің қосымша тәсілдері

16 слайд

 Үйіту  Ыстық суда ұстау не булау  Шала қуыру  ТермостатирлеуЖылумен өңдеудің қосымша тәсілдері

Үйіту

#17 слайд
Үйіту

17 слайд

Үйіту

Ыстық суда ұстау не булау

#18 слайд
Ыстық суда ұстау не булау

18 слайд

Ыстық суда ұстау не булау

Шала қуыру

#19 слайд
Шала қуыру

19 слайд

Шала қуыру

Термостатирлеу

#20 слайд
Термостатирлеу

20 слайд

Термостатирлеу

 Белоктардың өзгеруі  Майлардың өзгеруі  Көмірсулардың өзгеруі  Дәрумендердің өзгеруі  Минералды заттар  Бояғыштардың өзге

#21 слайд
 Белоктардың өзгеруі  Майлардың өзгеруі  Көмірсулардың өзгеруі  Дәрумендердің өзгеруі  Минералды заттар  Бояғыштардың өзгеруіТемператураның және жылу өңдеу ұзақтығының дайын өнім сапасына әсері

21 слайд

 Белоктардың өзгеруі  Майлардың өзгеруі  Көмірсулардың өзгеруі  Дәрумендердің өзгеруі  Минералды заттар  Бояғыштардың өзгеруіТемператураның және жылу өңдеу ұзақтығының дайын өнім сапасына әсері

студенттерге сілтеме арқылы тест сұрақтарын орындау.Жаңа тақырып бойынша түсінгенін

#22 слайд
студенттерге сілтеме арқылы тест сұрақтарын орындау.Жаңа тақырып бойынша түсінгенін

22 слайд

студенттерге сілтеме арқылы тест сұрақтарын орындау.Жаңа тақырып бойынша түсінгенін

 Жылумен өңдеу әдістерінің түрлеріне байланысты сөзжұмбақ немес ойын құрастырып келу.Үйге тапсырма

#23 слайд
 Жылумен өңдеу әдістерінің түрлеріне байланысты сөзжұмбақ немес ойын құрастырып келу.Үйге тапсырма

23 слайд

 Жылумен өңдеу әдістерінің түрлеріне байланысты сөзжұмбақ немес ойын құрастырып келу.Үйге тапсырма

#24 слайд

24 слайд

Файл форматы:
pptx
08.11.2023
648
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі