Мамандығым - мақтаншым!

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Мамандығым - мақтаншым!

Материал туралы қысқаша түсінік
Мамандық түрлері, оларды қажеттіліктері туралы
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Аспазшы

#1 слайд
Аспазшы

1 слайд

Аспазшы

#2 слайд

2 слайд

Қадірлі мамандық – құрметіңді арттырар

#3 слайд
Қадірлі мамандық – құрметіңді арттырар

3 слайд

Қадірлі мамандық – құрметіңді арттырар

#4 слайд

4 слайд

#5 слайд

5 слайд

#6 слайд

6 слайд

#7 слайд

7 слайд

#8 слайд

8 слайд

#9 слайд

9 слайд

#10 слайд

10 слайд

#11 слайд

11 слайд

#12 слайд

12 слайд

#13 слайд

13 слайд

#14 слайд

14 слайд

А с п а з д ы қ т а р и х т ы ң ө ш п е с т а р а у ыТарих өткеннің жаңғырығы. Әрбір мемлекеттің таусылмас тарихы с

#15 слайд
А с п а з д ы қ т а р и х т ы ң ө ш п е с т а р а у ыТарих өткеннің жаңғырығы. Әрбір мемлекеттің таусылмас тарихы сияқты аспаздықтың да өзіндік тарихы бар. Аспаздық туралы алғашқы кітап Грецияда шықты. Аспаздық іске толық маманданған алғашқы адам ер адам болған. Аспазшылар қандай жағдайда да өз жұмыстарын өзгертпейтін бірден бір мамандар.

15 слайд

А с п а з д ы қ т а р и х т ы ң ө ш п е с т а р а у ыТарих өткеннің жаңғырығы. Әрбір мемлекеттің таусылмас тарихы сияқты аспаздықтың да өзіндік тарихы бар. Аспаздық туралы алғашқы кітап Грецияда шықты. Аспаздық іске толық маманданған алғашқы адам ер адам болған. Аспазшылар қандай жағдайда да өз жұмыстарын өзгертпейтін бірден бір мамандар.

Аспазшыны ң әрбір күні есепке толы. Ол әрбір тағамды дайындағанда оның құрамын есептеп, оларға кететін өнімдерді немесе әрбір

#16 слайд
Аспазшыны ң әрбір күні есепке толы. Ол әрбір тағамды дайындағанда оның құрамын есептеп, оларға кететін өнімдерді немесе әрбір жасалынатын жұмысына бөлетін уақытын да есептеп отыруы қажет. Яғни біз аспаздар тағамдар әлемінен басқа математика әлемімен де тығыз байланыста болады екенбіз. ендеше есепке жүйріктігіміз тағамның тәттілігімен бірдей екен. А с п а з М а т е м а т и к а ә л е м і м е н

16 слайд

Аспазшыны ң әрбір күні есепке толы. Ол әрбір тағамды дайындағанда оның құрамын есептеп, оларға кететін өнімдерді немесе әрбір жасалынатын жұмысына бөлетін уақытын да есептеп отыруы қажет. Яғни біз аспаздар тағамдар әлемінен басқа математика әлемімен де тығыз байланыста болады екенбіз. ендеше есепке жүйріктігіміз тағамның тәттілігімен бірдей екен. А с п а з М а т е м а т и к а ә л е м і м е н

Ж а қ с ы а с п а з д ә р і г е р м е н т е ң Аспазшы үлкен мамандық, Тамағы тілді үйірген. Сыйлайтын жанға денсаулық,

#17 слайд
Ж а қ с ы а с п а з д ә р і г е р м е н т е ң Аспазшы үлкен мамандық, Тамағы тілді үйірген. Сыйлайтын жанға денсаулық, Өнерді түйген түйіннен.

17 слайд

Ж а қ с ы а с п а з д ә р і г е р м е н т е ң Аспазшы үлкен мамандық, Тамағы тілді үйірген. Сыйлайтын жанға денсаулық, Өнерді түйген түйіннен.

А д а м г е р ш і л і к а с п а з д ы ң б а с т ы қ а с и е т іАдамның байлығы оның мінезі мен қайырымдылығы. Ас

#18 слайд
А д а м г е р ш і л і к а с п а з д ы ң б а с т ы қ а с и е т іАдамның байлығы оның мінезі мен қайырымдылығы. Аспаз мінезге бай, көңілді, қонақжай болуы қажет. А-ақылды С-сабырлы П-парасатты А-адамгершілікті З-зерек

18 слайд

А д а м г е р ш і л і к а с п а з д ы ң б а с т ы қ а с и е т іАдамның байлығы оның мінезі мен қайырымдылығы. Аспаз мінезге бай, көңілді, қонақжай болуы қажет. А-ақылды С-сабырлы П-парасатты А-адамгершілікті З-зерек

Аспазшы- – ол ең бір қажетті де маңызды мамандықтардың бірі. Себебі ас - адамның арқауы демей ме. Ал сол асты әрі дәмді,

#19 слайд
Аспазшы- – ол ең бір қажетті де маңызды мамандықтардың бірі. Себебі ас - адамның арқауы демей ме. Ал сол асты әрі дәмді, әрі пайдалы етіп дайындай білу үшін білім мен еп керек.   Бұл мамандықтың қиындығы сонда, аспаздықты тек қана оқу арқылы игеріп кете алмайсыз, оған адамның бойында осы керемет мамандыққа деген бейім, дарыны болу керек. Егер бойыңда дарының, икемің болса аспаздық  деген мамандық әлеміне енуіңе болады.

19 слайд

Аспазшы- – ол ең бір қажетті де маңызды мамандықтардың бірі. Себебі ас - адамның арқауы демей ме. Ал сол асты әрі дәмді, әрі пайдалы етіп дайындай білу үшін білім мен еп керек.   Бұл мамандықтың қиындығы сонда, аспаздықты тек қана оқу арқылы игеріп кете алмайсыз, оған адамның бойында осы керемет мамандыққа деген бейім, дарыны болу керек. Егер бойыңда дарының, икемің болса аспаздық  деген мамандық әлеміне енуіңе болады.

Файл форматы:
pptx
22.02.2023
360
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі