Материалдар / Мамандығым - мақтаншым!
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Мамандығым - мақтаншым!

Материал туралы қысқаша түсінік
Мамандық түрлері, оларды қажеттіліктері туралы
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
22 Ақпан 2023
156
3 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Аспазшы

1 слайд
Аспазшы

2 слайд

Қадірлі мамандық – құрметіңді арттырар

3 слайд
Қадірлі мамандық – құрметіңді арттырар

4 слайд

5 слайд

6 слайд

7 слайд

8 слайд

9 слайд

10 слайд

11 слайд

12 слайд

13 слайд

14 слайд

А с п а з д ы қ т а р и х т ы ң ө ш п е с т а р а у ыТарих өткеннің жаңғырығы. Әрбір мемлекеттің таусылмас тарихы с

15 слайд
А с п а з д ы қ т а р и х т ы ң ө ш п е с т а р а у ыТарих өткеннің жаңғырығы. Әрбір мемлекеттің таусылмас тарихы сияқты аспаздықтың да өзіндік тарихы бар. Аспаздық туралы алғашқы кітап Грецияда шықты. Аспаздық іске толық маманданған алғашқы адам ер адам болған. Аспазшылар қандай жағдайда да өз жұмыстарын өзгертпейтін бірден бір мамандар.

Аспазшыны ң әрбір күні есепке толы. Ол әрбір тағамды дайындағанда оның құрамын есептеп, оларға кететін өнімдерді немесе әрбір

16 слайд
Аспазшыны ң әрбір күні есепке толы. Ол әрбір тағамды дайындағанда оның құрамын есептеп, оларға кететін өнімдерді немесе әрбір жасалынатын жұмысына бөлетін уақытын да есептеп отыруы қажет. Яғни біз аспаздар тағамдар әлемінен басқа математика әлемімен де тығыз байланыста болады екенбіз. ендеше есепке жүйріктігіміз тағамның тәттілігімен бірдей екен. А с п а з М а т е м а т и к а ә л е м і м е н

Ж а қ с ы а с п а з д ә р і г е р м е н т е ң Аспазшы үлкен мамандық, Тамағы тілді үйірген. Сыйлайтын жанға денсаулық,

17 слайд
Ж а қ с ы а с п а з д ә р і г е р м е н т е ң Аспазшы үлкен мамандық, Тамағы тілді үйірген. Сыйлайтын жанға денсаулық, Өнерді түйген түйіннен.

А д а м г е р ш і л і к а с п а з д ы ң б а с т ы қ а с и е т іАдамның байлығы оның мінезі мен қайырымдылығы. Ас

18 слайд
А д а м г е р ш і л і к а с п а з д ы ң б а с т ы қ а с и е т іАдамның байлығы оның мінезі мен қайырымдылығы. Аспаз мінезге бай, көңілді, қонақжай болуы қажет. А-ақылды С-сабырлы П-парасатты А-адамгершілікті З-зерек

Аспазшы- – ол ең бір қажетті де маңызды мамандықтардың бірі. Себебі ас - адамның арқауы демей ме. Ал сол асты әрі дәмді,

19 слайд
Аспазшы- – ол ең бір қажетті де маңызды мамандықтардың бірі. Себебі ас - адамның арқауы демей ме. Ал сол асты әрі дәмді, әрі пайдалы етіп дайындай білу үшін білім мен еп керек.   Бұл мамандықтың қиындығы сонда, аспаздықты тек қана оқу арқылы игеріп кете алмайсыз, оған адамның бойында осы керемет мамандыққа деген бейім, дарыны болу керек. Егер бойыңда дарының, икемің болса аспаздық  деген мамандық әлеміне енуіңе болады.