Практикаға негізделген жоба: "Кондитерлік өнімдерді безендіру бойынша жаңа технологиялар мен әдістерді енгізу"

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Практикаға негізделген жоба: "Кондитерлік өнімдерді безендіру бойынша жаңа технологиялар мен әдістерді енгізу"

Материал туралы қысқаша түсінік
Кондитерлік өнімдердің безендірілуі олардың тартымдылығын арттырып, тұтынушылардың қызығушылығын оятады. Осы жобада біз заманауи технологиялар мен әдістерді пайдалана отырып, кондитерлік өнімдерді безендірудің тиімді жолдарын қарастырамыз. Бұл жоба кондитерлік өнімдерді безендірудегі жаңа технологиялар мен әдістерді енгізуге бағытталған. Сапаны арттыру және ассортиментті кеңейту – басты мақсат. Қазіргі заманғы тәсілдерді қолдану арқылы нарықтағы бәсекеге қабілеттілікті арттыру көзделеді.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Кондитерлік өнімдерді безендіру бойынша жаңа технологиялар мен әдістерді енгізу «Алматы сән және қызмет көрсету саласы коллед

#1 слайд
Кондитерлік өнімдерді безендіру бойынша жаңа технологиялар мен әдістерді енгізу «Алматы сән және қызмет көрсету саласы колледжі» КМҚК Несіпбай Аяжан Елдосқызы

1 слайд

Кондитерлік өнімдерді безендіру бойынша жаңа технологиялар мен әдістерді енгізу «Алматы сән және қызмет көрсету саласы колледжі» КМҚК Несіпбай Аяжан Елдосқызы

Жобаның мақсаты мен міндеттері Мақсаты Кондитерлік өнімдердің заманауи түрлерін көбейту және оларды тиімді қолданудың жолдары

#2 слайд
Жобаның мақсаты мен міндеттері Мақсаты Кондитерлік өнімдердің заманауи түрлерін көбейту және оларды тиімді қолданудың жолдарын көрсету. Заманауи безендіру технологияларын енгізу. Міндеттері Жаңа технологияларды зерттеу және таңдау. Жабдықтарды сатып алу және орнату. Қызметкерлерді қайта даярлау. Жобаның түпкі мақсаты – кондитерлік өнімдерімізді жаңа деңгейге көтеру. Бұл тұтынушылардың сұранысын қанағаттандыруға мүмкіндік береді.

2 слайд

Жобаның мақсаты мен міндеттері Мақсаты Кондитерлік өнімдердің заманауи түрлерін көбейту және оларды тиімді қолданудың жолдарын көрсету. Заманауи безендіру технологияларын енгізу. Міндеттері Жаңа технологияларды зерттеу және таңдау. Жабдықтарды сатып алу және орнату. Қызметкерлерді қайта даярлау. Жобаның түпкі мақсаты – кондитерлік өнімдерімізді жаңа деңгейге көтеру. Бұл тұтынушылардың сұранысын қанағаттандыруға мүмкіндік береді.

Кондитерлік өнімдерді безендірудің жаңа әдістері 1 3D Принтинг 2 Аэрография Гелиймен толтырылған кондитерлік өнімдер Заманау

#3 слайд
Кондитерлік өнімдерді безендірудің жаңа әдістері 1 3D Принтинг 2 Аэрография Гелиймен толтырылған кондитерлік өнімдер Заманауи технологиялар 1 ФУД-сканерлер 2 QR кодтар 3 3 Дизайнерлік бағдарламалар Бұл технологиялар бізге шығармашылықты дамытуға мүмкіндік береді. Әрбір әдіс өзіндік ерекшеліктерге ие. 4 Қант пен шоколадты безендіру 5 Табиғи бояғыштарды қолдану Шоколадты аймақтарға бөлу (tempering)) 6 Құмнан және марципаннан мүсіндер жасау) 7

3 слайд

Кондитерлік өнімдерді безендірудің жаңа әдістері 1 3D Принтинг 2 Аэрография Гелиймен толтырылған кондитерлік өнімдер Заманауи технологиялар 1 ФУД-сканерлер 2 QR кодтар 3 3 Дизайнерлік бағдарламалар Бұл технологиялар бізге шығармашылықты дамытуға мүмкіндік береді. Әрбір әдіс өзіндік ерекшеліктерге ие. 4 Қант пен шоколадты безендіру 5 Табиғи бояғыштарды қолдану Шоколадты аймақтарға бөлу (tempering)) 6 Құмнан және марципаннан мүсіндер жасау) 7

Қант пен шоколадпен мүсіндер жасау Мақсат: Қант немесе шоколадтан мүсіндер жасап, торттарға әдемі безендірулер қосу. Құрал-ж

#4 слайд
Қант пен шоколадпен мүсіндер жасау Мақсат: Қант немесе шоколадтан мүсіндер жасап, торттарға әдемі безендірулер қосу. Құрал-жабдық: Қант пастасы, шоколад, қолмен жасалатын құралдар. Процесс: Қант пастасынан немесе шоколадтан мүсіндер жасап, өнімдерге әшекейлерді орналастыру. Табиғи бояғыштарды қолдану Мақсаты: Кондитерлік өнімдерді безендіруде табиғи бояғыштарды қолдану арқылы олардың экологиялық таза, денсаулыққа зиянсыз екенін көрсету. Құрал-жабдықтар: қызылша, анар, шпинат, куркума, шай, қымыздық, сәбіз. Процес: Қызылша мен анардан қызыл түс, шпинаттан жасыл түс алу. Бояғышты сұйық немесе ұнтақ күйде қолданып, оны кондитерлік өнімдерге (крем, глазурь, қамыр) араластыру. Практикалық бөлім Шоколадты аймақтарға бөлу Мақсат: Шоколадты дұрыс температурасында ерітіп, өнімге ерекше дизайн беру. Құрал-жабдық: Шоколад, шоколадты қалыптар, кондитерлік құралдар. Процесс: Шоколадты ерітіп, қалыптарға құю, салқындағаннан кейін безендіру элементтерін жасау. Құмнан және марципаннан мүсіндер жасау Мақсат: Құм мен марципаннан гүлдер мен түрлі мүсіндер жасау. Құрал-жабдық: Құм, марципан, қолмен жасалатын құралдар. Процесс: Марципанды немесе құмды арнайы пішіндерге келтіріп, безендірулерді дайындау.

4 слайд

Қант пен шоколадпен мүсіндер жасау Мақсат: Қант немесе шоколадтан мүсіндер жасап, торттарға әдемі безендірулер қосу. Құрал-жабдық: Қант пастасы, шоколад, қолмен жасалатын құралдар. Процесс: Қант пастасынан немесе шоколадтан мүсіндер жасап, өнімдерге әшекейлерді орналастыру. Табиғи бояғыштарды қолдану Мақсаты: Кондитерлік өнімдерді безендіруде табиғи бояғыштарды қолдану арқылы олардың экологиялық таза, денсаулыққа зиянсыз екенін көрсету. Құрал-жабдықтар: қызылша, анар, шпинат, куркума, шай, қымыздық, сәбіз. Процес: Қызылша мен анардан қызыл түс, шпинаттан жасыл түс алу. Бояғышты сұйық немесе ұнтақ күйде қолданып, оны кондитерлік өнімдерге (крем, глазурь, қамыр) араластыру. Практикалық бөлім Шоколадты аймақтарға бөлу Мақсат: Шоколадты дұрыс температурасында ерітіп, өнімге ерекше дизайн беру. Құрал-жабдық: Шоколад, шоколадты қалыптар, кондитерлік құралдар. Процесс: Шоколадты ерітіп, қалыптарға құю, салқындағаннан кейін безендіру элементтерін жасау. Құмнан және марципаннан мүсіндер жасау Мақсат: Құм мен марципаннан гүлдер мен түрлі мүсіндер жасау. Құрал-жабдық: Құм, марципан, қолмен жасалатын құралдар. Процесс: Марципанды немесе құмды арнайы пішіндерге келтіріп, безендірулерді дайындау.

Маркетингтік зерттеулер Кондитерлік өнімдердің безендірілуі клиенттердің талғамына және сұранысына әсері Жаңа технологиял

#5 слайд
Маркетингтік зерттеулер Кондитерлік өнімдердің безендірілуі клиенттердің талғамына және сұранысына әсері Жаңа технологиялар мен әдістерді қолдану арқылы өнімнің бәсекеге қабілеттілігін арттыру Әр түрлі аудиторияға арналған өнімдер (балалар, ересектер, кәсіпкерлік салалар)

5 слайд

Маркетингтік зерттеулер Кондитерлік өнімдердің безендірілуі клиенттердің талғамына және сұранысына әсері Жаңа технологиялар мен әдістерді қолдану арқылы өнімнің бәсекеге қабілеттілігін арттыру Әр түрлі аудиторияға арналған өнімдер (балалар, ересектер, кәсіпкерлік салалар)

Жобаның практикалық маңыздылығы Ассортиментті кеңейту Диабетпен ауыратындарға арналған өнімдерді ұсыну. Калорияны төменд

#6 слайд
Жобаның практикалық маңыздылығы Ассортиментті кеңейту Диабетпен ауыратындарға арналған өнімдерді ұсыну. Калорияны төмендету Торттың калориясын және гликемиялық индексін азайту. Бәсекеге қабілеттілікті арттыру Отандық өнімдердің жаңа рецептурасын үздіксіз жаңарту.

6 слайд

Жобаның практикалық маңыздылығы Ассортиментті кеңейту Диабетпен ауыратындарға арналған өнімдерді ұсыну. Калорияны төмендету Торттың калориясын және гликемиялық индексін азайту. Бәсекеге қабілеттілікті арттыру Отандық өнімдердің жаңа рецептурасын үздіксіз жаңарту.

Қызметкерлердің біліктілігін арттыру 1 2 Шеберлік сыныптар Тәжірибелік сабақтар өткізу3 Нарықтағы үздік кондитерлермен тәжір

#7 слайд
Қызметкерлердің біліктілігін арттыру 1 2 Шеберлік сыныптар Тәжірибелік сабақтар өткізу3 Нарықтағы үздік кондитерлермен тәжірибе алмасуды қамтамасыз ету

7 слайд

Қызметкерлердің біліктілігін арттыру 1 2 Шеберлік сыныптар Тәжірибелік сабақтар өткізу3 Нарықтағы үздік кондитерлермен тәжірибе алмасуды қамтамасыз ету

Күтілетін нәтижелерЖаңа технологияларды қолдану арқылы өнімнің сыртқы көрінісінің жақсаруы. Кондитерлік өнімдердің нарықта

#8 слайд
Күтілетін нәтижелерЖаңа технологияларды қолдану арқылы өнімнің сыртқы көрінісінің жақсаруы. Кондитерлік өнімдердің нарықта танымалдылығын арттыру. Өндірістің тиімділігін және шығындарды оңтайландыру. Кәсіпорындарға жаңа нарық сегменттеріне шығу мүмкіндігін беру.

8 слайд

Күтілетін нәтижелерЖаңа технологияларды қолдану арқылы өнімнің сыртқы көрінісінің жақсаруы. Кондитерлік өнімдердің нарықта танымалдылығын арттыру. Өндірістің тиімділігін және шығындарды оңтайландыру. Кәсіпорындарға жаңа нарық сегменттеріне шығу мүмкіндігін беру.

Қорытынды Бұл жоба кондитерлік өнімдерді безендіруде жаңа технологиялар мен әдістерді қолданудың маңыздылығын көрсетеді. Жаң

#9 слайд
Қорытынды Бұл жоба кондитерлік өнімдерді безендіруде жаңа технологиялар мен әдістерді қолданудың маңыздылығын көрсетеді. Жаңа әдістерді енгізу арқылы өндіріс тиімділігін арттырып, өнімнің нарықтағы бәсекеге қабілеттілігін жоғарылатуға болады. Сонымен қатар, бұл әдістер эстетикалық тұрғыдан тартымды өнімдер жасауға мүмкіндік беріп, тұтынушыларды қызықтырады.  

9 слайд

Қорытынды Бұл жоба кондитерлік өнімдерді безендіруде жаңа технологиялар мен әдістерді қолданудың маңыздылығын көрсетеді. Жаңа әдістерді енгізу арқылы өндіріс тиімділігін арттырып, өнімнің нарықтағы бәсекеге қабілеттілігін жоғарылатуға болады. Сонымен қатар, бұл әдістер эстетикалық тұрғыдан тартымды өнімдер жасауға мүмкіндік беріп, тұтынушыларды қызықтырады.  

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!

#10 слайд
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!

10 слайд

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!

Файл форматы:
pptx
20.05.2025
111
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі