Сүттен жасалған тағам "Құрттың қасиеті"
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
1 слайд
2 слайд
Жұмыстың мақсаты:
қазақ халқының
ұлттық тағамы –
құрттың пайдасын
анықтау арқылы
маңызын көрсету.
2 слайд
Жұмыстың мақсаты: қазақ халқының ұлттық тағамы – құрттың пайдасын анықтау арқылы маңызын көрсету.
3 слайд
3 слайд
4 слайд
Жобаның міндеттері:
- Қазақтың ұлттық
тағамы – құртпен танысу;
- Құрттың қазақ өмірінде
алатын орнын көрсету;
- Құрттың адам
денсаулығына пайдасын
көрсету.
4 слайд
Жобаның міндеттері: - Қазақтың ұлттық тағамы – құртпен танысу; - Құрттың қазақ өмірінде алатын орнын көрсету; - Құрттың адам денсаулығына пайдасын көрсету.
5 слайд
Зерттелетін
зат:
Құрттың тіршілікке
қажетті құндылығын
зерттеу .
Құрт - адам
денсаулығына қажетті
құндылық.
5 слайд
Зерттелетін зат: Құрттың тіршілікке қажетті құндылығын зерттеу . Құрт - адам денсаулығына қажетті құндылық.
6 слайд
Өз мақсатыма жету үшін
мынандай міндеттер қойдым:
• Берілген тақырып бойынша
әдебиетпен жұмыс.
• Жасалу технологиясын
анықтау;
• Құрттың пайдасымен танысу,
құрттың құрамына кіретін түрлі
заттарды түсіну;
• Мектепте достарыма құрттың
пайдасын түсіндіру.
6 слайд
Өз мақсатыма жету үшін мынандай міндеттер қойдым: • Берілген тақырып бойынша әдебиетпен жұмыс. • Жасалу технологиясын анықтау; • Құрттың пайдасымен танысу, құрттың құрамына кіретін түрлі заттарды түсіну; • Мектепте достарыма құрттың пайдасын түсіндіру.
7 слайд
Зерттеуімнің жаңалығы:
құрттың адам ағзасына
пайдасы,болашақта құртты
кіші жастағы балаларға
қызықтыра жегізіп
үйретудің әдістерін
анықтау, егер құрт жайлы
көбірек оқып білсек,
құрттың көптеген
сырларын ашар едік.
7 слайд
Зерттеуімнің жаңалығы: құрттың адам ағзасына пайдасы,болашақта құртты кіші жастағы балаларға қызықтыра жегізіп үйретудің әдістерін анықтау, егер құрт жайлы көбірек оқып білсек, құрттың көптеген сырларын ашар едік.
8 слайд
Адам денсаулығына аса пайдалы
лығының дәлелі,
құрт – кальцийдің көзі. Сон
дай-ақ құрт
ақуызға өте бай. Сон
дықтан ол құнарлы, тоқ
тағам болып есепте
леді. Оның құрамында А,
В, С дәрумендері, мыс, мырыш, күміс, темір,
кремний, маг
ний, кальций, алюминий
микроэлемент
тері жетерлік.
Құрттың құрамында сүттің құрамында
кездесетін адам ағзасына және тіршілікке
қажетті ақуыздар, дәрумендерден: - көздің
көргіштігін жақсартатын – А дәрумені
- жалпы иммунитетті жақсартатын – С
дәрумені,
- сүйектің қатаюына көмектесетін – Д
дәрумені.
Сонымен қатар, микроэлементтерден – Са: P
(кальций-фосфор) үйлесімді түрде
кездескен, ал бұл әсіресе балалар үшін аса
маңызды.
8 слайд
Адам денсаулығына аса пайдалы лығының дәлелі, құрт – кальцийдің көзі. Сон дай-ақ құрт ақуызға өте бай. Сон дықтан ол құнарлы, тоқ тағам болып есепте леді. Оның құрамында А, В, С дәрумендері, мыс, мырыш, күміс, темір, кремний, маг ний, кальций, алюминий микроэлемент тері жетерлік. Құрттың құрамында сүттің құрамында кездесетін адам ағзасына және тіршілікке қажетті ақуыздар, дәрумендерден: - көздің көргіштігін жақсартатын – А дәрумені - жалпы иммунитетті жақсартатын – С дәрумені, - сүйектің қатаюына көмектесетін – Д дәрумені. Сонымен қатар, микроэлементтерден – Са: P (кальций-фосфор) үйлесімді түрде кездескен, ал бұл әсіресе балалар үшін аса маңызды.
9 слайд
Қорытынды
Менің келешектегі мақсатым құрттың
Технологиясын жетілдіріп, түрлі құрт
түрлерін жасау және ұлттық брендке
айналдыру, оның жасау технологиясын
жоғалтпау. Өндірісін жолға қойып, бұл
тағам түрін әр қазақтың күндік тағам
рационына қосу. Сонда денсаулығы
мықты, қазақтың батыр жігіттері мен
әдемі қыздары бар ұлт боламыз.
9 слайд
Қорытынды Менің келешектегі мақсатым құрттың Технологиясын жетілдіріп, түрлі құрт түрлерін жасау және ұлттық брендке айналдыру, оның жасау технологиясын жоғалтпау. Өндірісін жолға қойып, бұл тағам түрін әр қазақтың күндік тағам рационына қосу. Сонда денсаулығы мықты, қазақтың батыр жігіттері мен әдемі қыздары бар ұлт боламыз.