Материалдар / Сүттен жасалған тағам "Құрттың қасиеті"
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Сүттен жасалған тағам "Құрттың қасиеті"

Материал туралы қысқаша түсінік
ұстаздарға
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
16 Қараша 2018
333
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!

1 слайд

Жұмыстың мақсаты: қазақ халқының ұлттық тағамы – құрттың пайдасын анықтау арқылы маңызын көрсету.

2 слайд
Жұмыстың мақсаты: қазақ халқының ұлттық тағамы – құрттың пайдасын анықтау арқылы маңызын көрсету.

3 слайд

Жобаның міндеттері: - Қазақтың ұлттық тағамы – құртпен танысу; - Құрттың қазақ өмірінде алатын орнын көрсету; - Құрттың адам

4 слайд
Жобаның міндеттері: - Қазақтың ұлттық тағамы – құртпен танысу; - Құрттың қазақ өмірінде алатын орнын көрсету; - Құрттың адам денсаулығына пайдасын көрсету.

Зерттелетін зат : Құрттың тіршілікке қажетті құндылығын зерттеу . Құрт - адам денсаулығына қажетті құндылық.

5 слайд
Зерттелетін зат : Құрттың тіршілікке қажетті құндылығын зерттеу . Құрт - адам денсаулығына қажетті құндылық.

Өз мақсатыма жету үшін мынандай міндеттер қойдым: • Берілген тақырып бойынша әдебиетпен жұмыс. • Жасалу технологиясын анықт

6 слайд
Өз мақсатыма жету үшін мынандай міндеттер қойдым: • Берілген тақырып бойынша әдебиетпен жұмыс. • Жасалу технологиясын анықтау; • Құрттың пайдасымен танысу, құрттың құрамына кіретін түрлі заттарды түсіну; • Мектепте достарыма құрттың пайдасын түсіндіру.

Зерттеуімнің жаңалығы: құрттың адам ағзасына пайдасы,болашақта құртты кіші жастағы балаларға қызықтыра жегізіп үйретудің әд

7 слайд
Зерттеуімнің жаңалығы: құрттың адам ағзасына пайдасы,болашақта құртты кіші жастағы балаларға қызықтыра жегізіп үйретудің әдістерін анықтау, егер құрт жайлы көбірек оқып білсек, құрттың көптеген сырларын ашар едік.

Адам денсаулығына аса пайдалы лығының дәлелі, құрт – кальцийдің көзі. Сон дай-ақ құрт ақуызға өте бай. Сон дық тан ол құ

8 слайд
Адам денсаулығына аса пайдалы лығының дәлелі, құрт – кальцийдің көзі. Сон дай-ақ құрт ақуызға өте бай. Сон дық тан ол құ нар лы, тоқ тағам болып есепте леді. Оның құрамында А, В, С дәрумендері, мыс, мырыш, күміс, темір, кремний, маг ний, кальций, алюминий микроэлемент тері жетерлік. Құрттың құрамында сүттің құрамында кездесетін адам ағзасына және тіршілікке қажетті ақуыздар, дәрумендерден: - көздің көргіштігін жақсартатын – А дәрумені - жалпы иммунитетті жақсартатын – С дәрумені, - сүйектің қатаюына көмектесетін – Д дәрумені. Сонымен қатар, микроэлементтерден – Са: P ( кальций-фосфор) үйлесімді түрде кездескен, ал бұл әсіресе балалар үшін аса маңызды.

Қорытынды Менің келешектегі мақсатым құрттың Технологиясын жетілдіріп, түрлі құрт түрлерін жасау және ұлттық брендке айналдыр

9 слайд
Қорытынды Менің келешектегі мақсатым құрттың Технологиясын жетілдіріп, түрлі құрт түрлерін жасау және ұлттық брендке айналдыру, оның жасау технологиясын жоғалтпау. Өндірісін жолға қойып, бұл тағам түрін әр қазақтың күндік тағам рационына қосу. Сонда денсаулығы мықты, қазақтың батыр жігіттері мен әдемі қыздары бар ұлт боламыз.