Материалдар / «Тағамдар мен аспаздық өнімдер рецепттерінің жинағымен» танысу

«Тағамдар мен аспаздық өнімдер рецепттерінің жинағымен» танысу

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл жинақ 500-ден астам дәстүрлі және заманауи тағамдарды қамтиды. Қазақстанның бай аспаздық мұрасын сақтауға бағытталған. Кез келген деңгейдегі аспазшыларға арналған әмбебап ресурс.
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
17 Маусым 2025
72
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
«Тағамдар мен аспаздық өнімдер рецепттерінің жинағымен» танысу Бұл жинақ 500-ден астам дәстүрлі және заманауи тағамдарды қа

1 слайд
«Тағамдар мен аспаздық өнімдер рецепттерінің жинағымен» танысу Бұл жинақ 500-ден астам дәстүрлі және заманауи тағамдарды қамтиды. Қазақстанның бай аспаздық мұрасын сақтауға бағытталған. Кез келген деңгейдегі аспазшыларға арналған әмбебап ресурс. by Асема САКЕН

1 слайд

«Тағамдар мен аспаздық өнімдер рецепттерінің жинағымен» танысу Бұл жинақ 500-ден астам дәстүрлі және заманауи тағамдарды қамтиды. Қазақстанның бай аспаздық мұрасын сақтауға бағытталған. Кез келген деңгейдегі аспазшыларға арналған әмбебап ресурс. by Асема САКЕН

Жинақтың мақсаты мен құрылымы Категориялар Рецепттер 12 негізгі категорияға бөлінген. Мысалы, негізгі тағамдар, салаттар, де

2 слайд
Жинақтың мақсаты мен құрылымы Категориялар Рецепттер 12 негізгі категорияға бөлінген. Мысалы, негізгі тағамдар, салаттар, десерттер. Толық сипаттама Әр рецепт толық сипаттамамен келеді. Дайындық уақыты орташа 30- 60 минут. Құрамы мен құндылығы Құрамы грамммен көрсетілген. Ғылыми негізделген тағамдық құндылықтар берілген.

2 слайд

Жинақтың мақсаты мен құрылымы Категориялар Рецепттер 12 негізгі категорияға бөлінген. Мысалы, негізгі тағамдар, салаттар, десерттер. Толық сипаттама Әр рецепт толық сипаттамамен келеді. Дайындық уақыты орташа 30- 60 минут. Құрамы мен құндылығы Құрамы грамммен көрсетілген. Ғылыми негізделген тағамдық құндылықтар берілген.

Негізгі ерекшеліктері мен артықшылықтары Ыңғайлы іздеу Аты, ингредиенті, асхана түрі бойынша іздеу функциясы бар. Жеке коллекц

3 слайд
Негізгі ерекшеліктері мен артықшылықтары Ыңғайлы іздеу Аты, ингредиенті, асхана түрі бойынша іздеу функциясы бар. Жеке коллекция 200-ге дейін таңдаулы рецептті сақтау мүмкіндігі бар. Бейне нұсқаулықтар 30% рецептке бейне нұсқаулықтар қолжетімді. Азық-түлік тізімі Азық-түлік тізімін автоматты түрде жасайды.

3 слайд

Негізгі ерекшеліктері мен артықшылықтары Ыңғайлы іздеу Аты, ингредиенті, асхана түрі бойынша іздеу функциясы бар. Жеке коллекция 200-ге дейін таңдаулы рецептті сақтау мүмкіндігі бар. Бейне нұсқаулықтар 30% рецептке бейне нұсқаулықтар қолжетімді. Азық-түлік тізімі Азық-түлік тізімін автоматты түрде жасайды.

Жинақпен жұмыс істеу жолдары Қолжетімділік Веб-сайт және мобильді қосымша арқылы қолжетімді. Жаңа рецепттер Әр апта сайын о

4 слайд
Жинақпен жұмыс істеу жолдары Қолжетімділік Веб-сайт және мобильді қосымша арқылы қолжетімді. Жаңа рецепттер Әр апта сайын орташа 5-7 жаңа рецепт қосылады. Пікір және рейтинг Пікір қалдыру және рейтинг беру мүмкіндігі бар. Офлайн режим Офлайн режимде пайдалану үшін жүктеу функциясы бар.

4 слайд

Жинақпен жұмыс істеу жолдары Қолжетімділік Веб-сайт және мобильді қосымша арқылы қолжетімді. Жаңа рецепттер Әр апта сайын орташа 5-7 жаңа рецепт қосылады. Пікір және рейтинг Пікір қалдыру және рейтинг беру мүмкіндігі бар. Офлайн режим Офлайн режимде пайдалану үшін жүктеу функциясы бар.

Аспаздық әртүрлілік және мазмұны Ұлттық тағамдар 70-тен астам дәстүрлі рецепт: Бешбармақ, бауырсақ, қуырдақ. Халықаралық асхан

5 слайд
Аспаздық әртүрлілік және мазмұны Ұлттық тағамдар 70-тен астам дәстүрлі рецепт: Бешбармақ, бауырсақ, қуырдақ. Халықаралық асханалар 150-ден астам рецепт: Итальян, Қытай, Түрік тағамдары. Арнайы нұсқалар 50-ден астам диеталық және вегетариандық рецепттер бар. Мерекелік дастархан Жаңа жыл, Наурызға арналған арнайы бөлімдер бар.

5 слайд

Аспаздық әртүрлілік және мазмұны Ұлттық тағамдар 70-тен астам дәстүрлі рецепт: Бешбармақ, бауырсақ, қуырдақ. Халықаралық асханалар 150-ден астам рецепт: Итальян, Қытай, Түрік тағамдары. Арнайы нұсқалар 50-ден астам диеталық және вегетариандық рецепттер бар. Мерекелік дастархан Жаңа жыл, Наурызға арналған арнайы бөлімдер бар.

Құндылық ұсынысы және мақсатты аудитория 1 Уақытты үнемдеу Рецепт іздеу уақытын 40% қысқартады. 2 Әрбір аспазшыға Бастаушыдан

6 слайд
Құндылық ұсынысы және мақсатты аудитория 1 Уақытты үнемдеу Рецепт іздеу уақытын 40% қысқартады. 2 Әрбір аспазшыға Бастаушыдан тәжірибеліге дейін жаңа идеялар береді. 3 Кез келген шараға Отбасылық кешкі ас пен ірі іс-шараларға арналған шешімдер.

6 слайд

Құндылық ұсынысы және мақсатты аудитория 1 Уақытты үнемдеу Рецепт іздеу уақытын 40% қысқартады. 2 Әрбір аспазшыға Бастаушыдан тәжірибеліге дейін жаңа идеялар береді. 3 Кез келген шараға Отбасылық кешкі ас пен ірі іс-шараларға арналған шешімдер.

Болашақ даму жоспарлары Рецепттерді ұлғайту Рецепттер санын 1000-ға дейін ұлғайту (2025 жылға дейін). Интерактивті оқу Интерак

7 слайд
Болашақ даму жоспарлары Рецепттерді ұлғайту Рецепттер санын 1000-ға дейін ұлғайту (2025 жылға дейін). Интерактивті оқу Интерактивті оқу құралдарын енгізу жоспарлануда. Рецепт ұсыну Қолданушылардан рецепт ұсыну мүмкіндігі іске қосылады. "Аспаздық кеңесші" AI "Аспаздық кеңесші" AI функциясын қосу (2026 жыл).

7 слайд

Болашақ даму жоспарлары Рецепттерді ұлғайту Рецепттер санын 1000-ға дейін ұлғайту (2025 жылға дейін). Интерактивті оқу Интерактивті оқу құралдарын енгізу жоспарлануда. Рецепт ұсыну Қолданушылардан рецепт ұсыну мүмкіндігі іске қосылады. "Аспаздық кеңесші" AI "Аспаздық кеңесші" AI функциясын қосу (2026 жыл).

Қорытынды және шақыру Дағдыны жетілдіру Аспаздық дағдыларды жетілдірудің тиімді құралы. Қажетті ресурс Әрбір үй асханасына қаже

8 слайд
Қорытынды және шақыру Дағдыны жетілдіру Аспаздық дағдыларды жетілдірудің тиімді құралы. Қажетті ресурс Әрбір үй асханасына қажетті ресурс. Қолданып көріңіз! Бүгіннен бастап қолданып, аспаздық әлеміңізді кеңейтіңіз! Әлеуметтік желілер Біздің әлеуметтік желілерге жазылыңыз: Instagram, Facebook, TikTok.

8 слайд

Қорытынды және шақыру Дағдыны жетілдіру Аспаздық дағдыларды жетілдірудің тиімді құралы. Қажетті ресурс Әрбір үй асханасына қажетті ресурс. Қолданып көріңіз! Бүгіннен бастап қолданып, аспаздық әлеміңізді кеңейтіңіз! Әлеуметтік желілер Біздің әлеуметтік желілерге жазылыңыз: Instagram, Facebook, TikTok.

Министірлікпен келісілген курстар тізімі