1 слайд
Тамақтану мәдениетіТамақтану мәдениеті
Дұрыс тамақтану Дұрыс тамақтану
негіздері негіздері
Пәні: Көркем еңбек Пәні: Көркем еңбек
5-5-
сынып сынып Пән мұғалімі: Кожахметова Пән мұғалімі: Кожахметова
Шынар МаратовнаШынар Маратовна
2 слайд
3 слайд
4 слайд
5 слайд
Ми: грек жаңғағы, арқанбалық
Бұлшық ет: банан, жұмыртқа,
балық Көз: сәбіз, қара жидек, жүгері Шаш: бұршақ, арқанбалық
Жүрек: қызанақ, пісірілген картоп,
алхоры шырыны
Бауыр: асқабақ, алма Өкпе: брокколи, брюссельдік
және қытайлық қырыққабат
Тері: қара жидек, арқан
балық,көк шай Сүйек: сүт, балдыркөк Бүйрек: көк шөп
6 слайд
7 слайд
8 слайд
9 слайд
Азық - түлік Құрамында
пайдалы не бар? Не үшін
пайдалы?
Сүт, апельсин,
балдыркөк
Қара өрік, йогурт
Брокколи қырыққабаты
Теңіз өнімдері
(арқанбалық және т.б)
грек жаңғағы
Қызанақ, бауыр, картоп,
алхоры шырыны
Қызыл ет, банан,
жұмыртқа
Бұршақ, жасыл түсті
көкөністер
10 слайд
1. АКТ пайдалана отырып кестені толтыр
2. Дұрыс тамақтану ережесін құрастырДискриптор
11 слайд
12 слайд
Назарларыңа рахмет
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз