Ендеше, балалар,
бүгінгі мақсатымыз- тамақтану режимін сақтаудың қажеттілігін
білу.
МК:"Дұрыс тамақтану
"туралы бейнематериал көреміз.
Ұ.1-тапсырма
"Керегін
ал" әдісі
- Балалар
бейнематериалды қарап, әркім өздеріңе керек ақпаратты осы
көрсетілімнен қадағалап отырыңдар.Соған байланысты сұрақтар
қоямын.
- Бейнематериал не
туралы болды?
- Таңертеңгілік,
түскі, кешкі мезгілдерде қандай тағамдарды ішкен
пайдалы?
ҚБ: мұғалімнің кері
байланысы
"Жарайсыңдар",
"Керемет"
Оқулықпен
жұмыс мұғалім:
1.Тірек
сөздерді оқыту Ұжыммен
жұмыс
Тірек
сөздер:
Дұрыс тамақтану -
Правильное питание - Proper nutrition (пропо натришн) Ұлттық тағам
- Наtional food - (нейшнал
фуд)
Ұ.2-ТАПСЫРМА . Оқулықпен жұмыс .»Досқа
көмек» ұжыммен
жұмыс
Оқушылар бізге
Русланнан хат келіпті. Хатты бір оқушыға слайдтан
оқыту.
«Менің атым Руслан.
Менің үнемі ішім ауырады.Анам мұның себебі: дұрыс тамақтанбаудан
дейді. Маған сендердің көмектерің қажет.» Русланға қалай
көмектесуге болады? Оған қалай дұрыс тамақтануға
болатынын
түсіндір.
Оқушылардың
пікірі тыңдалады.
Дескриптор:
- Ауыруының себебін
анықтайды.
-Дұрыс тамақтану жолдарын
айтады. Оқушылардың ойын
тыңдау.
1-оқушыға 74 бет 1
мәтінді оқыту. Адам пайдалы тағамдармен тамақтану керек.Күнделікті
тамаққа ет, сарымай, нан, жарма, жеміс- жидек қолдану
қажет.
ҚБ: «Жемістер
тарату»
Алма-өте
жақсы
Алмұрт-жақсы
Мандарин-төмен
«Сен білесің
бе?»
Адамның миына
жаңғақтың барлық түрі пайдалы.Жаңғақ есте сақтау қабілеттілігін
жақсартады.
Зиянды тағамға
фаст-фуд тағамдары жатады.Мамандардын айтуы бойынша денсаулыққа өте
зиянды болып табылады.Соның тәтижесінде жүрек, бауыр,асқазан
аурулары пайда болады.
Тапсырма.Т
.ж «Суретті сөйлет»
әдісі
Суреттен қандай ұлт өкілдерін
көріп тұрсыңдар?
Қазақстанда қандай
ұлттар тұрады?
Келген қонақтарға
қонақжайлылығымызды қалай
көрсетеміз?.
Ет
тағамдары: Бешбармақ, қуырдақ, сірне, сорпа
т.бҰннан жасалған
тағамдар: бауырсақ, таба нан, май шелпек,
қаттама т.б
Сүт
тағамдары: айран, қатық, сүт, құрт, қаймақ,
кілегей, сүзбе т.б.
Дәнді дақылдардан жасалған
тағамдар: Бидай көже, талқан, тары, жент
т.б
Сусындар :айран
шұбат қымыз
Т+\апсырмалар
шеруі:
-
1-жұп:Тамақтану
ережесін «гүл шоғы»
-
Тамақ ішер алдында
қолыңды сабындап жу.
-
Қант пен тәтті
тағамдарды аз пайдалан.
-
Ащы тағамдарды көп
жеме.
-
Тамақты асықпай
жақсылап шайнап жеу керек.
-
Тамақтанып отырған
кезде қатты сөйлеме, теледидар қарап, газет
оқыма.
-
Тамақ ішіп болған соң
міндетті түрде рахмет айт.
.2-жұп: Ия, жоқ
стратегиясы.
Айран ет өніміне
жатады. (жоқ)
Бешбармақ ұлттық
тағам. (ия)
Сүт адам ағзасына
зиянды. (жоқ)
Сүттің түсі- ақ.
(ия)
Алма жерде
өседі. (жоқ)
Нан бидайдан алынады.
(ия)
Бананның түсі қызыл.
(жоқ)
Құрт ет өнімінен жасалады.
(жоқ)
Кола пайдалы сусын
(жоқ)
Кәмпит тәтті (
ия)
3-жұп:
Ет
пісіреді
Қуырдақ
сапырады
Кеспе
қайнатады
Шай
қуырады
Сүт
асады
Айран
ұйытады
1.Себеттегі алманы бояу арқылы өзін-өзі
бағалайды
«Шапалақ»
Сергіту
сәті
«Қағып ал» ойыны
. Оқушылар бір-біріне допты
лақтыру арқылы , ұлттық тағам түрлерін
атайды.
Дәптермен
жұмыс Жұптық
жұмыс
А. суреттер
ішінен пайдалытағамның кестеге нөмірін
жазады
Пайдалы
тағамдар
|
Зиянды
тағамдар
|
|
|
|
|
|
|
|
|
в) Суреттер ішінен зиянды
тағамдарды тауып,
.
Пайдалы
тағамдар
|
Зиянды
тағамдар
|
|
|
|
|
|
|
|
|
С) Оқушылар Русланға
кеңес
Пайдалы
тағамдардың атын жазады
Бағалау
критерийі:
Дескриптор:
1.. Суреттен пайдалы
тағамдарды ажырата алады
2. Суреттен зиянды.
тағамдарды ажырата алады
3. Русланға кеңес
береді.
2.Себеттегі алманы бояу
арқылы өзін-өзі
бағалайды.
ҚБ: «Отшашу» әдісі арқылы
бағалау.
Барлығы дұрыс
болса, жоғары қарай
шапалақтайды.
1 қате
болса, ортада шапалақтайды.
2-ден көп қате
болса, төменде шапалақтайды
Ө.ҚБ тапсырмасын
орындау
ҚБ:мөрмен
бағалау
3.Себеттегі алманы бояу,
өзін-өзі
бағалау
|