Материалдар / Біз қалай тамақтанамыз?

Біз қалай тамақтанамыз?

Материал туралы қысқаша түсінік
Сабақ тақырыбы: Біз қалай тамақтанамыз? Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 1.1.4.2. Тамақтану режимін сақтаудың қажеттілігін түсіндіру.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
07 Маусым 2021
454
0 рет жүктелген
693 ₸ 770 ₸
Бүгін алсаңыз 10% жеңілдік
беріледі
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Пән: Дүниетану

Күні: 06.03.21.

Сынып: 1

Мектеп: Ы.Алтынсарин атындағы №37 мектеп

Машықкердің аты жөні: Бекейқызы Бұлан

Қатысқандар Қатыспағандар

Сабақ тақырыбы:

Біз қалай тамақтанамыз?

Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары

1.1.4.2. Тамақтану режимін сақтаудың қажеттілігін түсіндіру.

Сабақ мақсаттары





Барлық оқушылар:

Дұрыс тамақтану жолдарын біледі.

Көптеген оқушылар:

Дұрыс тамақтану ережелерін құрастырып үйренеді.

Кейбір оқушылар: Бір күндік ас мәзірін құрастыра алады.


Бағалау критерийлері



1. Тамақтану режимін сақтаудың қажеттілігін түсінеді.

2.Тамақтану ережелерін біледі.

Тілдік мақсаттар


Оқушылар тамақ және сусынмен,оларды қазіргі уақытта сатып алу және дайындаумен байланысты жаңа сөздер мен сөз тіркестерін біле алады.

Түйінді сөздер мен сөз тіркестері:

Тағам - еда –food; сусын – напиток – drink

Талқылауға арналған сұрақтар

Көмекші сөздер нені білдіреді?

Дүкен немесе базардан не сатып ала аласыздар?

Ас үйде нені табуға болады?


Құндылықтарды дарыту



Татулық,достық салауатты өмір салтын қалыптастыру.

Пәнаралық байланыстар

Жаратылыстану,көркем еңбек,қазақ тілі.

АКТ қолдану дағдылары

Слайд, көру дағдысы, есте сақтау дағдысы

Бастапқы білім

Ұлттық және өздері тұтынатын тағамдар мен сусындар түрлерін біледі.

Сабақ барысы

Сабақтың жоспарланған кезеңдері

Сабақтағы жоспарланған іс-әрекеттер

Ресурстар

Сабақтың басы




1.Ұйымдастыру сәті


Психологиялық дайындық

Үлкенге де сіз,

Кішіге де сіз.

Құрметпенен сіздерге,

Бас иеміз біз.


«Сиқырлы дорба» әдісі арқылы топқа бөлу

Сүт өнімдері, жеміс-жидектер, ұн өнімдері,сусындар бейнеленген суреттер топтамасы арқылы топқа бөлемін.



«Миға шабуыл» әдісі (ТЖ)

Әр топ өз топтарының атауына байланысты қысқа мәлімет беру арқылы постер қорғайды.


І топ: ІІ топ: ІІІ топ: VІ топ


Дескриптор:

- Сүт,ет,ұн өнімдері мен жеміс-жидектер туралы білді.

-Олардың пайдасы туралы әңгімеледі.


ҚБ «Шапалақ»

Топтық жұмыс кезінде топтар бір-бірін шапалақпен бағалайды.

« Өте жақсы» –3 шапалақ

«Жақсы» - 2 шапалақ

«Қанағаттанарлық» - 1шапалақ










Суреттер топтамасы















Постер қорғайды









Сабақтың ортасы



























































Сабақтың соңы



Кері байланыс

Рефлексия




1.Тапсырма (ҰЖ)

«Ой қозғау» стратегиясы бойынша сұрақ-жауап

-Тамақтану ережесін білесің бе?

-Дұрыс тамақтану адамға пайдалы ма?

-Бір күнде қанша рет тамақтанамыз?

-Тамақтану режимін білесің бе?

-Пайдалы дәрумендерді ата?


Дескриптор:

1.Тамақтану ережелерін білді.

2.Тамақтану режимін сақтаудың қажеттілігін түсінді.

.3.Пайдалы және зиянды тағамдарды ажыратты..


ҚБ. «Жұлдызшалар»


Сергіту сәті


Оңға түзу тұр,

Солға түзу тұр.

Алға бір адым

Артқа бір адым.

Оңға бұрылып,

Солға үңіліп

Жоғары, төмен қарайық,

Орнымызды табайық.



2.(ТЖ)-«Үштік »әдісі –«Ойлан-жұптас-бөліс»

Бір күндік ас мәзірін құрастыру.

Суреттер топтамасы арқылы ас мәзірін құрастыру.

Әр топ өздеріне тиісті суреттерді жабсыру.




1 -топ- таңғы ас

2 -топ - түскі ас

3-топ- бесін

4- топ- кешкі ас

Дескриптор:

1.Бір күндік ас мәзірін құрастырды.

2.Қай уақытта қандай тамақтану керектігін білді.


(ҚБ) «Басбармақ»


3 – тапсырма

Галерея шарлау” әдісі.
Бұл тапсырмада балалар ермексазбен әртүрлі жемістер, тағамдар жасайды, көрсетеді. Өз жұмыстарына сыныптастарымен талқылайды,. көрме ұйымдастырады.


Дескриптор:
1.Ермексазбен жұмыс жасайды.
2.Өздерінің жұмыстарын талқылайды..
3.Көрме ұйымдастырады.


( ҚБ) «Бағдаршам»



«Доп лақтыру» арқылы сұрақ-жауаппен сабақты қорыту

-Бүгін біз не үйрендік?

-Тамақтану ережес туралы кім айтады?

-Пайдалы –зиянды тағам туралы не айтасыңдар?


«Пирамида» әдісі арқылы кері байланыс жүргіземін.Shape1















Shape2

Shape3












Постер қорғау



















Ермексаз


























Смайликтер



Қосымша ақпарат

Саралау-оқушыға мейлінше қолдау көрсетуді қалай жоспарлайсыз?


Қабілетті оқушыға тапсырманы

қалай түрлендіресіз?

Қабілеті жоғары оқушыларға буындардан тағамдардың атауларын құратамын.



Бағалау – оқушы білімін тексеруді қалай жоспарлайсыз?


ҚБ «Шапалақ»

«Жұлдызшалар»

«Бағдаршам»



Кері байланыс:


«Пирамида»

Пәнаралық байланыс –денсаулық және қауіпсіздік, көркем еңбек, жаратылыстан

Материал жариялап тегін
сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!