Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді

Материал туралы қысқаша түсінік
бастауыш мектеп оқушыларына қажет
Материалдың қысқаша нұсқасы

Жобаның мақсаты:

Нанды қадірлеуге үйрету. Нанның дастарханға қалай келетінін айтып,оған көптеген адамдардың еңбегі арқылы келетіндігін түсіндіру

Көрнекілігі:

Нан туралы салынған суреттер,ұннан жасалған тағамдар,слайд т.б

Әдіс-тәсіл: Түсіндіру,көрсету,сұрақ-жауап.

Арайлап таң атты,

Алыптан сәуле таратты

Жарқырайды күніміз

Жарқырайды даламыз!

Сәлеметсіздер ме? Ұстаздар

Сәлем,жарқын жүзді достарым!

Арайлап таң атты,

Алыптан сәуле таратты

Жарқырайды күніміз

Жарқырайды даламыз!

Сәлеметсіздер ме? Ұстаздар

Сәлем,жарқын жүзді достарым!

Мен осы дастарқанға нанның қалай келетінін мына суреттерден көрсететін боламын.

Бірінші қара жерге соқа салады.

Көктемде бірінші қара жерге соқа салады, диқандар трактормен жерді жыртып,жерге дән себеді,тармалайды.Одан егін өніп,көгеріп шығады.Жаз бойы адамдар оны суарып,күтіп баптайды.

Ал,күзде егінді комбайынмен орып,машинаға тиейді.Машина астықты тиеп алып,қырманға әкетеді, қырманда астықты тазалап кептіреді.Содан соң барып элеваторға барып жөнелтедіЭлеватордан астықты қажет кезінде диірменге жібереді,диірменшілер оны тазалап ұн жасайды.Ұнды нан пісіру үшін наубайханаларға жібереді.Наубайханадан наубайханашылар нан пісіреді де,оны дүкендерге жібереді.

Ал,ертең сол нандарды дүкен сөрелеріне көреміз.Мұның бәрі адамдардың еңбегі.Соншама еңбек сіңірілетін нанды барынша қадірлеуіміз керек.

Түркістан қаласында да«Цесна» ұн завод бар.Ол жерде елімізге өзінің өнімдерін беріп отыр.Бұл заводта да көп адамдардың еңбегімен ұн жасап шығып жатыр.

Міне, осы кішкентай тамшыдай бидайдың қасиеті үлкен екен.Адамға нәр беретін дастарханның берекесі нанның қасиетін оның қандай еңбекпен жасалатынын білдік.Сондықтан нанды шашпай,баспай қастерлеуіміз керек. Бидайды егіп баптап жинаған диқаншылырдың еңбегін құрметтеу керек.

Тыйым сөздер

1.Нанды бір қолмен үзбе

2.Нанды, дастарқанды баспа.

3.Нанды аяқпен баспа.

Күтілетін нәтиже:.

Білуі тиіс: Нанның дастарханға келу жолын түсіндіру

Түсінігі: Диқандардың еңбегін түсініп, құрметтей білу.

Көрсете білу: Қамырдан түрлі пішіндегі тәтті нандар дайындауды









Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
20.05.2018
1722
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі