Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Материалдар / Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді
2023-2024 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып көруге болады
Жобаның мақсаты:Нандықадірлеугеүйрету. Нанныңдастарханғақалайкелетінінайтып,оғанкөптегенадамдардыңеңбегіарқылыкелетіндігінтүсіндіруКөрнекілігі: Нан туралысалынғансуреттер,ұннанжасалғантағамдар,слайд т.бӘдіс-тәсіл: Түсіндіру,көрсету,сұрақ-жауап.Арайлаптаңатты,Алыптан сәулетараттыЖарқырайдыкүнімізЖарқырайдыдаламыз!Сәлеметсіздерме? ҰстаздарСәлем,жарқынжүздідостарым!Арайлаптаңатты,Алыптан сәулетараттыЖарқырайдыкүнімізЖарқырайдыдаламыз!Сәлеметсіздерме? ҰстаздарСәлем,жарқынжүздідостарым!Мен осы дастарқанға нанның қалай келетінін мына суреттерден көрсететін боламын.Бірінші қара жерге соқа салады.Көктемде бірінші қара жерге соқа салады, диқандар трактормен жерді жыртып,жерге дән себеді,тармалайды.Одан егін өніп,көгеріп шығады.Жаз бойы адамдар оны суарып,күтіп баптайды.Ал,күзде егінді комбайынмен орып,машинаға тиейді.Машина астықты тиеп алып,қырманға әкетеді,қырманда астықты тазалап кептіреді.Содан соң барып элеваторға барып жөнелтедіЭлеватордан астықты қажет кезінде диірменге жібереді,диірменшілер оны тазалап ұн жасайды.Ұнды нан пісіру үшін наубайханаларға жібереді.Наубайханадан наубайханашылар нан пісіреді де,оны дүкендерге жібереді.Ал,ертең сол нандарды дүкен сөрелеріне көреміз.Мұның бәрі адамдардың еңбегі.Соншама еңбек сіңірілетін нанды барынша қадірлеуіміз керек. Түркістан қаласында да«Цесна» ұн завод бар.Ол жерде елімізге өзінің өнімдерін беріп отыр.Бұл заводта да көп адамдардың еңбегімен ұн жасап шығып жатыр.Міне, осы кішкентай тамшыдай бидайдың қасиеті үлкен екен.Адамға нәр беретін дастарханның берекесі нанның қасиетін оның қандай еңбекпен жасалатынын білдік.Сондықтан нанды шашпай,баспай қастерлеуіміз керек. Бидайды егіп баптап жинаған диқаншылырдың еңбегін құрметтеу керек.Тыйым сөздер1.Нанды бір қолмен үзбе2.Нанды, дастарқанды баспа.3.Нанды аяқпен баспа.Күтілетін нәтиже:.Білуі тиіс: Нанның дастарханға келу жолын түсіндіруТүсінігі: Диқандардың еңбегін түсініп, құрметтей білу.Көрсете білу: Қамырдан түрлі пішіндегі тәтті нандар дайындауды
Материал ұнаса әріптестеріңізбен бөлісіңіз
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз