Материалдар / Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді

Материал туралы қысқаша түсінік
бастауыш мектеп оқушыларына қажет
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Мамыр 2018
1398
7 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Жобаның мақсаты:Нанды қадірлеуге үйрету. Нанның дастарханға қалай келетінін айтып,оған көптеген адамдардың еңбегі арқылы келетіндігін түсіндіруКөрнекілігі: Нан туралы салынған суреттер,ұннан жасалған тағамдарлайд т.бӘдіс-тәсіл: Түсіндіру,көрсету,сұрақ-жауап.Арайлап таң атты,Алыптан сәуле тараттыЖарқырайды күнімізЖарқырайды даламыз!Сәлеметсіздер ме? ҰстаздарСәлемарқын жүзді достарым!Арайлап таң атты,Алыптан сәуле тараттыЖарқырайды күнімізЖарқырайды даламыз!Сәлеметсіздер ме? ҰстаздарСәлемарқын жүзді достарым!Мен осы дастарқанға нанның қалай келетінін мына суреттерден көрсететін боламын.Бірінші қара жерге соқа салады.Көктемде бірінші қара жерге соқа салады, диқандар трактормен жерді жыртып,жерге дән себеді,тармалайды.Одан егін өніп,көгеріп шығады.Жаз бойы адамдар оны суарып,күтіп баптайды.Ал,күзде егінді комбайынмен орып,машинаға тиейді.Машина астықты тиеп алып,қырманға әкетеді, қырманда астықты тазалап кептіреді.Содан соң барып элеваторға барып жөнелтедіЭлеватордан астықты қажет кезінде диірменге жібереді,диірменшілер оны тазалап ұн жасайды.Ұнды нан пісіру үшін наубайханаларға жібереді.Наубайханадан наубайханашылар нан пісіреді де,оны дүкендерге жібереді.Ал,ертең сол нандарды дүкен сөрелеріне көреміз.Мұның бәрі адамдардың еңбегі.Соншама еңбек сіңірілетін нанды барынша қадірлеуіміз керек. Түркістан қаласында да«Цесна» ұн завод бар.Ол жерде елімізге өзінің өнімдерін беріп отыр.Бұл заводта да көп адамдардың еңбегімен ұн жасап шығып жатыр.Міне, осы кішкентай тамшыдай бидайдың қасиеті үлкен екен.Адамға нәр беретін дастарханның берекесі нанның қасиетін оның қандай еңбекпен жасалатынын білдік.Сондықтан нанды шашпай,баспай қастерлеуіміз керек. Бидайды егіп баптап жинаған диқаншылырдың еңбегін құрметтеу керек.Тыйым сөздер1.Нанды бір қолмен үзбе2.Нанды, дастарқанды баспа.3.Нанды аяқпен баспа.Күтілетін нәтиже:.Білуі тиіс: Нанның дастарханға келу жолын түсіндіруТүсінігі: Диқандардың еңбегін түсініп, құрметтей білу.Көрсете білу: Қамырдан түрлі пішіндегі тәтті нандар дайындауды







Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!