Материалдар / Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ғылыми жоба:Нан дастарханға қалай келеді

Материал туралы қысқаша түсінік
бастауыш мектеп оқушыларына қажет
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Мамыр 2018
1603
8 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Жобаның мақсаты:

Нанды қадірлеуге үйрету. Нанның дастарханға қалай келетінін айтып,оған көптеген адамдардың еңбегі арқылы келетіндігін түсіндіру

Көрнекілігі:

Нан туралы салынған суреттер,ұннан жасалған тағамдар,слайд т.б

Әдіс-тәсіл: Түсіндіру,көрсету,сұрақ-жауап.

Арайлап таң атты,

Алыптан сәуле таратты

Жарқырайды күніміз

Жарқырайды даламыз!

Сәлеметсіздер ме? Ұстаздар

Сәлем,жарқын жүзді достарым!

Арайлап таң атты,

Алыптан сәуле таратты

Жарқырайды күніміз

Жарқырайды даламыз!

Сәлеметсіздер ме? Ұстаздар

Сәлем,жарқын жүзді достарым!

Мен осы дастарқанға нанның қалай келетінін мына суреттерден көрсететін боламын.

Бірінші қара жерге соқа салады.

Көктемде бірінші қара жерге соқа салады, диқандар трактормен жерді жыртып,жерге дән себеді,тармалайды.Одан егін өніп,көгеріп шығады.Жаз бойы адамдар оны суарып,күтіп баптайды.

Ал,күзде егінді комбайынмен орып,машинаға тиейді.Машина астықты тиеп алып,қырманға әкетеді, қырманда астықты тазалап кептіреді.Содан соң барып элеваторға барып жөнелтедіЭлеватордан астықты қажет кезінде диірменге жібереді,диірменшілер оны тазалап ұн жасайды.Ұнды нан пісіру үшін наубайханаларға жібереді.Наубайханадан наубайханашылар нан пісіреді де,оны дүкендерге жібереді.

Ал,ертең сол нандарды дүкен сөрелеріне көреміз.Мұның бәрі адамдардың еңбегі.Соншама еңбек сіңірілетін нанды барынша қадірлеуіміз керек.

Түркістан қаласында да«Цесна» ұн завод бар.Ол жерде елімізге өзінің өнімдерін беріп отыр.Бұл заводта да көп адамдардың еңбегімен ұн жасап шығып жатыр.

Міне, осы кішкентай тамшыдай бидайдың қасиеті үлкен екен.Адамға нәр беретін дастарханның берекесі нанның қасиетін оның қандай еңбекпен жасалатынын білдік.Сондықтан нанды шашпай,баспай қастерлеуіміз керек. Бидайды егіп баптап жинаған диқаншылырдың еңбегін құрметтеу керек.

Тыйым сөздер

1.Нанды бір қолмен үзбе

2.Нанды, дастарқанды баспа.

3.Нанды аяқпен баспа.

Күтілетін нәтиже:.

Білуі тиіс: Нанның дастарханға келу жолын түсіндіру

Түсінігі: Диқандардың еңбегін түсініп, құрметтей білу.

Көрсете білу: Қамырдан түрлі пішіндегі тәтті нандар дайындауды









Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!