Материалдар / Сабақ жоспары: Пахлава дайындау
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Сабақ жоспары: Пахлава дайындау

Материал туралы қысқаша түсінік
"Тамақтандыруды ұйымдастыру" мамандығы бойынша
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Қараша 2024
88
0 рет жүктелген
700 ₸
Бүгін алсаңыз
+35 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +35 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

«Жалпақтал аграрлық және салалық технологиялар колледжі» МКҚК

(білім беру ұйымының атауы)







Сабақ жоспары

Пахлава дайындау
(сабақ тақырыбы)

Модуль /пән атауы КМ 2. Ашытқы қосылмаған қамыр мен одан өнімдер дайындау ОН 2.3 Үгілмелі қамырды бөлу

Педагог Қанатқалиева Айкөркем Бекболатқызы дайындады

      20__ жылғы "____" ________________

      1. Жалпы мәліметтер

      Курс 10 айлық, топ 8

      Сабақтың түрі: Зертханалық-практикалық 90 мин

      2. Мақсаты, міндеттері

      3. Оқу-жаттығу процесінде білім алушылар меңгеретін күтілетін нәтижелер және (немесе) кәсіби дағдылар тізбесі:

Ашытқы қосылмаған қамырды дайындау, бөлшектеу технологиясы мен тәсілдерін біледі. Шығыс тәттісі пахлава дайындай алады.

      4. Қажетті ресурстар

      5. Сабақтың барысы

BOPPPS әдісі негізінде құралған сабақ жоспары

Курс: 10 айлық

Мерзімі:

Сабақтың тақырыбы: Пахлава дайындау

Bridging-in Көпірлер салу

Алдыңғы алған білімді пысықтау үшін «Аспаздық лото» дидактикалық ойынымен қайталаймыз.  Интерактивті тақтада сұрақтар сан бойынша көрсетіліп тұрады. Білім алушылар қорапшаның ішінен лотода жазылған санды шығарады. Шыққан сан бойынша тақтадағы тұрған сандарда жасырылған сұрағын оқып, соған жауап береді.

  1. Қамырдың негізгі құрамдас бөліктері неден тұрады?

  2. Қамырдың қандай түрлерін білесіңдер?

  3. Ашытқы қамырдың ерекшелігі не және одан қандай өнімдер пісіреді?

  4. Ашытқысыз қамырдан қандай өнімдер пісреді?

  5. Қаттамалы қамырдың ерекшелігі не?

  6. Қаттамалы қамырдан қандай өнімдер пісіреді?

  7. Бисквитті қамырдан қандай өнімдер пісіреді?

БShape1

12 мин

ілім алушылардың назарын жаңа сабаққа аудару үшін оларға пахлава дайындау туралы видео көрсетіледі. Білім алушылар бейне роликті тамашалап болған соң сабақтың тақырыбы немен байланысты екенін айтып беруі тиісті.

https://www.youtube.com/watch?v=14bq3NULk-c

Outcome - Мақсаттар мен күтілетін нәтижелер

Бұл кезенде білім алушыларға оқытушы сабақ соңында қандай білім алып шығуын немесе қандай кәсіби дағдыларды қалыптастыратынын хабарлап өтуі тиіс. Өзіміздің дәстүрлі сабағымызда бұл кезен білім алушыларына хабарланбайды. Бірақта егерде білім алушылар сабақтың негізгі мақсаты қандай екенін біліп отырса сол мақсатқа жету үшін сабақ барысында максималды ақпарат жинауға тырысады. Соның арқасында сабақтың эфективтілігі өседі.

"Өндірістік сабақ соңында сіздер пахлава дайындаудың технологиялық картасы мен дайындалу жолымен танысып, пахлава өнімінің калькуляциясын есептейміз"

Пахлава дайындаудың технологиялық картасы

Shape2

3 мин


Қажетті азық-түліктер атауы

Мөлшері (г)

Қамыр дайындау үшін:

Қант

4 ас қасық

Қаймақ

200г

Май

200г

Жұмыртқа сарыуызы

4дана

1данасы бетіне жағу үшін

Ас содасы

Шым-шым

Ұн

500г

Салмасын дайындау үшін:

Жұмыртқа ақуызы

5 дана

Қант

100г

Бал

100г

Грек жаңғағы

100г

Сироп дайындау үшін

Қант

50г

Су

1стакан

Бал

50г



Pre-assessment - Алдын ала бағалау

Графити қабырғасын қолдану арқылы білім алушылар https://www.youtube.com/watch?v=14bq3NULk-c сүйене отырып пахлава дайындаудың сызбасын құрады.



ПShape3

Қамыр дайындау

(қаймақ, май, жұмыртқа сарыуызын, қант, қопсытқыш және ұнды араластырып, жұмсақ қамыр илеу)

ахлава дайындау сызбасы

Shape4

Shape5

Дайын қамырды тоңазытқышқа 1сағ салып қою





Shape6 Shape7

Салмасын дайындау

(жұмыртқа ақуызына қант қосып миксермен араластыру, үстіне бал құю)





Shape8

Shape9

Салқындатылған қамырды 4 бөлікке бөліп оқтаумен жаю



Shape10

Shape11

Жайылған қамыр бетіне дайын салманы жағып, үстіне ұсақталған грек жаңғағы себіледі, осындай тәртіппен қалған қамырды қайталаймыз





Shape12 Shape13

Дайын өнімді ромбик пішінде бөліктерге бөліп, жұмыртқа саруызын жағу, әр бөлікке грек жаңғағын қойып шығу





Shape14

Shape15

200`С температурада 30мин пісіру

Піскен өнім бетіне сироп (ыстық суда ерітілген қантқа бал қосып араластыру) құю



Shape16

10 мин мин



Материалдар: плакат, фломастерлер

Participatory Learning - Белсенді оқыту

Уақыт мерзімі

Оқытушының әрекеті

Білім алушының әрекеті

Оқыту құралдары мен ресуртары

3 мин

Қауіпсіздік ережесі түсіндіреді

Пахлаваны дайындау барысында қауіпсіздік ережесін сақтайды

Қауіпсіздік журналы

45 мин

Білімалушыларға технологиялық карта ұсынады

Оқытушы ұсынған технологиялық карта бойынша пахлава дайындайды

Видеоматериал, технологиялық карта

7 мин

Калкуляциялық есеп береді

Пахлава өнімін дайындауға кеткен шикізаттардың шығымын, калькуляциясын есептейді.

Технологиялық карта

Post-assessment - Кейінгі бағалау

Білімалушылардың бүгінгі сабақ бойынша алған білімін "Tarsia" әдісі арқылы, дайын пахлава өнімін degustation арқылы бағалаймыз.

Рисунок 2 Shape17

8 мин

Summary – Қорытынды

  • Сабақ бойынша рефлексия: сабақ нәтижелерін талқылау, қорытындылау

  • Білім алушылардың жұмысын бағалау

  • Жұмысты орындау барысындағы қателіктерді анықтау, талдау

  • Жабдықтарды, жұмыс уақытын тиімді пайдалануды талдау

  • Балдарын хабарлау

  • Үй тапсырмасын беру

  • Жұмыс орындарын реттеу



Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!