Шабылған ет тағамдары.

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Шабылған ет тағамдары.

Материал туралы қысқаша түсінік
Білімдік:Студенттерге шабылған ет тағамдарын әзірлеу технологиясынжәне түрлерін, дайындау жолдарын үйрету. Дамытушылық: студенттердің пәнге деген қызығушылығы мен қабілетін арттыру.Оқығанын есте сақтай отырып,тиімді тәсілдерді таңдай білуге дағдыландыру. Тәрбиелік: ұлттық ойын арқылы студенттерді ұйымшылдылыққа, шапшандылыққа, ептілікке, алдарына мақсат қоя білуге тәрбиелеу.
Материалдың қысқаша нұсқасы

__________Сабақтың оқу-әдістемелік жоспары







Сабақ тақырыбы: Шабылған ет тағамдары.

Сабақтың мақсат- міндеттері:

Білімдік:Студенттерге шабылған ет тағамдарын әзірлеу технологиясынжәне түрлерін, дайындау жолдарын үйрету.

Дамытушылық: студенттердің пәнге деген қызығушылығы мен қабілетін арттыру.Оқығанын есте сақтай отырып,тиімді тәсілдерді таңдай білуге дағдыландыру.

Тәрбиелік: ұлттық ойын арқылы студенттерді ұйымшылдылыққа, шапшандылыққа, ептілікке, алдарына мақсат қоя білуге тәрбиелеу.

Сабақтың түрі:Біріккен сабақ

Пәнаралық байланыс: тауартану,тамақтану физиологиясы

Көрнекілігі: Интерактивті тақта, бейне таспа,көрнекілік құралдар,тақтайлар,шпажкалар,тәрелкелер,оқулық.

Сабақтың барысы:

I. Ұйымдастыру бөлімі: _5___минут

1Студенттермен сәлемдесу

Студенттерді түгендеу.

2. Сабақтың тақырыбы мен мақсаттарын хабарлау.

Шабылғанетмассасынан шала фабрикаттардайындау.

ІI. Кіріспенұсқау:

3.Үй тапсырмасынтексеру.

Көкпар ойыны

1. Графикалық диктант

Сұрақтар / Жауаптар

Ойындыеттіекіншісұрыпқа жатқызамыз ба? Жоқ

Ойынды еттентек бір шала фабрикат дайындаймыз? Жоқ

Бифштекстіойындыеттендайындаймыз? Иә

Гуляштыңтурауформасыкеспекеткеұқсайды? Иә

Ромштекстіаунатпағааунатадыма? Иә

Котлеттікмассаныбіріншісұрыптыеттендайындайды? Жоқ

Семантикалық карта

Р/с

Тақырыбы

Пісірілгенетөнімдері

Қуырылғанетөнімдері

Бұқтырылғанетөнімдері

Қақталғанеттағамдары

1

Кеспекет

 

 

 

 

2

Страгоновшабауыр

 

 

 

 

3

Сардевики

 

 

 

 

4

Тефтел

 

 

 

 

5

Люля-кебаб

 

 

 

 

6

Антрекот

 

 

 

 

7

Палау

 

 

 

 

8

Лангет

 

 

 

 

9

Шабылғанетбифштексі

 

 

 

 

10

азу

 

 

 

 

3. « Астан кестен » лездіктапсырмасы

ШТЕКСБИФ БИФШТЕКС

ЛЕТТОК КОТЛЕТ

СТРОГАНОВБЕФ БЕФСТРОГАНОВ

ТЕЛИТЕФАВКОНЕЛИ

ЯШГУЛ ГУЛЯШ

ШТЕКСРОМ РОМШТЕКС

ДАҚҚУЫР ҚУЫРДАҚ

МАҚБАРБЕС БЕСБАРМАҚ

ғанылшаб

Жоспары

Жаңа тақырыпты оқыту:

Слайд

Шабылғанетмассасыныңқұрамы мен дайындаутехнологиясын слайд көмегімен түсіндіру.

Шабылғанетмассасынандайындалатын шала фабрикаттартүріментаныстыру.

Шала фабрикаттардыңжасалужолдары мен формасынакөңілдерінаудару.

Құрамыұқсасшабылғанмассаданжасауғаболатынқазақұлттықтағамы- Шұжықтағамының шала фабрикатыментаныстыру.

Көрініс

Іс жүзінде шапқан ет массасынан шала фабрикаттарды жасау жолдарын көрсету.

Бейне көрініс – Шұжықты дайындау технологиясы

Кестені толтыру

Р/с

Тағам түрі

тұздығы

гарнир

ұсынуы

1


 

 

 

ІV. Жаңа сабақты бекіту барысында оқушыларға жаңа сабақ бойынша сұрақтар қою:

Тақырыпқабайланыстысұрақтар:

  • Шабылғанетмассасынқалайдайындайды?(Шабылғанетмассасындайындауүшін 1кг тартылғанеталуүшін 800гр ет, 120гр құйрық май, 70 мл су немесесүт).

  • Шабылғанетмассасынақандайеттүрінпайдаланамыз?

(Сиыреті –мойынбөлігі, құрсақкөкеті,жиекеттерікесіндіеттердіпайдаланады).

  • Осы шабылғанетмассасынанқандай шала фабрикаттардайындайды?

(Шабылғанетбифштексі, Шабылғанеттабиғикотлеті, Шабылғанетшницелі, Фрикаделькалар, Люля –кебаб, Қазақтыңұлттықтағамы –Шұжықты.

  • 1.фрикадельки салмағы?

  • А.5г

  • В.7-10г

  • С.3-4г

  • Д.8г

  • 2.Люля-кебаб әр сыбағаға неше данадан?

  • А.2

  • В.2-3

  • С.1-2

  • Д.4

  • 3.Негізгі әдіспен қанша градуста қуырамыз

  • А.120-140С

  • В.140-С

  • С.140-150С

  • Д.150-190С

  • 4.Шабылған ет шницельді қандай тұздықпен ұсынады?

  • А.қаймақ

  • В.Май мен

  • С.қызыл тұздық

  • Д.ақ тұздық

  • 5.Зразаны қанша данадан ұсынады.

  • А.1

  • В.2

  • С1-2

  • Д.2-3дана

  • 6.Бифштексті неше данадан ұсынады?

  • А.1

  • В.2

  • С3

  • Д.4

V.Сабақты қорытындылау және бекіту:

1. Студенттерге шабылған еттен әзірленетін тағамдардың дайындау технологиясымен танысып, талқыладық.

Үйтапсырмасы: кітапша дайындап келу

Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
doc
14.01.2019
1012
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі