№__________Сабақтың оқу-әдістемелік жоспары
Сабақ тақырыбы: Шабылған
ет тағамдары.
Сабақтың
мақсат-
міндеттері:
Білімдік:Студенттерге
шабылған ет
тағамдарын әзірлеу технологиясынжәне
түрлерін, дайындау жолдарын үйрету.
Дамытушылық:
студенттердің
пәнге деген қызығушылығы
мен қабілетін арттыру.Оқығанын есте сақтай отырып,тиімді тәсілдерді таңдай білуге дағдыландыру.
Тәрбиелік:
ұлттық ойын арқылы студенттерді
ұйымшылдылыққа,
шапшандылыққа,
ептілікке, алдарына мақсат қоя
білуге тәрбиелеу.
Сабақтың
түрі:Біріккен сабақ
Пәнаралық
байланыс:
тауартану,тамақтану физиологиясы
Көрнекілігі: Интерактивті
тақта, бейне таспа,көрнекілік құралдар,тақтайлар,шпажкалар,тәрелкелер,оқулық.
Сабақтың
барысы:
I. Ұйымдастыру
бөлімі:
_5___минут
1Студенттермен сәлемдесу
Студенттерді
түгендеу.
2. Сабақтың
тақырыбы
мен
мақсаттарын
хабарлау.
Шабылғанетмассасынан
шала фабрикаттардайындау.
ІI. Кіріспенұсқау:
3.Үй
тапсырмасынтексеру.
Көкпар
ойыны
1. Графикалық
диктант
Сұрақтар /
Жауаптар
Ойындыеттіекіншісұрыпқа
жатқызамыз ба? Жоқ
Ойынды еттентек бір шала
фабрикат дайындаймыз? Жоқ
Бифштекстіойындыеттендайындаймыз?
Иә
Гуляштыңтурауформасыкеспекеткеұқсайды?
Иә
Ромштекстіаунатпағааунатадыма?
Иә
Котлеттікмассаныбіріншісұрыптыеттендайындайды?
Жоқ
Семантикалық карта
Р/с
|
Тақырыбы
|
Пісірілгенетөнімдері
|
Қуырылғанетөнімдері
|
Бұқтырылғанетөнімдері
|
Қақталғанеттағамдары
|
1
|
Кеспекет
|
|
|
|
|
2
|
Страгоновшабауыр
|
|
|
|
|
3
|
Сардевики
|
|
|
|
|
4
|
Тефтел
|
|
|
|
|
5
|
Люля-кебаб
|
|
|
|
|
6
|
Антрекот
|
|
|
|
|
7
|
Палау
|
|
|
|
|
8
|
Лангет
|
|
|
|
|
9
|
Шабылғанетбифштексі
|
|
|
|
|
10
|
азу
|
|
|
|
|
3. « Астан кестен » лездіктапсырмасы
ШТЕКСБИФ
БИФШТЕКС
ЛЕТТОК КОТЛЕТ
СТРОГАНОВБЕФ
БЕФСТРОГАНОВ
ТЕЛИТЕФАВКОНЕЛИ
ЯШГУЛ ГУЛЯШ
ШТЕКСРОМ
РОМШТЕКС
ДАҚҚУЫР ҚУЫРДАҚ
МАҚБАРБЕС
БЕСБАРМАҚ
ғанылшаб
Жоспары
Жаңа тақырыпты
оқыту:
Слайд
Шабылғанетмассасыныңқұрамы
мен дайындаутехнологиясын слайд көмегімен түсіндіру.
Шабылғанетмассасынандайындалатын шала
фабрикаттартүріментаныстыру.
Шала
фабрикаттардыңжасалужолдары мен
формасынакөңілдерінаудару.
Құрамыұқсасшабылғанмассаданжасауғаболатынқазақұлттықтағамы-
Шұжықтағамының шала фабрикатыментаныстыру.
Көрініс
Іс жүзінде шапқан ет
массасынан шала фабрикаттарды жасау жолдарын көрсету.
Бейне көрініс – Шұжықты
дайындау технологиясы
Кестені
толтыру
Р/с
|
Тағам түрі
|
тұздығы
|
гарнир
|
ұсынуы
|
1
|
|
|
|
|
ІV. Жаңа сабақты бекіту барысында оқушыларға жаңа сабақ бойынша сұрақтар қою:
Тақырыпқабайланыстысұрақтар:
-
Шабылғанетмассасынқалайдайындайды?(Шабылғанетмассасындайындауүшін
1кг тартылғанеталуүшін 800гр ет, 120гр құйрық май, 70 мл су
немесесүт).
-
Шабылғанетмассасынақандайеттүрінпайдаланамыз?
(Сиыреті –мойынбөлігі,
құрсақкөкеті,жиекеттерікесіндіеттердіпайдаланады).
(Шабылғанетбифштексі,
Шабылғанеттабиғикотлеті, Шабылғанетшницелі,
Фрикаделькалар, Люля –кебаб, Қазақтыңұлттықтағамы
–Шұжықты.
-
1.фрикадельки салмағы?
-
А.5г
-
В.7-10г
-
С.3-4г
-
Д.8г
-
2.Люля-кебаб әр
сыбағаға неше данадан?
-
А.2
-
В.2-3
-
С.1-2
-
Д.4
-
3.Негізгі әдіспен қанша градуста
қуырамыз
-
А.120-140С
-
В.140-С
-
С.140-150С
-
Д.150-190С
-
4.Шабылған ет
шницельді қандай тұздықпен ұсынады?
-
А.қаймақ
-
В.Май мен
-
С.қызыл тұздық
-
Д.ақ тұздық
-
5.Зразаны қанша данадан
ұсынады.
-
А.1
-
В.2
-
С1-2
-
Д.2-3дана
-
6.Бифштексті неше данадан
ұсынады?
-
А.1
-
В.2
-
С3
-
Д.4
V.Сабақты қорытындылау және
бекіту:
1. Студенттерге шабылған еттен
әзірленетін тағамдардың дайындау технологиясымен танысып,
талқыладық.
Үйтапсырмасы: кітапша дайындап келу