№__________Сабақтың оқу-әдістемелік жоспары
|
|
|
|
|
|
|
Сабақ тақырыбы: Шабылған ет тағамдары.
Сабақтың мақсат- міндеттері:
Білімдік:Студенттерге шабылған ет тағамдарын әзірлеу технологиясынжәне түрлерін, дайындау жолдарын үйрету.
Дамытушылық: студенттердің пәнге деген қызығушылығы мен қабілетін арттыру.Оқығанын есте сақтай отырып,тиімді тәсілдерді таңдай білуге дағдыландыру.
Тәрбиелік: ұлттық ойын арқылы студенттерді ұйымшылдылыққа, шапшандылыққа, ептілікке, алдарына мақсат қоя білуге тәрбиелеу.
Сабақтың түрі:Біріккен сабақ
Пәнаралық байланыс: тауартану,тамақтану физиологиясы
Көрнекілігі: Интерактивті тақта, бейне таспа,көрнекілік құралдар,тақтайлар,шпажкалар,тәрелкелер,оқулық.
Сабақтың барысы:
I. Ұйымдастыру бөлімі: _5___минут
1Студенттермен сәлемдесу
Студенттерді түгендеу.
2. Сабақтың тақырыбы мен мақсаттарын хабарлау.
Шабылғанетмассасынан шала фабрикаттардайындау.
ІI. Кіріспенұсқау:
3.Үй тапсырмасынтексеру.
Көкпар ойыны
1. Графикалық диктант
Сұрақтар / Жауаптар
Ойындыеттіекіншісұрыпқа жатқызамыз ба? Жоқ
Ойынды еттентек бір шала фабрикат дайындаймыз? Жоқ
Бифштекстіойындыеттендайындаймыз? Иә
Гуляштыңтурауформасыкеспекеткеұқсайды? Иә
Ромштекстіаунатпағааунатадыма? Иә
Котлеттікмассаныбіріншісұрыптыеттендайындайды? Жоқ
Семантикалық карта
|
Р/с |
Тақырыбы |
Пісірілгенетөнімдері |
Қуырылғанетөнімдері |
Бұқтырылғанетөнімдері |
Қақталғанеттағамдары |
|
1 |
Кеспекет |
|
|
|
|
|
2 |
Страгоновшабауыр |
|
|
|
|
|
3 |
Сардевики |
|
|
|
|
|
4 |
Тефтел |
|
|
|
|
|
5 |
Люля-кебаб |
|
|
|
|
|
6 |
Антрекот |
|
|
|
|
|
7 |
Палау |
|
|
|
|
|
8 |
Лангет |
|
|
|
|
|
9 |
Шабылғанетбифштексі |
|
|
|
|
|
10 |
азу |
|
|
|
|
3. « Астан кестен » лездіктапсырмасы
ШТЕКСБИФ БИФШТЕКС
ЛЕТТОК КОТЛЕТ
СТРОГАНОВБЕФ БЕФСТРОГАНОВ
ТЕЛИТЕФАВКОНЕЛИ
ЯШГУЛ ГУЛЯШ
ШТЕКСРОМ РОМШТЕКС
ДАҚҚУЫР ҚУЫРДАҚ
МАҚБАРБЕС БЕСБАРМАҚ
ғанылшаб
Жоспары
Жаңа тақырыпты оқыту:
Слайд
Шабылғанетмассасыныңқұрамы мен дайындаутехнологиясын слайд көмегімен түсіндіру.
Шабылғанетмассасынандайындалатын шала фабрикаттартүріментаныстыру.
Шала фабрикаттардыңжасалужолдары мен формасынакөңілдерінаудару.
Құрамыұқсасшабылғанмассаданжасауғаболатынқазақұлттықтағамы- Шұжықтағамының шала фабрикатыментаныстыру.
Көрініс
Іс жүзінде шапқан ет массасынан шала фабрикаттарды жасау жолдарын көрсету.
Бейне көрініс – Шұжықты дайындау технологиясы
Кестені толтыру
|
Р/с |
Тағам түрі |
тұздығы |
гарнир |
ұсынуы |
|
1 |
|
|
|
|
ІV. Жаңа сабақты бекіту барысында оқушыларға жаңа сабақ бойынша сұрақтар қою:
Тақырыпқабайланыстысұрақтар:
-
Шабылғанетмассасынқалайдайындайды?(Шабылғанетмассасындайындауүшін 1кг тартылғанеталуүшін 800гр ет, 120гр құйрық май, 70 мл су немесесүт).
-
Шабылғанетмассасынақандайеттүрінпайдаланамыз?
(Сиыреті –мойынбөлігі, құрсақкөкеті,жиекеттерікесіндіеттердіпайдаланады).
-
Осы шабылғанетмассасынанқандай шала фабрикаттардайындайды?
(Шабылғанетбифштексі, Шабылғанеттабиғикотлеті, Шабылғанетшницелі, Фрикаделькалар, Люля –кебаб, Қазақтыңұлттықтағамы –Шұжықты.
-
1.фрикадельки салмағы?
-
А.5г
-
В.7-10г
-
С.3-4г
-
Д.8г
-
2.Люля-кебаб әр сыбағаға неше данадан?
-
А.2
-
В.2-3
-
С.1-2
-
Д.4
-
3.Негізгі әдіспен қанша градуста қуырамыз
-
А.120-140С
-
В.140-С
-
С.140-150С
-
Д.150-190С
-
4.Шабылған ет шницельді қандай тұздықпен ұсынады?
-
А.қаймақ
-
В.Май мен
-
С.қызыл тұздық
-
Д.ақ тұздық
-
5.Зразаны қанша данадан ұсынады.
-
А.1
-
В.2
-
С1-2
-
Д.2-3дана
-
6.Бифштексті неше данадан ұсынады?
-
А.1
-
В.2
-
С3
-
Д.4
V.Сабақты қорытындылау және бекіту:
1. Студенттерге шабылған еттен әзірленетін тағамдардың дайындау технологиясымен танысып, талқыладық.
Үйтапсырмасы: кітапша дайындап келу
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
Шабылған ет тағамдары.
Шабылған ет тағамдары.
№__________Сабақтың оқу-әдістемелік жоспары
|
|
|
|
|
|
|
Сабақ тақырыбы: Шабылған ет тағамдары.
Сабақтың мақсат- міндеттері:
Білімдік:Студенттерге шабылған ет тағамдарын әзірлеу технологиясынжәне түрлерін, дайындау жолдарын үйрету.
Дамытушылық: студенттердің пәнге деген қызығушылығы мен қабілетін арттыру.Оқығанын есте сақтай отырып,тиімді тәсілдерді таңдай білуге дағдыландыру.
Тәрбиелік: ұлттық ойын арқылы студенттерді ұйымшылдылыққа, шапшандылыққа, ептілікке, алдарына мақсат қоя білуге тәрбиелеу.
Сабақтың түрі:Біріккен сабақ
Пәнаралық байланыс: тауартану,тамақтану физиологиясы
Көрнекілігі: Интерактивті тақта, бейне таспа,көрнекілік құралдар,тақтайлар,шпажкалар,тәрелкелер,оқулық.
Сабақтың барысы:
I. Ұйымдастыру бөлімі: _5___минут
1Студенттермен сәлемдесу
Студенттерді түгендеу.
2. Сабақтың тақырыбы мен мақсаттарын хабарлау.
Шабылғанетмассасынан шала фабрикаттардайындау.
ІI. Кіріспенұсқау:
3.Үй тапсырмасынтексеру.
Көкпар ойыны
1. Графикалық диктант
Сұрақтар / Жауаптар
Ойындыеттіекіншісұрыпқа жатқызамыз ба? Жоқ
Ойынды еттентек бір шала фабрикат дайындаймыз? Жоқ
Бифштекстіойындыеттендайындаймыз? Иә
Гуляштыңтурауформасыкеспекеткеұқсайды? Иә
Ромштекстіаунатпағааунатадыма? Иә
Котлеттікмассаныбіріншісұрыптыеттендайындайды? Жоқ
Семантикалық карта
|
Р/с |
Тақырыбы |
Пісірілгенетөнімдері |
Қуырылғанетөнімдері |
Бұқтырылғанетөнімдері |
Қақталғанеттағамдары |
|
1 |
Кеспекет |
|
|
|
|
|
2 |
Страгоновшабауыр |
|
|
|
|
|
3 |
Сардевики |
|
|
|
|
|
4 |
Тефтел |
|
|
|
|
|
5 |
Люля-кебаб |
|
|
|
|
|
6 |
Антрекот |
|
|
|
|
|
7 |
Палау |
|
|
|
|
|
8 |
Лангет |
|
|
|
|
|
9 |
Шабылғанетбифштексі |
|
|
|
|
|
10 |
азу |
|
|
|
|
3. « Астан кестен » лездіктапсырмасы
ШТЕКСБИФ БИФШТЕКС
ЛЕТТОК КОТЛЕТ
СТРОГАНОВБЕФ БЕФСТРОГАНОВ
ТЕЛИТЕФАВКОНЕЛИ
ЯШГУЛ ГУЛЯШ
ШТЕКСРОМ РОМШТЕКС
ДАҚҚУЫР ҚУЫРДАҚ
МАҚБАРБЕС БЕСБАРМАҚ
ғанылшаб
Жоспары
Жаңа тақырыпты оқыту:
Слайд
Шабылғанетмассасыныңқұрамы мен дайындаутехнологиясын слайд көмегімен түсіндіру.
Шабылғанетмассасынандайындалатын шала фабрикаттартүріментаныстыру.
Шала фабрикаттардыңжасалужолдары мен формасынакөңілдерінаудару.
Құрамыұқсасшабылғанмассаданжасауғаболатынқазақұлттықтағамы- Шұжықтағамының шала фабрикатыментаныстыру.
Көрініс
Іс жүзінде шапқан ет массасынан шала фабрикаттарды жасау жолдарын көрсету.
Бейне көрініс – Шұжықты дайындау технологиясы
Кестені толтыру
|
Р/с |
Тағам түрі |
тұздығы |
гарнир |
ұсынуы |
|
1 |
|
|
|
|
ІV. Жаңа сабақты бекіту барысында оқушыларға жаңа сабақ бойынша сұрақтар қою:
Тақырыпқабайланыстысұрақтар:
-
Шабылғанетмассасынқалайдайындайды?(Шабылғанетмассасындайындауүшін 1кг тартылғанеталуүшін 800гр ет, 120гр құйрық май, 70 мл су немесесүт).
-
Шабылғанетмассасынақандайеттүрінпайдаланамыз?
(Сиыреті –мойынбөлігі, құрсақкөкеті,жиекеттерікесіндіеттердіпайдаланады).
-
Осы шабылғанетмассасынанқандай шала фабрикаттардайындайды?
(Шабылғанетбифштексі, Шабылғанеттабиғикотлеті, Шабылғанетшницелі, Фрикаделькалар, Люля –кебаб, Қазақтыңұлттықтағамы –Шұжықты.
-
1.фрикадельки салмағы?
-
А.5г
-
В.7-10г
-
С.3-4г
-
Д.8г
-
2.Люля-кебаб әр сыбағаға неше данадан?
-
А.2
-
В.2-3
-
С.1-2
-
Д.4
-
3.Негізгі әдіспен қанша градуста қуырамыз
-
А.120-140С
-
В.140-С
-
С.140-150С
-
Д.150-190С
-
4.Шабылған ет шницельді қандай тұздықпен ұсынады?
-
А.қаймақ
-
В.Май мен
-
С.қызыл тұздық
-
Д.ақ тұздық
-
5.Зразаны қанша данадан ұсынады.
-
А.1
-
В.2
-
С1-2
-
Д.2-3дана
-
6.Бифштексті неше данадан ұсынады?
-
А.1
-
В.2
-
С3
-
Д.4
V.Сабақты қорытындылау және бекіту:
1. Студенттерге шабылған еттен әзірленетін тағамдардың дайындау технологиясымен танысып, талқыладық.
Үйтапсырмасы: кітапша дайындап келу
шағым қалдыра аласыз













