Татреңтәрізділердің биологиялық ерекшеліктері

Тақырып бойынша 24 материал табылды

Татреңтәрізділердің биологиялық ерекшеліктері

Материал туралы қысқаша түсінік
татреңтәрізділердің биологиялық ерекшеліктері
Материалдың қысқаша нұсқасы

1. Құс етін өндіру технологиясы

а. Бройлерлерді еденде өсіру

б. Бройлерлерді торда күту

в.жұмыртқалы тұқымды әтештердің етін өндіру

2. Жұмыртқа өндіріснің технологиясы

а. балапандарды торда өсіру

б. Мекиен тауықтарын торда бағып күту

в. Шаруашылықтағы жұмыртқаны өндіру

технологиясы

3. Шаруашылықтың инкубатормен қажеттілігін анықтау

және

инкубация технологиясы

а. инкубацияның биологиялық негізі

б. Инкубацияның технологиялық негізі

4. Балапандарды өсіру

а. Балапандарды торларға орналастыру

б. Температура, ауа ылғалдылығы, жарық жүйесі

в. Балапандарды өсіру жоспары және күтімі

5. Аналық- аталық тобын күту ерекшелігі

а. Аналық-аталық тобын азықтандыру

ерекшеліктері

б. Аналық-аталық тобын күту ерекшеліктері

в. Аналық-аталық тобын құрастыру

6. Құстарды торда күтудің технологиясы

а. Тауықтарды торларға орналастыру

б. Температура, желдету, жарық жүйесі

в. Торда құстарды күтіп-бағу

г.Мекиен тауықтарының жұмыртқалалығы,

ақаулықтың

нормативтері және топтастыру сызбасы.

7. Құсты еденде күтудің технологиясы

а. Құстарды орналастыру

б. Температура, желдету, жарық жүйесі

в. Торлы өсіруде құсты күту

г.Мекиен тауықтарының жұмыртқалалығы,

ақаулықтың

нормативтері және топтастыру сызбасы.

8. Диетикалық жұмыртқаны тапсыру,қабылдау және

қайта өндіру

технологиясы

а. Жұмыртқаларды жинау және қайта өндіру

пунктіне жеткізу

б. Жұмыртқаларды категориялары бойынша

сұрыптау

в. Жұмыртқаларды қораптау және тұиынушыға

жеткізу

9. Құс етінің сойыс және қайта өндіру технологиясы

а. Құстарды союға жеткізу және соған дайындау

б. Қайта өндіру және өнімтүрлері

в. Құс етін сақтау

10. Құс шаруашылығының қацта өндіру технологиясы

мен қосымша

өнім түрлерінің өндірісі

а. Қауырсын-түбіт шикізаты

б. Меланж және жұмыртқа ұнтағы

в. Мал азығы ретінде өндірілетін шикізат

г. Құс нәжісі

11.Фермерлік және шару қожалығындағы құқс

шаруашылығының

өнімдерін өндіру технологиясы

а. Балапандарды еденде күтіп-ұстау

б. Мекиендерді еденде күтіп-ұстау

12.Қазақстандағы аулшаруашылық құстарының

тұқымдары

а. Құстардың тұқымдары

б. Қаздардың тұқымдары

в. Үйректердің тұқымдары

г. Күркетауықтың тұқымдары

д. Бөденелердің тұқымдары

ж. Көгершіндердің тұқымдары

13. Бөденелерді өсіру және ұстау технологиясы

а. Бөденелерді торға үйлестіру

б.Желдету, температура, жарық жүйесі

в. Құсты күту__

Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
20.04.2025
137
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі